lauantaina, syyskuuta 30, 2006

Linkkejä

Tavoitelluin palkinto.

Näin naiset voisivat lopettaa rikollisuuden.

12 kommenttia:

tommi kirjoitti...

Jos jaksat, voisit tarkistaa pitääkö tämä Camille Brumontin väite tosiaankin paikkansa ja mikä lukumääräsuhde on parisuhteensa virallistaneilla lesbo- ja homopareilla:

Jokin lehti julkisti tiedon, jossa kerrottiin kuinka moni homo- ja lesbopari oli rekisteröinyt suhteensa. Samassa uutisessa todettiin, että homoista 3 paria ja lesboista 44 olivat jo eronneetkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole vielä viime vuonna tilastoitu:

http://www.stat.fi/til/ssaaty/meta.html

..mutta voihan sitä ottaa yhteyttä hra/nti vaesto.tilasto@stat.fi:n ja pyytää rekisteröityneistä parisuhteista jakoa sukupuolen suhteen.

suolihuuhtelu kirjoitti...

Kokkarisen blogi kummastuttaa. Blogin mukaan hän katuu ja häpeää puheitaan, mutta onkohan se ihan vilpittömästi kirjoitettu?

Anonyymi kirjoitti...

Tilastokeskuksen sivuilta ja vähän muualtakin löytyy:

Parisuhteita rekisteröitiin 200 vuonna 2005, edellisenä vuonna 186. Näistä oli 100 mies- ja 100 naisparia. Rekisteröityjen parien eroja oli 31. Näistä 13 oli mies- ja 18 naisparien eroja. Vuonna 2004 rekisteröityjen parien eroja oli 15.

ja 2004:
Parisuhteita rekisteröitiin 186 vuonna 2004, edellisenä vuonna 190. Näistä oli 84 mies- ja 102 naisparia. Rekisteröityjen parien eroja oli 15. Näistä 4 oli mies- ja 11 naisparien eroja.

Ja 2003:
Parisuhteita rekisteröitiin 190. Yhteensä 2002 ja 2003 on rekisteröity 646 parisuhdetta, joista miehiä 51 % ja naisia 49 %.

Ja 2002:
Vuonna 2002 rekisteröitiin 456 samaa sukupuolta olevien henkilöiden
parisuhdetta. Väestörekisterikeskuksen mukaan miesparit ovat olleet hieman
naispareja innokkaampia rekisteröijiä. Miespareja rekisteröitiin 249 ja
naispareja 207.


Mies- ja naispareja on siis rekisteröitynyt melko tarkkaan yhtä paljon, miespareista on eronnut 17 ja naipareista 29. Kuulemma naiset laittavat vireille 70 % avioeroista, rekisteröityjen parien eroista hieman vähemmän eli 63 % on naisten vireille panemia.

--Anohyypiö

Arawn kirjoitti...

Anohyypiö: Se, kuka laittaa virallisen eron vireille ei kerro paljoakaan siitä, kuka todellisuudessa lähti suhteesta kävelemään. Eräänkin kaverini isä jätti vaimonsa, kaverin äidin, toisen naisen takia, mutta eipä halunnut virallista eroa hakea. Lopulta vaimo haki eron. Mitä siinä olisi pitänyt muka tehdä? Pysytellä virallisesti liitossa, vaikka toinen lhti selkeästi lätkimään ja aikoo pysyäkin poissa?

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän minäkin monta omituista tarinaa kummallisista ihmisistä, mutta harvalla niistä tapauksista on mitään tilastollista merkitystä.

Onko Arawnin kuvailema tapaus sitten kohtalon oikku vai ns. normaalia toimintaa parisuhdemarkkinoilla?

Anonyymi kirjoitti...

Arawn: Jotenkin tuntuu siltä, että päädyit kuitenkin siihen johtopäätökseen, että naiset lähtevät useimmiten suhteesta kävelemään. Ei kai sinun sitä olisi muuten tarvinnut kiistää? Voisi kuvitella, että homma menee fifty-fifty. Niitä miehiä, jotka lähtevät lätkimään ja jättävät avioerohakemuksen tekemisen puolison kontolle on suunnilleen yhtä paljon kuin naisia jotka painavat menemään ja jättävät avioerohakemuksen tekemisen puolison kontolle.

Tietysti voisi spekuloida, että lesbot ovat jotenkin huonoja ja kevytmielisiä ihmisiä. Kuten kaikki tietävät, lesbot ovat parisuhteessa noin neljä kertaa väkivaltaisempia kuin homomiehet.

Blogin aiheeseen liittyen voisi myös spekuloida, että naiset ajautuvat suhteisiin eivätkä hakeudu niihin kuin miehet. Yllättävän moni nainen on vieläkin sitä mieltä, että miesten kuuluu kosia ja tehdä aloite. Kun joku muu valitsee niin sitten helposti tulee otettua huono.

Anohyypiö

Arawn kirjoitti...

Päädyin siihen johtopäätökseen? Kuinka saatoin päätyä siihen, jos kerran kiistin sen? Nyt en ihan ymmärrä. :P

Olen jotenkin myös käsittänyt, että on enemmän miehiä, jotka lähtevät suhteesta ja jättävät eron vaimon kontolle kuin toisin päin. Nainen kun lähtee, hän haluaa ilmeisen usein heti irti ja vie paperit kyllä sukkelaan toimistoon, kun taas noita tapauksia on riittämiin, joissa lähtenyt mies on laiska tai haluton ottamaan sen virallisen eron.

Mutta totta kai tämäkin pitäisi tutkia, jotta saataisiin varmuus.

Lähipiiriä katsoessa näyttää myös siltä, että mies sietää "huonoa" suhdetta paremmin kuin nainen - siis sellaista, jossa on kasvettu kauan sitten erilleen ja yhteistä ovat enää asunto ja lapset. Keski-iän paikkeilla nainen sitten kyllästyy kuolleeseen liittoon ja joko ei saa vastakaikua yrityksilleen elvyttää sitä, pyrkii elvyttämään täysin väärin (mies ei ymmärrä yrityksiä tai mies on sen luontoinen, että yritykset pitäisi tehdä tavalla X ja nainen yrittää tehdä ne tavalla Y) tai sitten hän ei edes yritä vaan lähtee vain lätkimään.

Anonyymi kirjoitti...

Anohyypiö,

jos sulla on lähdettä tohon että lesbot on neljä kertaa väkivaltaisempia kuin homomiehet, heitä tiskiin. Mä keräilen noita.

Anonyymi kirjoitti...

Arawn: Miksi kiistää johtopäätös, jota kukaan ei ole tehnyt? Voi olla että "naiset lähtevät lätkimään useammin, avioerotilastotkin sen todistavat" on niin vanha ja väsynyt väite, että kiistit sen ihan selkärangalla ennen kuin kukaan oli ehtinyt sitä esittää. Toisaalta se, että "naiset joutuvat tekemään avioerohakemuksen, kun miehet eivät viitsi" on niin väsynyt väite, että se kaipaisi vähän dataa tuekseen. Kerro siis miksi olet käsittänyt niin. Minä näet arvelen, että käsityksesi johtuu vain ja ainoastaan siitä, että naiset hakevat avioeroa useammin, ja se pitää selittää jotenkin.

Junakohtaus: Kyse oli kahdesta eri tutkimuksesta, joiden tuloksia saa yhdistää vain humorististisissa tarkoituksissa. Jenkeissä on tutkittu homojen ja lesbojen kokemaa parisuhdeväkivaltaa väkivaltaisuutta joidenkin hämärien huumeenkäyttötutkimusten (Federal Survey of Drug Abuse tai jotain) yhdeydessä, tulokset olivat muistaakseni alle kahden prosenttiyksikön päässä toisistaan (olisko ollut jotain 4..5 %). Näissä tutkimuksissa homot/lesbot ovat yli kaksikymmentä kertaa useammin parisuhdeväkivallan uhreina kuin heteronaiset ja reilusti yli sata kertaa useammin kuin heteromiehet. Toisaalta tuollainenkin ero saattaa selittyä ihan silläkin, että jos kehtaa kertoa jollekin liittovaltion virkamiehelle, että vetäää ganjaa ja homoilee, niin ei ole ihan niin kauhea juttu kertoa vielä että se vitun transu veti lättyyn.

Anohyypiö

Anonyymi kirjoitti...

Noh, löysin sen "National Household Survey of Drug Abuse" kyselyn dataan perustuvan tutkimuksen, ja se olikin jonkun kristityn sekopään (Paul Cameron) tekemä.

Yhdysvaltain rikosuhritukimuksen
http://www.ncjrs.gov/pdffiles1/nij/181867.pdf
mukaan elinikäiset prosentit ovat 34 % (heteronaiset), 11 % (lesbonaiset),
15 % (homomiehet) ja 7,7 % (heteromiehet). Kannattaaa kuitenkin lukea sivun iii viimeinen amerikkalainen pallo ja sivulta 22 eteenpäin.

Anohyypiö

Arawn kirjoitti...

Ano: Olen törmännyt niin usein väitteeseen, että naiset lähtevät lätkimään useammin, avioerotilastotkin todistavat sen, että se tosiaan tuli selkärangasta. Ja useinhan, kun siihen törmää, sitä käytetään todistamassa naisten pahuutta, kun jättävät poloiset miehensä.

Mitä tulee toiseen väitteeseen, olen samaa mieltä, että se vaatisi lisädataa. En vain tiedä, onko kukaan tutkinut. Oma käsitykseni perustuu lähipiiriini, jossa tämä kaverini tapaus ei ole ainoa esimerkki vaan ylipäätään miehet ovat lähipiirissäni olleet laiskoja hakemaan eroa, jotkut jopa jättämään vaimonsa, vaikka ovat pettäneet eivätkä selkeästi enää välitä. Oletan, että kyseessä ovat mukavuudenhalu ja laiskuus.