sunnuntaina, lokakuuta 12, 2003


Valinnanvapaus työnantajille

Ilkka Kokkarinen parodioi Oikeita Mielipiteitä seuraavasti: "Sinä et ole se henkilö, jonka työnantajat haluavat töihinsä - siinä ei ole mitään väärää. Kyse on täysin luonnollisesta asiasta, jota kutsutaan nimellä vapaa markkinatalous. Kannattaa muistaa, että jokainen ihminen elää ensisijaisesti vain itseään varten; myös sinä toimit näin. Mitä pahaa tässä ajattelumallissa muka on?" Miikka kirjoittaa kommenttiosastolla seuraavasti: "Täytyisi osata nähdä toinen puoli itsenäisinä subjekteina/toimijoina, eikä objekteina joiden tarkoitus on tyydyttää omat halut. Tämän näkökantamuutoksen kautta voi katkeruuskin hellittää."

Noista poiminnoista päästäänkin siihen ajatukseen, että mitään vääryyttä ei tapahdu, jos raskaana olevia tai potentiaalisesti raskaaksi mahdollisesti hankkiutuvia työnhakijoita potkitaan persuuksille. Raskaana olevien ja muittenkin synnytysikäisten naisten pitää vain nähdä työnantaja itsenäisenä subjektina, jonka tarkoitus on täyttää omat halunsa. Tuon näkökantamuutoksen jälkeen naistenkin katkeruus "työhönottosyrjintää" kohtaan varmaan hellittää.

Lumikki haaveilee feministibloggaajien ja miesasiamiesten välisestä televisioväittelystä. Luultavasti aiheetta, koska televisioväittelyt ovat hyvin pinnallisia keskustelijoitten tasosta riippumatta. Televisioväittelyissä toimii "Eva Biaudet"-taktiikka: Jätetään vastaamatta kysymyksiin ja luetellaan sen sijaan kotona opetellut litanniat mahdollisimman paljon televisioaikaa varastaen. Televisioväittelyssä joutuisin pahaan dilemmaan: Yrittäisinkö voittaa väittelyn suuren yleisön silmissä, vaiko omissa silmissäni? Muutenkin väittely olisi suurelle yleisölle lähinnä täyttä mysteeriä, koska väittely koostuisi vuosien kuluessa vakiintuneesta sisäpiirin terminologiasta ja keskustelijoille oletusarvoisesti itsestäänselvästä tiedosta.

Ei kommentteja: