sunnuntaina, marraskuuta 16, 2003

Ilkan Parhaat 2

Ilkka Kokkarisen kirjoituksia parisuhdemarkkina-arvoteoriasta: "Seksuaalinen markkina-arvoteoria ja sosiobiologia eivät ole koskaan olleet minulle uskonnon asemassa. Tiedän niiden kuitenkin olevan erinomaisia teorioita pelkästään siksi, että niiden vastustaminen on niin naurettavan epätoivoista ja vastustuksessa käytettävä argumentaatio niin typerää, etteivät siihen alentuvat ihmiset koskaan käyttäisi samanlaista argumentaatiota minkään muun asian vastustamiseen."

"Ykkösvaiheessa markkina-arvoteoriaa pidetään naurettavana, kakkosvaiheessa, teoria herättää yleistä vastustusta. Kolmosvaiheessa teoria on yleisesti hyväksytty ja sitä pidetään kiistämättömänä tosiasiana."

"Luettuani muutaman vastineen blogini aikaisempiin kirjoituksiini sosiobiologiasta ja seksuaalisesta markkina-arvosta ymmärrän nyt paljon paremmin, mistä näiden vastustamisessa on viime kädessä kyse. Ensinnäkin sana "markkinat" herättää käsitteistöä tuntemattomissa lukijoissa väärinkäsityksen siitä, että "markkina-arvo" tarkoittaa tarkalleen samaa kuin lompakon paksuus. Toinen syy vastustukselle on, että teorian kuvitellaan olevan normatiivinen eli esittävän, miten ihmisten kuuluisi minun mielestäni toimia."

"Seksuaalinen markkina-arvoteoria perustuu siihen, että kriteereissä ja preferensseissä on ihmisten välillä erittäin voimakas korrelaatio. Suurin osa ihmisistä haluaisi partneriltaan melko tarkkaan samoja asioita."

"Ne lukijat, jotka käyttävät torjuntareaktiossaan ilmausta "ei aina korreloi", ovat tässä esittämäni argumentin saavuttamattomissa."

"Seksuaalista markkina-arvoteoriaa vastustetaan, koska se särkee omat tiukasti varjellut illuusiot siitä, kuinka ollaan vapaita ja rohkeita ja hetkessä tunteella eläviä yksilöitä, joiden tunteita ja ajatuksia ei ole edes periaatteessa lainkaan mahdollista kuvata tai ennustaa. Tällaiset ihmiset kokevat ajatuksen seksuaalisen markkina-arvon olemassaolon vastenmielisenä ja moraalittomana. Mitä ilmeisimmin he selittävät itselleen, ettei moraaliton teko ole moraaliton, jos ei miellä tietoisesti tehneensä mitään moraalitonta!"

"Nyt kaikki te, joiden mielestä on moraalitonta ennustaa ihmisten käyttäytymistä erilaisilla teorioilla ja redusoida heidät pieniin siisteihin laatikoihin kuin jokin persoonan kieltäjä. Kertokaa minullekin, miksi teistä on jaloa ja moraalista laittaa silmät kiinni ja kädet korville ja lallattaa "minä olen yksilö-pyksilö, minun tunteeni ovat redusoimattomia singulariteetteja, lallati laa" ja teeskennellä räiskyvää tunneihmistä, jonka kaikki teot ja ajatukset ovat sataprosenttisen omianne eivätkä tarkalleen samasta piparkakkumuotista kuin kaikkien muidenkin itsenne kaltaisten ihmisten."

"Ylivoimaisesti paras todiste seksuaaliselle markkina-arvoteorialle: teorian vastustajat tajuamattaan käyttävät kyseistä teoriaa rutiininomaisesti ad hominem -hyökkäyksissä sen kannattajia vastaan."

"Veikkaan myös yksityisesti, että sosiobiologian ja seksuaalisen markkina-arvoteorian äänekkäimmät vastustajat ovat omassa elämässään parhaita esimerkkejä teorian ennustusvoimasta."

"En ole varmaan vielä todennut, että yksi Kanadan parhaita puolia Suomeen verrattuna on känniääliöiden totaalinen puuttuminen."

Ei kommentteja: