sunnuntaina, marraskuuta 16, 2003

Klooniutopia

Mieleeni nousi seuraavanlainen klooniutopia. Kuvittele, että maailmassa olisi elänyt satoja, tuhansia geneettisesti tismalleen sinunlaisiasi ihmisiä. Kaikissa mahdollisissa olosuhteissa. Noiden ihmisten elämät olisi talletettu videonauhoille. Klooniesi elämästä näkisit selvästi, mikä olisi todennäköinen tulevaisuutesi, kykyjesi rajat ja kuolemasi. Voisit katsella "itseäsi" vanhana ja raihnaisena ja käydä mahdolliset kuolemantapasi lävitse etukäteen.

Näkisit videoilta klooniesi puolisot ja heidän avioliittojensa menestyksen. Miettisit, "tuollaisten miesten/naisten kanssa tulisi näköjään lähes varmasti avioero." Miettisit, "onpas minulla huono markkina-arvo, kun lähes kaikkien kloonieni puolisot edustavat alhaista markkinatasoa." Miettisit, "minulla on lahjoja tringelin soittoon ja tennikseen, mutta ei hirveästi, koska sadat kloonini ovat yrittäneet noissa lajeissa huipulle, mutta eivät ole päässet - miksi ihmeessä minä olisin poikkeus?".

Katselisit kloonejasi - mihin ne ovat pystyneet parhaimmillaan ja mihin alentuneet huonoimmillaan. Miettisit, "jaksanko tsempata parhaitten kloonien viitoittamalla ladulla?" Katsoisit onnellista 70-vuotiasta klooniasi ja miettisit sitä työmäärää, minkä hän teki tuon onnellisuuden eteen. Selittäisit kaikki onnistumisesi ja töppäilysi näyttämällä satoja videonpätkiä sanoen: "Tällainen minä olen, en voi sille mitään."

Lukisit klooniesi blogeja ja huomaisit heidän tunteneen, niin kuin sinä tunnet. Miettisit bloggaamisen aloittamista, mutta miksi viitsiä kirjoittaa samat asiat tuhannenteen kertaan? Sinun olsi vaikea hyväksyä ajatus siitä, että et olisikaan yksilö-pyksilö.

Olisiko tieto kloonien menneestä elämästä pahaa tietoa, jota kenenkään ei tulisi tietää?

Ei kommentteja: