perjantaina, lokakuuta 10, 2003

Seksi parantaa terveyttä

Kysyn vaan linkittää tutkimuksiin seksin tarpeellisuudesta. Modernin tieteen mukaan seksiä olisi syytä harrastaa ainakin terveydellisistä syistä. Säännöllinen seksi tarjoaa mitattavia terveydellisiä etuja. Suurimman orgasmitiheyden omaavilla miehillä oli alhaisin kuolleisuus, mutta pienempikin määrä seksiä toi mm. seuraavia hyviä terveysvaikutuksia: Sydänkohtausten vaara puolittui ja immuunijärjestelmä vahvistui.

Voiko seksiä olla liikaa? Tiede vastaa että ei, jos olet nainen. Naisilla ei voi olla liikaa yhdyntöjä. Naisilla, jotka ovat selibaatissa, voi ilmetä ongelmia. Sen sijaan liika seksi voi olla vaarallista miehille.

Ilkka Kokkarisen kautta löytyy tie artikkeliin keski-ikäisistä neitsyistä. Seksiterapeutti Dr. Louanne Weston kertoo, että vanhemmanpuoleisia neitsyitä on enemmän kuin mitä ihmiset osaavat kuvitella. Monet ovat tekniikan heppuja, jotka ovat charmikkaita, mutta nörtteinä he eivät tunne itseään riittävän kykeneviksi selviytymään deittikuvioista.

Mitä yksinkertaisia ja itsestäänselviä päätelmiä näista tieteellisentasoisista faktoista on mahdollista tehdä? 1) Seksittömyys on terveydelle vaarallista, 2) Hyvin monet miehet eivät saa tarpeeksi seksiä terveydellisiin tarpeisiinsa 3) Liika seksi voi olla miehille vaarallista 4) Naiset eivät voi harrastaa liikaa seksiä. Jätän lukijoiden mietittäväksi, miten seksiresurssit tulisi jakaa uudelleen, jotta seksin terveysvaikutukset saataisiin maksimoitua?

Ei kommentteja: