maanantaina, maaliskuuta 22, 2004

Naisellisuus

Jatketaan naisellisuuden ja miehekkyyden käsittelyä. Kommenttiosastolla kirjoitetaan:
"En jaksa uskoa, että uraohjusnaisten mieshuolet liittyisivät em. naisten omaksumiin maskuliinisiin käyttäytymismuotoihin. On myös tunnettu tosiseikka, että nainen ei halua eikä hänen kannata ottaa itseään sosiaalisesti ja taloudellisesti huonommin menestynyttä miestä. Vaikka menestynyt nainen voisi saada lähes kenet hyvänsä miehen, hänellä ei ole mitään käyttöä 90% heistä. Sosiaalisesti alaspäin naimisesta voi olla jopa suurta haittaa. Esimerkiksi väkivallan uhka kasvaa, kun nainen on koulutetumpi ja tienaa paremmin kuin mies."
Miksi väkivallan tai suurten ristiriitojen uhka kasvaa, jos mies on vähemmän koulutettu? Siksi, että koulutetumpi nainen olettaa(epänaisellisesti), että koulutuksen ja suurten tulojen myötä hänelle kuuluu suurempi valta parisuhteen päätöksistä. Miksi koulutetut miehet sitten ottavat usein vähän koulutetun naisen puolisokseen? Koska vähemmän koulutetulla naisella on naisellisia hyveitä kodinhoitoon ja hoivaavuuteen liittyen, eivätkä he kyseenalaista miehen johtoasemaa perheessä. Se on kyllä totta, että uranaiset ovat ronkeleita.

Tutkimus kertoo, että sekä miehet että naiset preferoivat feminiinisempiä miehenkasvoja. Uskon sen, mutta mihin tarkoitukseen he niitä preferoivat? Toki minäkin preferoin feminiinisiä kasvoja, jos vaihtoehtona on kirvellä veistetyn balkanin teurastajan kasvot. Feminiinisemmät kasvot viestivät epäaggressiivisuutta, joka vetää paremmin puoleensa tuntemattomissa ihmisissä. Maskuliiniset kasvot edustavat uhkaa. On toinen asia valita seksipartnereita tositilanteessa. Eräs tutkimus kertoi, että naiset preferoivat miehekkäämpiä miehiä kuukautiskierron hedelmällisessä vaiheessa.

Toisaalta, kasvot ovat ovat vain yksi osa miestä. Leonardo di Capriota esitellään feminiinisenä miehenä, mutta mietitäänpä asiaa hetki. Leonardo on kaunis poika ja pienikokoinen, mutta vartaloltaan hänen ei ole muuten feminiininen. Feminiininen vartalo olisi rasvapitoisempi ja levein lantion kohdalta. Lantion ja hartioiden suhde kertoo paljon vartalon feminiinisyysasteesta. Käytökseltään Leonardo tuskin on feminiininen.

Ei kommentteja: