keskiviikkona, tammikuuta 28, 2004

Avioliitto menettää suosiotaan

Laura Kipnis kirjoittaa: Bushin hallinto ehdottaa isoa rahapakettia "terveitten" avioliittojen edistämiseksi, erityisesti pienituloisten parissa. Entäs sitten rikkaitten romuttuvat avioliitot, kuka pelastaa ne? Pienituloiset eivät tarvitse parisuhdekommunikoinnin kursseja, he eivät vain halua mennä naimisiin. USAssa 56% aikuisista on avioliitossa, kun 30 vuotta sitten luku oli 70%. Amerikkalaiset äänestävät ei avioliitolle.

Poliittinen teoristi Francis Fukuyama sanoo, että uusi talouden tila on muuttanut sukupuolirooleja enemmän kuin feminismi. Naisten taloudellinen itsenäisyys on ollut suuri avioliittolukujen pienentäjä. Hyvinvointiohjelmilla on ollut sama vaikutus. Kun ihmisellä on omaa rahaa, hänellä ei ole painetta avioitua tai pysyä huonossa avioliitossa. Avioliittokysymyksen käsittelyyn pitäisi saada lisää rehellisyyttä. Tutkimus kertoi, että ensimmäisessä avioliitossaan olleista 38% oli onnellisia olotilaansa.

Presidentti Bush on lähtenyt aktiivisesti puolustamaan tervettä avioliittoa ja vastustamaan homoavioliittoja puolueeen konservatiivisiiven painostuksesta. Bush esittää 1,5 miljardin dollarin apupakettia terveitten avioliittojen edistämiseksi. toi, että ensimmäisessä avioliitossaan olleista 38% oli onnellisia olotilaansa. Lance Arthur esittää puolestaan, että tuo rahasumma ja lisääkin Irakin sodasta annettaisiin Homoille siitä hyvästä, että he eivät menisi naimisiin. Eikä homojen tarvitsisi huolehtia avioitumattomuuslupaustensa pitämisestä, sillä eihän Bushkaan huolehdi omista lupauksistaan.

Näiden kuvien alkuperä ei ole täysin selvillä, mutta minä arvelisin, että ne on poimittu tulevan euroviisuvoittajakappaleen esittelyvideosta. Tangoo...

Ei kommentteja: