lauantaina, joulukuuta 20, 2003

Perinteinen nainen ei ole kyyninen ja kylmä

Birdyn kirjoituksiin on hankala vastata, koska niistä löytyy enemmän vääristelyjä, väärinymmärryksiä ja liioitteluja kuin maailmankaikkeudessa on atomeja, mutta yritetään nyt kuitenkin.

Birdy: "Nyt Henkka selittää, kuinka naisen pitäisi noudattaa DeittiSääntöjä, jos mielii saada pysyvän miehen. Eli naisen tulee pihdata, leikkiä vaikeaa nakkia ja mystistä impeä. Toisin sanoen harjoittaa juuri sitä kieroilua ja manipulointia, mitä vastaan hän (ja ah niin monet muut sen lisäksi) on viime ajat paasannut."

Ensinnäkin, minä en selitä, vaan The Rules bestsellerin kirjoittajat selittävät. Toiseksi, Säännöt opastavat naisia pääsemään todennäköisemmin kunnon suhteeseen ilman, että heidän tarvitsee toimia kovin monien miesten patjoina ennen sen oikean löytymistä. Kolmanneksi, ei se ole mitään kieroilua tai manipulointia, jos nainen pyrkii ennen antautumista seksiin selvittämään, onko mies kiinnostunut muustakin kuin seksistä. Ja sehän ei selviä paremmin mitenkään muuten, kuin pidättäytymällä liian nopeaan seksisuhteeseen antautumisesta.

Birdy: "Luuleeko Henkka aidosti, että pihtaava ja manipuloiva käytös sitten yhtäkkiä muuttuu anteliaaksi ja avoimeksi...missähän vaiheessa?"

Jos seksistä pitävä nainen käyttäytyy sääntöjen mukaan, niin tuskin hänen seksihalunsa katoavat mihinkään, vaikka hän ei annakaan ensitreffeillä. Jos tarkoitat avoimella käytöksellä sitä, että nainen altistaa itsensä ja omanarvontuntonsa alttiiksi vaurioille antautumalla nopeisiin seksisuhteisiin, niin miksi naisen kannattaa olla erityisen avoin? Tietty salaperäisyys niin naisissa kuin miehissäkin on kiinnostavampaa kuin liiallinen avoimmuus.

Birdy: "Siinähän sitten seurustelee pihtaavan ja manipuloivan kieroilijan kanssa, luullen tätä salaperäiseksi ja periaatteelliseksi neidoksi - ja painuu vihille ihmettelemään, miksei pihtaus ja manipulointi muuttunutkaan anteliaaksi hekumallisuudeksi vaan pysyykin pihtauksena ja manipulointina."

Jos tarkoitat manipuloinnilla sitä, että nainen alkaa käyttäytymään naisellisemmin ja sitä kautta saa miehet ihastumaan itseensä, niin tuskin miehillä on mitään tuon tyyppistä manipulaatiota vastaan. Etkös itsekin opastanut kalmankalpeita nörttimiehiä miehistymään ja sitä kautta manipuloimaan naisten kiinnostuksen itseensä.

Birdy: "Näemmä Henkan mielestä lämmin ja pelejä pelaamaton nainen on 'halpa' ja 'kaikkien saatavissa'. Vaikka nainen olisi sitä vain hänelle, koska hänestä erityisesti pitäisi."

Toiset naiset ovat miesten mielestä "halpoja" ja juuri tuosta halpuudesta Säännöt yrittävät neuvoa naisia pääsemään eroon. Miehet eivät halua halpoja naisia vaimoikseen ja sen tosiasian kanssa naisten on tultava toimeen. Se, että nainen on halpa vain yhdelle miehelle, on miesten unelma, mutta harva mies on niin sinisilmäinen, että uskoo tuosta olevan kyse, jos nainen antautuu ensitreffeillä.

Birdy: "Siispä Henkka heittää hänestä aidosti tykkäävän naisen pihalle, ja hakee haasteellisempaa tapausta. Sitten sellaisen tavatessaan hän katkeroituu naisen pirullisuudesta, vedättämisyrityksistä ja kylmyydestä."

En tiedä mistä sinä tuon kylmyyden yhdistät säännöt-naisiin. Mielestäni kylmyys ja kyynisyys tulee naisiin sitä kautta, että he joutuvat toimimaan liian monien miesten patjoina. Viattomat neitsyttytöt ovat lämpimiä ja tulevaisuudenuskoisia. Mitä minä olen pirullisuutta tai vedättämistä naisissa tavannut, niin se on liittynyt liian monen miehen dumppaamiin katkeroituneisiin naisiin.

Birdy: "Jollei mies osaa erottaa tyhjäpäistä jokapaikan pimpanjakajaa tervepäisestä naisesta, jonka ei tarvitse pelleillä hankalanakki-vedätyksillä, se taitaa olla surullisen valitettavasti miehen ihan oma migreeni, jonka seurauksista ei voi naisia paljoa syytellä jälkikäteen."

Miten tuollaiset naiset erottaa toisistaan tai miten mies voi olla ottamatta huomioon sitä "hutsu"-vaikutelmaa, minkä tervepäinen nainen itsestään antaa? Ja onko naiselta tervepäistä antaa heti, kun tiedetään, miten dumppaamiset seksin jälkeen vaikuttavat naisen psyykeen. Onko tervepäistä vaarantaa psyykensä silkan tuurin varaan?

Birdy: "Nyt jokainen ATM-lähetyssaarnaaja blogistaniassa voisi tarttua sydämenkohtaansa ja miettiä, kuinka monta köyhää työtöntä, alipalkattua siivoojaa tai mielenterveyspotilasta he tuntevat ja pitävät aktiivisesti ystäväpiirissään? Kuinka monta henkilöä, joiden koulutustaso loppuu peruskouluun tai amikseen, istuu heidän kanssaan illallisella?"

Minä en paljon muita tunnekaan. Seuraavaksi varmaan kysytään, että kun kerran vietät aikasi amislaisten, mielenterveyspotilaitten ja työttömien siivoojien kanssa, niin miten voit tajuta tai tietää mistään vähänkään akateemisemmasta asiasta yhtään mitään?

Ei kommentteja: