perjantaina, heinäkuuta 29, 2005

Miehet, ei saa katsoa!

Ilta-Sanomien keskustelussa tuijottavat miehet ottavat päähän:
Kuuma kesä, niukka vaatetus naisilla ja äijät kuolaavat. Minua ainakin suunnattomasti inhottaa miehet, jotka ihan häikäilemättömästi tuijottavat ja jopa viheltelevät perään, tai huutavat törkyyksiä. Olemmeko me naiset oikeasti vapaata riistaa kaikille pervoille ukoille?

Kaikista pahinta kun selvästi vanhemmat ukot tiirailee silmät kierossa. Ärsyttää semmoinen ja usein näytänkin hapanta naamaa tai jopa keskisormea oikein kunnon kyttäreille.

Ahaa, johan selvisi ongelmasi syy. Siis, mikäli tuijottaja on nuori ja mieluummin vielä komea mies, niin asia on ok. Mutta mikäli hän on "keski-iän ylittänyt ukkeli", niin silloin kyseessä onkin pervo.
Naiset ajattelevat, että heillä on oikeus korostaa seksuaalista markkina-arvoaan seksikkäällä pukeutumisella niin, että vain heidän hyväksymillään miehillä on oikeus katsoa. Jos ATM katsoo naista, kyse on naisten määritelmän mukaan pervosta. Kyse on suunnilleen samasta asiasta kuin jos vaikkapa mersukauppias vaatisi köyhiä olemaan katselematta mersuja, kun ei heillä kuitenkaan ole varaa ostaa niitä.

Miksi sitten naiset suuttuvat siitä, että pervo tuijottaa heitä? Siksi, että nainen tavallaan antaa silloin ilmaiseksi osan seksuaalisesta pääomastaan ilman korvausta. Kyse on eräänlaisesta ilmaispornosta. Tasa-arvoiseen tilanteeseenhan pääsisimme vaikkapa siten, että naisille annettaisiin oikeus tuijottaa seksuaalisesti ATM:ä. Siten molemmilla olisi samat oikeudet. Miksi ihmeessä seksuaalisesti hyväksyttävän tuijottelunormiston pitää aina mennä naisten mielihalujen mukaan? Hoidetaan asia välillä niin kuin ATM:lle sopii.

Sitten kun vanhana ja rumana kukaan ei tuijota naista hän vihdoin ymmärtää, miten onnekas hän oli nuorena. Nuorena naiselle ei kuitenkaan riitä mikään ja asiantilaksi olisi saatava se, että vain kelvolliset miehet tuijottavat.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jos pukeutuu epäasiallisesti ja vähiin vaatteisiin, on sitten syytä myös hyväksyä miesten katseet. Minä ainakin katson hyvin pitkään ihan tahallani, koska se on todella irvokasta julkisella paikalla. Katsomisesta ei varmasti sakoteta vaikka nostaisit syytteen! :-)