lauantaina, marraskuuta 20, 2004

Estrogeenikäsittely kaikille miehille.

Man-listalla on ollut vaihteeksi hiukan mielenkiintoisempaakin keskustelua.

Timo Honkasalo:
Minulle on kyllä hieman epäselvää, mitä ihmeen "tervettä" parisuhteessa oikein on. Ihan riippumatta siitä, uskooko feministien vai miesasiamiesten esittämiä tilastoja ja tutkimuksia, pitäisi olla aivan selvää, että parisuhde on yhteiskuntamme väkivaltaisimpia instituutioita (edellisten mielestä väkivallan kohteena ovat useimmin naiset, jälkimmäisten mielestä miehet ja molempien mielestä lapset). Jokaisen terveellä itsesuojeluvaistolla varustetun ihmisen pitäisi siis kavahtaakin ajatusta parisuhteeseen ryhtymisestä (paitsi jos ovat masokisteja tai sadisteja).
TH:
Itse asiassa miesten väkivallan evolutiiviset selitykset johtavat
mielenkiintoiseen lopputulokseen. Jos miehillä on aineenvaihduntansa johdosta heikompi kyky hallita väkivaltaista käytöstään, pitäisi silloin miehiin voida kohdistaa voimakkaampia pakkotoimia tämän uhan vähentämiseksi kuin naisiin. Jos kaikki miehet tosiaan ovat käveleviä aikapommeja, joita vain sivistyksen ohut ja keinotekoinen pintasilaus estää muuttumasta murhaajiksi ja raiskaajiksi, olisi täysin johdonmukaista (ja paljon kustannustehokkaampaa kuin monimutkainen ja epäluotettava "demokratia") alistaa kaikki miehet estrogeenikäsittelylle, jolla tämä uhka voitaisiin poistaa. Mistään yksilönvapaudesta on turha ruveta nillittämään, yksilönvapauden edellytyksenä on vapaa tahto, ja jos miehillä ei sitä täysimääräisenä ole, ei miehillä pidä silloin olla täysimääräistä yksilönvapauttakaan
Esa Palosaari:
Kirjoittajien mukaan Homo sapiens ei eroaisi väkivaltaisuudessaan kovinkaan paljoa muista ihmisapinalajeista. Hämmästyttävän läheisiä olemme simpanssien kanssa, joiden on viime aikoina havaittu olevan myös 'male-bonded', urosten hierarkkisesti hallitsemia ja territoriaalisia. On mm. havaittu suoranaisia toisia ryhmiä vastaan suunniteltuja urosten sotatoimia (raids), jotka ovat olleet väkivaltaa väkivallan takia. Naaraita hakataan ja pidetään alistettuina. Esimerkiksi jos naaras ei ole ollut kovin viehättynyt uroksen lähentelyistä, on uros voinut lyödä tätä niin että naaras on sitten alistunut ja lähtenyt kiltisti mukaansa. Raiskaukset, naaraille vastenmieliset pakotetut yhdynnät, ovat varsin yleisiä (mm. orangeilla) ja kirjoittajat argumentoivat, ettei niiden merkitys ole niinkään suoraan lisääntyminen kuin naaraiden pitäminen alistettuina ja käytettävissä. Eli noissa yhteisöissä saattaisi olla samanlaisia valta-asetelmia kuin omissamme.
Paalutanssijat liittoutuvat ja sanovat, että he eivät ole alistettuja, toisin kuin feministit "tietävät".
Pole dancers are uniting to challenge the view that they are victims of sexually exploitative men.

"There was a great deal of anger among the 1,500 registered Mypole members after the study said women who worked in the industry were often desperate and occassionally coerced into providing sexual services,' said Mayer. 'Everybody has this typical image of pole dancers as bimbos who are only in it for the money. But that simply isn't true."

"Rather than the women being the victims, I think in the clubs it is often the men who are intimidated by our sexual confidence."
Lovelacen testissä ja Täydellisessä pikkuvaimossa on tähän blogiin liittyvää tekstiä.

Ei kommentteja: