torstaina, maaliskuuta 18, 2004

Meri-Kukka Forsius

Meri-Kukan lyhyt hame on puhuttanut eduskunnassa tai ainakin iltapäivälehdissä. Omasta mielestäni Meri-Kukan hame ei sovi eduskuntaan. Stan Saanila sanoi asiasta osuvasti aamutelevisiossa:Meri-Kukka syyttää iltapäivälehtiä hurskastelusta, mutta syyllistyy itse pahemmanlaatuiseen hurskasteluun väittämällä, että jokainen voi pukeutua miten itse lystää. Pukeutumisellaan Meri-Kukka lähettää vahvan signaalin yrittäen samalla teeskennellä, niin kuin tuota signaalia ei olisi olemassa. Jos nainen pukeutuu vaikkapa baariin mennessä seksikkäästi, niin ei kannata taivastella, jos "väärät" miehet tekevät lähestymisyrityksiä.

Aamutelevisiossa ihmeteltiin myöskin eduskunnan naisten nimettömiä "ilmiantoja" Tony Halmeen terveydentilasta. Toimintaa verrattiin kommunistien ilmiantokulttuuriin.

Demarinaiset epäilivät ikärasismia syyksi sille, että edustustilaisuuteen kutsuttiin vain nuoria naisia. Näinhän se käytäntö tosiaan politiikkaan liittyen nykyään menee. Nuoret naiset ovat raikkaita ja vetovoimaisia, muut ovat hylkytavaraa. Luultavasti muutamien vaalien jälkeen eduskunnassa on vain nuoria naisia.

Tanja Karpela ja Marjo Matikainen-Kallström ovat kykypuolueen valttikortteja. Mitä olen heitä julkisuudessa nähnyt, niin kyvyistä ei ole paljoa näkynyt viitteitä. Marjo voi olla varmaan rehti suomalainen urheilija ja nuorehko nainen, mutta mitä sitten muuta? Sekä Tanja ja Marjo ovat opetelleen hokemaan sujuvasti poliittista retoriikkaa, mutta omasta ajattelukyvystä ei näy viitteitä. No, ehkäpä se on juuri sitä, mitä menestyneen poliitikon pitäisikin olla - ihminen joka kuuntelee kansaa sooloilematta omiaan.

Ei kommentteja: