perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Miehet tyytyvät seksisuhteissa vähempään

Kirjasta Sex, Power, Conflict: Evolutionary and feminist perspectives: Jos pyrkimyksenä on avioliitto, sekä miehet että naiset asettavat kumppanilleen samankaltaisia vaatimuksia. Seksuaalisissa suhteissa miesten ja naisten kriteerit ovat kuitenkin huomattavan erilaiset. Lyhyen suhteen seksuaalista partneria etsiessään miehet ovat valmiit tyytymään vähemmän älykkääseen naiseen. Kaikissa ulottuvuuksissa tulokset olivat samankaltaisia: miehet olivat valmiit tyytymään vähempään etsiessään seksuaalista partneria. Yhdenyön suhteissa naiset etsivät poikkeuksellisen attraktiivista partneria, kun taas miehet tyytyivät selvästi vähempään. Yhdenyön suhteissa miehet odottivat naisen olevan älykkäämpiä kuin 35% naisista, kun taas naiset odottivat miehen olevan älykkäämpi kuin 55% miehistä.

Tuo ilmiö miesten tyytymisestä seksipartnereissaan vähempään selittää, miksi naiset kohtaavat niin paljon "sitoutumiskyvyttömiä miehiä". Eli jos nainen antaa seksiä heti, voi olla, että hän on antanut sitä miehelle, joka on tyytynyt seksipartnerin suhteen vähempään ja joka ei kelpuuta naista pitempään suhteeseen.

1 kommentti:

diipadaapa kirjoitti...

Voin jo kuvitella kuinka joku vielä avautuu siitä että nainenkin tyytyy yhdenyön suhteessa "vähempään". Tyyliin "en ajatellutkaan sen kanssa mitään seksiä vakavempaa, sehän on niin limainen ja ällöttävä tyyppi.." tms.