keskiviikkona, huhtikuuta 28, 2004

Feministin mielipide aborttiin

Koska aborttikirjoitukseni herätti niin paljon pahaa verta, laitetaan tähän lainauksia feministi Kathleen Howleyn kirjoituksesta samaa aihetta koskien:
Yritän sanoa tämän kuulostamatta miehiä vihaavalta feministiltä. On harvoja inhottavampia asioita elämässä kuin mies joka sanoo keskustellessaan abortista: "En saa sanoa naiselle, mitä hänen pitäisi tehdä ruumiinsa kanssa." Kuin salasana, se sanotaan yleensä leveän hymyn kera. He tarkoitttavat: "Olen cooli naisia tukeva heppu. Herkkä naisten tarpeille." Just joo.

Voit lyödä vetoa, että he kertovat naiselle, mitä hänen tulee tehdä vartalonsa kanssa, jos se ajaa heidän omaa etuaan. Abortti tai "valinta", kuten sitä myös kutsutaan, tulee noille miehille vaatimukseksi heidän moraalisen holtittomuutensa jälkien poistamiseksi. Kolme tutkimusta viime vuosina on osoittanut, että naiset ovat enemmän aborttia vastaan kuin miehet. Kun näen poikaystävien menevän naistensa seurassa aborttiklinikalle, minua häiritsee, että nuo miehet ovat pukeutuneet kuin deiteille, vaikka he ovat menossa tuhoamaan lastaan.

Mitä aborttiin tulee, niin olen samalla kannalla kuin ensimmäiset feministit. Elizabeth Cady Stanton, Susan B. Anthony, Dr. Alice Bunker Stockham ja muu porukka olivat aborttia vastaan. He kutsuivat aborttia "lapsen murhaksi" ja "naisten ja lasten hyväksikäytöksi." Empaattisemmin he osoittivat, että abortti palvelee vain saalistavien miesten etuja. Susan B. Anthony kirjoitti aikoinaan miesten pienestä vähemmistöstä. Nykyään tuollaisia miehiä löytyy kasapäin. Mutta silti on olemassa myöskin miehiä, jotka uskaltavat uida hyökyaaltoa vastaan. Miehiä, jotka kunnioittavat naisia ja elämää. Noitten miesten ei tarvitse unelmoida urotöistä, he tekevät niitä joka päivä.
Laura Schlessingerin parisuhdekirjan arviointia.

BBC: "Terveysministeri Yvette Cooper myönsi, että naisten ja miesten terveydenhoitoon satsattavien varojen määrässä on eroja. Aikaisemmin on arvioitu, että naisten terveyteen käytetään rahaa kahdeksan kertaa enemmän kuin miesten terveyteen." Mitenköhän tilanne on Suomessa?

Naiset ja seksi:
Most women know that a good shag is a far more reliable means of keeping a husband happy than all the other exhausting and time-consuming efforts to create domestic harmony. Joan Rivers had it right when she quipped, "No man ever said, 'That clean kitchen floor looks amazing. Lie down, you hot bitch'."

Ei kommentteja: