tiistaina, heinäkuuta 20, 2004

Kestävä Parisuhde

Rakkausprofessori Kaarina Määtän kirjaa Kestävä Parisuhde lukiessa jo kirjan nimestäkin tulee mieleen negatiivinen yhteys "kestämiseen."
Rakkauden ja tyytyväisyyden säilyttämiseksi on tärkeä ymmärtää, että elämä on pääosin arkea, eikä kukaan välty sen tylsyydeltä tai tavanomaisuudelta.

Toisinaan tuntuu siltä, että pakkaan tavarani ja lähden. Mutta kun toisaalta miettii, mikä kamala ruljanssi olisi uuden puolison etsimisessä. Eivät ne omat viat muutu siitä että vaihtaa puolisoa.
Suhdetta on siis kestettävä, koska muut vaihtoehdot johtaisivat hirveään vaivaan. Eikä vaivan lopputuloksenakaan olisi kurjuutta kummempaa.
Avioliittomme keston salaisuus on siinä, että olemme alusta asti saaneet nauttia arkisesta elämästä, rakentamatta pilvilinnoja ja odottamatta sen kummempaa.
Arjen sietokyky kuulostaa ihan käyvältä selitykseltä avioliiton kestolle, mutta siinäkö sitten on avioliiton ihanuus - ei odoteta juuri mitään ja ollaan tyytyväisiä edes siihen, että liitto kestää.

Mitä aivoilla oikein tekee?
Of the 253 subjects in the study, 9 were found to have approximately only 5% of the normal amount of brain tissue. Despite this, 4 had IQ's of above 100, the national average, and another 2 had IQ's of above 126, while one of the subjects proved to be as intelligent as those studying him, he had a first-class degree in maths.
Kirjoitin aiheesta joskus aikaisemmin, mutta joku muukin on näköjään huomannut televiosarjoissa esiintyvien parien markkina-arvojen välisen epäsuhdan. ( via Lovelacen testi )

Ei kommentteja: