torstaina, huhtikuuta 01, 2004

Naisviha

Tommipommi pohtii naisvihan olemusta blogissaan. August Strindberg kuvailee naisvihan olemusta näin:
"En tiedä, mitä naisviha on, mutta pelkurit herjaavat sillä niitä, jotka sanovat ääneen sen, mitä kaikki ajattelevat. Pelkureita ovat myöskin miehet, jotka ostavat naisilta palveluksia tarjoilemalla ystävänsä pään hopeatarjottimella.
On yllättävän vaikeaa selvittää kovinkaan tarkasti mitä, mitä naisvihalla oikeastaan tarkoitetaan. Toki sillä voidaan tarkoittaa miestä, joka vihaa tunnetasolla kaikkia naisia, mutta silloinhan sanaa voisivat käyttää vain ne miehet, jotka tuntevat nuo naisvihan tunteet itsessään. Naisten perusteettomien ja epätasa-arvoisten etujen sekä ylenmääräisten valinnanmahdollisuuksien vaatiminen poistettavaksi synnyttää tietenkin naisissa hurjaa vihaa, mikä saa naiset helposti kokemaan, että heitä vihataan. Oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon tavoittelu ei kuitenkaan mielestäni ole vihaa, vaan järkevää politiikkaa, jolla turvataan yhteisön jäsenille tasapuolisemmat minimiedellytykset onnelliseen elämään.

Naisia vihaavien naisten eri tyyppejä.

Tässä esimerkkejä naisviha-keskuksen esittelemistä linkeistä. Onko tämä sitä oikeaa naisvihaa? Naiset armeijassa. Tekaistujen raiskausilmoitusten yleisimmät syyt. Syitä, miksi naisia ei kannata palkata. Naisvihaa professorityyliin. Miehet syyllisinä kotiväkivaltaan.

Craige Mcmillanin mielestä feminismi on pahinta naisvihaa, koska se on toiminut naisellisuutta, perhettä, lasten synnyttämistä ja perinteisiä naisia vastaan.

Pienenä sisäpiirin paljastuksena tähän loppuun, en kyllä tiedä, saisinko kertoa tätä, Panulla ja Isosiskolla on pientä säpinää keskenään ihan lihamaailmankin ympyröissä. Romansseja voi näköjään syntyä erilaiset elämänkatsomuksetkin omaavien henkilöiden välille, kunhan vain seksikemiat loksahtavat yhteen. Saa nähdä, kumpi taipuu tossun alle ja luopuu omista opeistaan. Minä veikkaan, että Panu todennäköisesti palaa takaisin omille profeministisille juurilleen.

Ei kommentteja: