sunnuntaina, lokakuuta 23, 2005

Pokeri

Pokeri on päivän hittipeli, eikä tarvitse olla kummoinen ennustaja arvatakseen, että siitä tulee Suomessakin lähiaikoina merkittävä ilmiö. Kohta lapset kouluissakin varmaan pelaavat ja häviävät viikkorahansa. Lehtiin tulee juttuja pokerissa omaisuuden tienanneista ja hävinneistä. Suomen pokeriammattilaisista nousee esiin mediajulkkuja.

Olen seurannut televisiosta World poker touria ja televisioitu pokeri on tosiaan hyvin kiinnostavaa katsottavaa. Parasta tietenkin oli, kun suomalainen voitti yhden osakilpailun ja toinen suomalainen oli samassa kisassa aivan kärjessä hänkin.

Yhtä asiaa olen kuitenkin ihmetellyt. Pokerissa liikkuu valtavat rahat ja monet huipuista ovat pelanneet sitä vuosikymmeniä. Silti televisioidusta pokerista välittyy hyvin amatöörimäinen yleisvaikutelma. Mitä finaalipöytien koostumukseen tulee, niin minulle on tullut sellainen vaikutelma, että n. puolet pelaajista on ollut eläkkeelle jääneitä bisnesmiljonäärejä, joilla ei oikein ole muuta tekemistä kuin pokeri. Usein he ovat opetelleetkin pelin vasta joitakin vuosia sitten. Ja se toinen suomalainenkin, joka melkein voitti WPT:n oli pelannut vasta 3 kuukautta!

Jos nyt vertaa pokeria tuolta pohjalta melkein mihin tahansa muuhun lajiin, niin huomaa, että huipulle päästäkseen useat muut lajit pitää aloittaa jo suunnilleen vauvaiästä lähtien. Olisi vaikea kuvitella esimerkiksi huipulla oleva shakinpelaaja, joka on pelannut 3 kuukautta tai aloittanut shakin pelaamisen keski-ikäisenä.

Jos vielä ruoditaan tuota eilistä pokerifinaalia, niin siinäkin oli paljon amatöörimäisiä piirteitä. Yksi pelaajista tuntui olevan todellinen varman päälle pelaaja, eikä tullut mukaan kuin todella hyvillä korteilla. Tuollainen pokeristrategia on tietenkin muille pelaajille hyvin helppo lukea. Jos tuollainen pokeristrategia olisi hyvä pitkän päälle, niin varmaan kaikki me voisimme olla pokerimestareita. Sitten oli se yhden yksi tipautusjako, jossa Devil Fish laittoi kaikki peliin ja amatööribisnesukko lähti mukaan, vaikka hänellä kädessä vain Kurko ja kasi. Miettimättä. Kotimatkahan siitä seurasi.

Ei kommentteja: