lauantaina, toukokuuta 22, 2004

Vastauksia kysymyksiin

Tässä hiukan vastauksia Vauva-lehden keskustelusta poimittuihin kysymyksiin ja kommentteihin. Vastaaminen on aika hankalaa, koska vauvapalstalaisten kommenteissa on hyvin paljon tahallisesti tai tahattomasti virheellisiä, lähinnä omaan vilkkaaseen mielikuvitukseen perustuvia väittämiä.

Vauvalehti:
Kyllä se katkeruus on aika kamala asia. Jos toinen on katkera jokaisesta saamastaan pakista ja toisten naisten kommenteista niin ei sitä kukaan jaksa kuunnella. On ihan helvetin kuluttavaa olla ihmisen kanssa, joka on läpeensä katkera ja täynnä vihaansa.
En minä myönnä olevani katkera tai vihainen. Tällä hetkellä olen tuntemuksiltani lähinnä päinvaistaisessa mielentilassa. Kyllä minä kerron sitten, jos minusta tulee joskus katkera. Miksi ihmeessä naisilla tuntuu olevan pakottava tarve olettaa, että miesten oikeuksien tai seksin saannin tasa-arvoistamisen puolestapuhujan pitää olla jotenkin erityisen katkera. Tämä miesten oikeuksien puolustaminen on minulle tämän hetken mieluisin harrastus ja teen sitä ihan nauttiakseni, enkä minkään katkeruuden siivittämänä. Oikeassa oleminen on vain niin kivaa.

Vauvalehti:
Olisi myös kiva tietää, että MISTÄ te naisia olette yrittäneet hakea, ja millaisissa tilanteissa. Ja MITEN?
Oma historiani on suunnilleen sellainen, että nuorempana olin aika tyypillinen alempitasoinen ujo mies. Sitten jossain vaiheessa aloin käymään baareissa harjoittelemassa naisteniskentää miltei kaikki viikonloput saaden mm. hirvittävän määrän pakkeja. En ottanut pakkeja mitenkään katkeruudella, vaan suhtauduin niihin kuin epäonnistuneisiin urheilusuorituksiin ja siirryin seuraavaan yritykseen. Deittinetteihin kirjoittelin joskus muinoin paljonkin hyvällä vastausprosentilla. Eli pakkeja minulle on kertynyt varmaan tuhansia. Kirjastoista, töistä, harrastuksista tms. en ole löytänyt naistuttavuuksia.

Vauvalehti:
Todellisuus taitaa pohjautua kavereiden seurusteluiden tarkkailuun, johtopäätöksiiin koulukavereista, lukemattomiin nettikeskusteluihin ja pariin surkeaan treffiyritykseen onnettoman nettiseksin jälkeen.
Kyllä itselläni on kokemusta niin liveiskennästä kuin teoreettisesta pohdinnastakin. Kirjoittelin vuosia ennen tämän blogin perustamista mm. nyysseihin ja Elleihin ja olen lukenut ihmissuhdekirjallisuutta ja ihmissuhdeartikkeleja paljon enemmän kuin moni muu. En varmasti ole kaikkein kokeneimmasta ja sitä kautta viisastuneimmasta päästä, mutta eivät nämä kirjoitukseni perustu pelkkään mielikuvitukseen.

Vauvalehti:
Eikä näillä blogaajillakaan ole mitään suhteellisuuden tajua siinä, että samalla leimasimella he ovat väkivaltaisia kusipäämiehiä jotka raiskaavat ja tappavat vaimojaan ja vielä toisia miehiäkin. Mitäs olette niin paskoja ettette kelpaa, niih.
Ei raskaana olevalle naiselle tai pienempää palkkaa saavalle naisellekaan saa sanoa, että "mitäs olet niin paska kun olet raskaana, että et pääse töihin" tai "mitäs olet niin paska kun et saa yhtä hyvää palkkaa kuin miehet". Miksi miehen kelpaamattomuus on miehen oma vika, mutta esim. raskaana olevan naisen kelpaamattomuus töihin on yhteiskunnallinen vääryys?

Vauvalehti:
Maailma ei muutu sillä, että otetaan syntipukiksi nainen. Jos mies ei saa se on ihan miehen oma vika.
Olen siinä ihan samaa mieltä, että naisia on turha syyllistää miesten huonommasta asemasta pari- ja seksisuhdemarkkinoilla, koska se ei auta mitään. Oikea kohde on syyllistää yhteiskuntaa ja lainsäädäntöä, joka sallii tuollaisten epätasa-arvoisuuksien kukkimisen. Tasa-arvoa ei ole oikein mahdollistaa saavuttaa sukupuolten välille, ennen kuin markkina-arvoeroja miesten ja naisten välillä ollaan saatu tasattua.

Vauvalehti:
Järkyintä tuossa on se halveksunta, mitä osoitetaan niin naisia kuin miehiäkin kohtaan. Pelaamalla stereotyypeillä ja kärjistyksillä joita katsotaan ehkä korkeintaan vessapaperirullan kokoisesta aukosta ja tuottamalla siitä sitten totuuksia ei voi oikeasti kovin pitkälle päästä.
Jotta asioista olisi mahdollista edes puhua, on käytettävä mahdollisimman selkeitä yksinkertaistuksia ja osuvia kategorioita. Ei näiden tekstien tarkoitus ole viestittää mitään tunteita, kuten halveksuntaa, vaan tuoda esiin faktoja suhteessa joihinkin tavoitteisiin, kuten tasa-arvoon. Kuvitelmat halveksunnasta ovat lukijan omassa päässä. Yritykset leimata faktinen tyyli halveksuvaksi on yritys hiljentää naisten hegemonian kyseenalaistavat mielipiteet olemattomiksi.

Vauvalehti:
Ainoa alempitasoinen on tuo pseudopsykologisilla teorioillaan kikkaileva keskenkasvuinen pojanressukka jolle vieläkään ei oikeasti ole ihmisen arvo valjennut.
Päinvastoin, minulle ihmisten erilaiset arvot ovat valjenneet hyvinkin selvästi. Alempitasoiselle miehelle myönnetään lähinnä arvo polkea miinoja ja kuolla tarpeen vaatiessa naisten puolesta sekä maksaa työllään muiden aiheuttamia kustannuksia. Hänelle ei kuitenkaan ole oikeutta tai mahdollisuutta ihmisarvoiseen elämään naissuhteineen. Naiselle, joka sanoo miehelle, että "jos et pysty naista iskemään, niin ole sitten ilman tai vedä ittes kiikkuun" ei ole selvinnyt ihmisen arvo puoliksikaan niin hyvin kuin mitä se on selvinnyt minulle.

Ei kommentteja: