torstaina, joulukuuta 18, 2003

Naiset perheväkivaltatapausten aloittajina

Naiset ovat yhtä väkivaltaisia kuin heidän miehensäkin ja naiset ovat kolme kertaa todennäköisemmin väkivallan aloittajia kuin miehet, kertoo kanadalainen tutkimus. Alkuperäisessä tutkimuksessa oli mukana 705 miestä ja naista, joilta kysyttiin samat kysymykset. Naisten vastauksia ei kuitenkaan julkaistu vasta kun nyt.

Kun alkuperäiset tutkimustulokset julkaistiin, feministit ottivat ne todisteina naisia kohdanneesta väkivaltaepidemiasta. Marilyn Kwong sanoo: "Yhteiskunta näyttää hyväksyvän naisten väkivaltaisuuden suhteellisen harmittomana. Lisäksi se, että mahdollisuutta naisten väkivaltaisuuteen ei noteerata, vaarantaa uskottavuuden naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseltä."

Tutkimus kertoo, että 10,8% miehistä käytti lievää väkivaltaa ja 2,5% vakavampaa väkivaltaa. Vastaavasti naisista 12,4% käytti lievää väkivaltaa ja 4,7% vakavaa väkivaltaa.

Kun kysyttiin, kuka aloitti vakavimmat väkivaltaiset tapaukset, 66% naisista sanoi itse aloittaneensa ja 26% sanoi, että mies aloitti.

Riippumatta siitä, kuka aloitti väkivallan, naisille sattuu enemmmän loukkaantumisia väkivallan yhteydessä. 3% naisista haki vammoihinsa hoitoa, kun taas miehistä vain 0,4% hakeutui terveydenhuollon piiriin. Tosin on tunnettua, että miehet ovat vastahakoisempia hakemaan terveydenhuollon palveluja perheväkivallasta saamiinsa vammoihin.

Sosiologi Eugen Lupri kertoo, että feministit käyttävät tutkimuksia kertoakseen puolitotuuksia siten miten heille sopii.

Ei kommentteja: