maanantaina, maaliskuuta 15, 2004

Feministit ovat mykkiä keskustelijoita

Feministejä saa kaivella keskusteluihin kivien ja kantojen alta vastaamaan "vaikeisiin" kysymyksiin. Toiset sanovat, että feministeillä on tärkeämpiäkin kiireitä kuin vastailla kaiken maailman olkiukkoihin. Toiset syyttävät lesbokortin käytöstä, eivätkä virka mitään muuta. Kyselin man-sähköpostilistalla keskustelevien feministien perään ja ainut vastaus feministiltä oli tällainen:
"Ensinnakin "feminismi" on nakokulma maailmaan ja yhteiskuntaan, ei mikaan"aate". Toiseksi se nakokulma on sidottu maarattyihin yhteiskuntiin eri tavoilla, joten "feminismeja" on yhta paljon ja yhta erilaisia kuin ovat yhteiskunnat. Mutta silti yhteiskunnissa on paljon yhtalaisyyksia keskenaan mita tulee sukupuolisuuteen..

Ja viimeksi, jokainen nainen (ja mies) on erilainen kokemuksissan yhteiskunnassa jossa elaa, joten heillakin jotka ottavat kantaa asioihin naisnakokulmasta, on suuria eroja. Kukaan yksittaisista naisista EI VOI EDUSTAA toisia naisia, voi puhua vain itsestaan lahtien.
Mitä tuohon sitten voi sanoa? Minun käsitykseni mukaan feministit edustavat sujuvasti muita naisia - prostituoituja jopa silloinkin, kun he eivät halua heitä edustettavan. Miten minulle tulee väkisinkin sellainen tunne, että feministit haluavat vain saarnata propagandaansa ilman minkäänlaista dialogia. Olenkohan vain vainoharhainen? Feministeille pitää puhua tismalleen oikeaan sävyyn, muuten saa tällaisen vastauksen täysin asialliseen tekstiin:
"En loukkaannu helposti, mutta vaadin normaalia kohteliasta puhetapaa seka taitoa. Miksi tuhlasin aikaani vahatteleviin miehiin? On niita muitakin miehia olemassa joiden kanssa keskustella.. En ole uhriluonne. En myoskaan pysty, enka haluakaan, hoitaa haavoja mita toiset naiset ovat teille tehneet.

Ei kommentteja: