perjantaina, marraskuuta 04, 2005

Ruudinkeksijöitä liikenteessä

Ruudinkeksijä psykologi Ilta-Sanomissa:
Psykologi Maarika Markkanen: Parisuhteessa jatketaan henkistä kasvua siitä, mihin lapsuuden perheessä on jääty.

Parin valinta on aina tietoista, eikä rakastuminen ole siis koskaan sattumanvaraista.
Ihminen valitsee parinsa järkensä ja lapsuuskokemustensa turvin.

- Kumppania valitessaan ihmiset huomioivat toisessa ensin tietoisesti arvostamiaan piirteitä. Tällaisia ovat useimmiten äly, arvomaailma ja ulkonäkö.
Vain erittäin harvoin ihmiset päästävät itsensä ihastumaan henkilöön, jonka älyn he kokevat omaansa heikommaksi, Markkanen kertoo.
Voi jösses, jos ihmiset ihastuisivat vain itseään älykkäänpiin henkilöihin, mitään pareja ei voisi koskaan edes muodostua. Tutkimuksethan nimenomaan osoittavat, että miehet suosivat vähemmän älykkäitä naisia kuin mitä he itse ovat - tai ainakin naisia, jotka eivät yritä olla heitä älykkäämpiä.

Ja parinvalintahan on tyypillisesti jotakin sellaista, missä järjellä voidaan ajatella olevan tavallista pienempi osuus.

Are men really that much better at golf?
These statistics would earn Annika a lot of money if she played against the men - which, presumably, is why some of them are running scared.

What on earth is the use of a world championship that excludes just over half of the human race from entering?
Ahaa, naisten sarjat urheilussa ovat miesten katala juoni, jolla he estävät naisia voittamasta kaikkia lajeja. Mielenkiintoista. Mitenkähän tasa-arvoon urheilussa sopii ylipäätään se ajatus, että naiset voivat kilpailla sekä naisten sarjoissa ja miesten sarjoissa, mutta miehet vain miesten sarjoissa? Se on toki kannatettava ajatus, että lopetetaan erilliset naisten sarjat kokonaan. Kuten myös tieteen naistensarja - naistutkimus.

Ei kommentteja: