sunnuntaina, maaliskuuta 21, 2004

Mirja Pyykön ohjelma

Mirja Pyykkö teki suuren suomalaisen kulttuuriteon nostamalla esiin naistutkimuksen valheellisuuden ja vaietut tabut naisten väkivaltaisuudesta. Ohjelmassa olleista vieraista huomasi, että on olemassa henkilöitä, jotka ymmärtävät myöskin näiden tabujen päälle, mutta heitä ei yleensä näe missään julkisuudessa.

Hannu Sepponen kertoi, että Suomen valtamedia Helsingin Sanomia myöten on miltei salaliitossa vaieten naisten väkivaltaisuudesta kieltäytyen jopa tekemään korjauksia virheelllisiin kirjoituksiinsa, kun niissä esiintyviä tilastoja yritetään korjata. Hannu Sepponen kertoi järjestämistään miesseminaareista, joita naiset olisivat häiriköineet siihen tyyliin, että "naisten väkivaltaisuus ei ole ongelma, teidän pitäisi keskustella naisten synnytysmasennuksesta tms."

Naisasialiike Unionin edustaja Anna Mäkelä oli ainut naisjärjestöjen edustaja, joka suostui tulemaan lähetykseen. Feministien ja naistutkijoiden mykkyys ei näköjään rajoitu pelkästään internettiin. Se ei varmaan yllättänyt ketään.

Marita Ruohonen Ensi- ja turvakotien liitosta sanoo, että aiheeseen koskeminen on kuin saisi sähköiskun. Hänen mukaansa väkivaltaisille naisille ei ole mitään auttamismenettelyjä, koska ongelmaa naisten väkivallasta ei ole noteerattu missään.

Jussi Pulli miesten kriisikeskuksesta kertoi, keskukseen tulleet miehet ovat kokeneet hyvinkin raakaa väkivaltaa.

Muropaketissa keskustellaan myöskin ohjelmasta.

Man-listan keskustelu jatkuu.

Ei kommentteja: