perjantaina, maaliskuuta 26, 2004

Miksi miehet eivät sitoudu?

Syitä miesten sitoutumattomuuteen:
- Seksiä saa sinkkunakin, päinvastoin kuin menneinä aikoina.

- Vaimollisuuden eduista voi nauttia avioitumattakin.

- Ero ja siihen liittyvät taloudelliset riskit halutaan välttää.

- He odottavat täydellisen sielunkumppanin löytymistä.

- Sosiaalisia paineita avioitumiseen ei juurikaan ole.

- He eivät halua avioitua yksinhuoltajien kanssa.

- He haluavat nauttia sinkkuelämästä.

Naisten tulisi olla taloudellisesti itsenäisiä - miehet eivät halua tulla arvioiduksi heidän lompakkonsa paksuuden perusteella. Miehet eivät halua naista, joka tahtoo ison talon, eivätkä muutenkaan materialistisia naisia. Myöskin naiset jotka haluavat lapsen ovat kauhistus, koska he saattavat huijata miehen lapsen isäksi. Miehet yrittävät myöskin vältellä yksinhuoltajien tapailemista, koska he eivät halua joutua isän rooliin. Lisäksi, jos he muodostavat siteen lasten kanssa ja sitten eroavat, heistä tuntuu pahalta. Yksinhuoltajaa on helpompi tapailla, jos lasten isä on kokonaan poissa kuvioista. Silloin ei tule epätoivottavaa kilpailua lasten isän kanssa.

Miehet kertovat, että jos nainen antaa seksiä heti deittailun alussa, he menettävät kunnioituksensa naista kohtaan. Miehet ovat taipuvaisempia ottamaan tilanteen "hitaasti" seksimielessä, jos he ovat romanttisesti kiinnostuneita naisesta. Kun mies haluaa "oikean" suhteen, niin hän haluaa tutustua naiseen ennen seksiä.

Miehet pelkäävät vahinkoraskauksia ja sitä, että he joutuvat sitoutumaan elämän ajaksi sellaiseen ihmiseen, jota he eivät rakasta. Jotkut miehet ilmaisevat vastuksensa sellaista lakijärjestystä vastaan, jossa nainen voi abortoida tai synnyttää lapsen isän mielipiteestä välittämättä.

Nuoret miehet ovat kriittisiä avioeroja kohtaan. Heidän mielestään pitäisi yrittää kovemmin pitää liitto kasassa. Tuosta mielipiteestään huolimatta miehet katsovat, että lapsien kannalta ero on parempi kuin eläminen perheessä, jossa vanhempien välillä ei ole rakkautta.

Miehet näkevät avioliiton pidentyneen kasvuprosessin eräänä askeleena. Miesten myöhäisemmässä avioitumisessa on hyvää se, että he ovat kypsempiä ja taloudellisesti vakaammalla pohjalla. Huonoa taas on se, että pitkä sinkkuus totuttaa heidät yksinelämiseen. Useat miehet ilmaisivat halveksuntansa naisten yrityksille muuttaa miestä. "Naiset kohtelevat miestä kuin tietokonetta - yrittäen aina päivittää uudempaan versioon."
Omituista, mutta mielenkiintoista.

Ei kommentteja: