lauantaina, helmikuuta 14, 2004

Lopetuspohdintoja Blogistanissa

Myrsky kirjoittaa osittaisesta kyllästymisestään bloggaamiseen:
"Itselläni eräs bloggauksen olennaisimpia aloitussyitä oli se, että bloggaus oli jotain uutta. Uusi tapa saada ajatuksensa kuuluviin, järjestellä tuntemuksiaan, jakaa linkkejä ystäville, tutuille ja tuntemattomille. Aika ennen Pinserin blogilistaa oli aikaa, jolloin bloggaus haki vielä suomessa muotoaan. Nyt formaatit ovat aika jämähtäneitä, ihmiset mussuttavat tasaiseen tahtiin melko samoista asioista. On sellainen fiilis, että kun on nähnyt yhden blogin, on nähnyt ne kaikki."
Myrskyn kirjoituksen kommenteissa ehdotellaan yhteisblogin perustamista "vanhoille parroille", mikä kuulostaakin hyvältä idealta. Silloin yksittäiselle kirjoittajalle ei tule mainittavaa päivityspainetta. Perttu ennustaa tulevaisuutta kommenteissa seuraavasti:
Itse ennustan blogikulttuurille jalostumisen ajanjaksoa... Ihmiset alkavat ymmärtää mikä toimii ja mikä on tarpeellista ja mielenkiintoista. Kuten edellä mainittin niin yhteisblogit, tarkasti rajatut spesiaaliblogit, yrityksien blogit yms tulevat varmasti kasvamaan. Ilmiö elää ja kehittyy... toivottavasti entistä laajempiin ja hyödyllisempiin mittoihin.
Kutrikin kertoo lopettavansa bloggaamisen tai ainakin siirtyvänsä tauolle. Päätös sai alkunsa tästä keskusteluketjusta. Ei kai Myrskyä nyt jouduta kuoppaamaan omalle hautuumaalleen?

Kysyn vaan ehdottaa imartelevasti tätä blogia parhaaksi linkkiblogiksi Kuukkeli-kisaan. En ole itse mieltänyt blogiani koskaan linkkiblogiksi, mutta kun asia nyt otettiin puheeksi, niin onhan täällä ollut varsinkin viime aikona aika paljon hyviä(?) linkkejä. Linkkien hyvyys riippuu tietenkin siitä, millaisista linkeistä itse kukin lukija sitten pitääkin. Linkeistä ja niiden laadusta tulee aika vähän palautetta, joten on vaikea sanoa, kuinka paljon minun makuni vastaa lukijoiden makua. Itse linkkien löytäminen vaatii aika paljon työtä ja julkaistavaksi päätyy alle 10% vilkaistuista sivuista.

Kysyn vaan arvelee myöskin, että valvonko yöt, koska postaan kirjoitukseni usein ennen kuutta aamulla. Arkinen totuus kuitenkin on, että kirjoitan mieluiten ennen aikaista töihin lähtöäni, koska se on useimmiten virkein hetki päivästäni. Linkkejä keräilen kirjanmerkkeihini aina kun jotain kiinnostavaa tulee eteeni. Mitä enemmän kirjoituksissani on linkkejä tai pelkkiä lainauksia, niin sitä väsyneempi yleensä olen ollut ajattelemaan omia ajatuksia. Eikä pyörääkään toisaalta kannata keksiä aina uudelleen.

Hyvää ystävänpäivää vaan kaikille. Täältä löytyy hyviä kortteja ainakin kaikille epätoivoisille sinkuille, vaihdantatalouteen uskoville ja eroaville.

Ei kommentteja: