tiistaina, helmikuuta 17, 2004

Rakkaus on kemikaalinen addiktio

Tiedemiehet ovat havainneet, että rakkaus on kemikaalinen addiktio ihmisten välillä:
Ehkäpä rakkaudettomuuttakin voi hoitaa lääkkeillä. Syvästi rakastuneen aivot eivät näytä samalta, kuin muita voimakkaita tunteita kokevien aivot, vaan samalta, kuin kokaiinia käyttävän aivot. Rakkaudessa aktivoituvat samat mekanismit aivoissa kuin addiktioissa yleensäkin.

Tutkija Helen Fisher kertoo, että rakkautta on kolmea eri laatua: Himoa, romanttista rakkautta ja pitkäaikaista sitoutumista, jotka ovat erillisiä ilmiöitä ja jotka tarvitsevat aivoissa eri kemikaaleja. Noiden ilmiöiden erillisyys tarkoittaa sitä, että on mahdollista rakastaa useampia henkilöitä samanaikaisesti, mutta eri tavalla.

Miehet viehättyvät kauneudesta, naiset rahasta, asemasta ja koulutuksesta. Kun vanhempi, ruma mies kävelee kadulla kauniin nuoren naisen kanssa, suurin osa ihmisistä olettaa, että mies on rikas tai kiinni vallankahvassa.

Tulevaisuudessa voidaan ehkäpä nähdä suoraan aivoista, rakastaako partnerisi sinua todella tai onko aviomiehelläsi himoja kotiapulaista kohtaan.
Jerkcityssä voit tehdä helposti omat sarjakuvasi lisäämällä tekstin puhekupliin. Tein muutaman stripin malliksi: Vanha parta ja anonyymi, sekä Mitvit puhuu pöntön kanssa. Haastan muut bloggaajat ja lukijat tekemään parempia ja hauskempia!

Jos tiedät jonkun kaverisi tai itsesi, jolla n "MyCocksAFloppin", voit lisätä hänet potilaslistaan.

Ei kommentteja: