Valtamedian käsitys tasa-arvo-ongelmista
Hesari kirjoittaa tuttuun hermoja raastavaan tyyliinsä tasa-arvosta pääkirjoituksessaan:Kun miehet jäävät koulutuksessa jälkeen tai syrjäytyvät naisia useammin, vaikuttajat alkavat huolestuneina miettiä, miten epäkohtaa voitaisiin korjata. Kun korkeasti koulutetut naiset juuttuvat vuosikausiksi määräaikaisiin työsuhteisiin eivätkä hyödy opinnoistaan yhtä paljon kuin miehet, sitä surevat vain harvat päätöksentekijätVoi hyvät hyttyset, syrjäytyneiden miesten tapauksessa on kysymys elämästä tai kuolemasta sekä rikollisuuden vähentämisestä. Korkeakoulutettujen naisten pätkätyöongelmat ovat sen sijaan eliitin luksuselämän hienosäätöä. Jos naiset eivät hyödy opinnoistaan yhtä paljon kuin miehet, niin ehkä kannattaisi miettiä kaksi kertaa, kannattaako lähteä opiskelemaan Kenian taidehistoriaa tai naistutkimusta.
Harakanpesässä ollut Terhi Peltokorpi kertoi, että jos hän pääsee varanaisena eduskuntaan, niin hänen miehensä jää koti-isäksi. Yleisö osoitti raivokkaasti suosiotaan. Terhi sanoi sitten, että se olisi mahdollisuus hänen miehelleen, jota hänellä ei nyt ole, sillä sairaanhoitajan palkalla ei pystyisi elättämään nelilapsista(henkistä?) perhettä. Terhi sanoi menevänsä eduskuntaan sillä mielellä, että tuo palkkaepäkohta korjaantuisi. Oras Tynkkynen(mies) kertoi ohjelmassa olevansa feministi, mutta Terhi kielsi olevansa.
On hiukan huvittavaa nähdä, kuinka yleisö pitää kotiin jäävää miestä sankarina, kun todellisuus on käytännössä se, että hyvin harvoilla miehillä on mahdollisuus jäädä kotiin elämään vaimon tuloilla. Minä jäisin ainakin heti ja tekisin kaikki kotityöt, jos sellainen mahdollisuus minulle suotaisiin.
Tuomari kertoo Britanniassa, että oikeusjärjestelmä on pettänyt isät. Tuomaria oli hävettänyt, kun hän oli ollut tekemisessä miehen kanssa, joka oli taistellut viisi vuotta nähdäkseen tyttärensä. Laki ei pysty juurikaan auttamaan asiaa, jos äiti ei halua päästää lasta tapaamaan isäänsä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti