torstaina, lokakuuta 05, 2006

Naisten nirsous

Oletko liian nirso? (via Just Sopivasti):
Hyviä syitä pakeille riittää myös Iltalehden lukijoilla: vääränlaiset kengät, huonot käytöstavat tai oudon mallinen purukalusto ovat kaikki piirteitä, joiden vuoksi mies- tai naisystäväkandidaatit ovat saaneet kenkää heti alkuunsa.

Harva onnistuu löytämään juuri sen unelmiensa prinssin tai prinsessan, joka ei nakertaisi välillä kynsiään tai jättäisi joskus tukkaansa pesemättä.

23-vuotias Sanna ei

halua tehdä kompromisseja miesten kanssa. Kaunis ja menevä markkinoinnin opiskelija ei ole vielä koskaan seurustellut vakavasti.

- Minulla ei ole sellaista tunnetta, että haluaisin viereeni ihan kenet tahansa. Jos miehessä on yksikin sellainen piirre, josta en pidä, alkaa heti ällöttää.

Sanna myöntää olevansa aivan liian nirso. Parempi niin päin, kuin roikkua huonossa suhteessa, hän järkeilee.

- Eräänkin kerran mies totesi, että olen kylmempi kuin pakastin. Mutta sille ei mitään voi, jos ei vaan nappaa.

Ja ehdokkaita riittää. Viimeisimmän pidemmälle edenneen virityksen Sanna muistaa kesäkuulta.

- Mies vaikutti tyylikkäältä, varakkaalta ja hauskalta. Lisäksi hän oli taitava tanssija ja näytti hämärässä aivan Justin Timberlakelta. Olin myyty ensi näkemältä ja vaihdoimme heti numeroita. Kun hän sitten tuli hakemaan minua seuraavana päivänä kotoa, meinasin pyörtyä. Hän oli hikoileva, kimeä-ääninen ja hermostunut pikkumies, joka ajoi vanhaa ja saastaista autonrämää. Siinä oli justinit kaukana.

Samaan hengenvetoon Sanna toteaa ymmärtävänsä, että rakkaudessa on kyse aivan jostain muusta.

- En kuitenkaan halua rakastua idioottiin, jonka kanssa eläminen olisi pidemmän päälle helvettiä. Olen vaikka sitten mieluummin yksin.
Eli "Jos miehessä on yksikin sellainen piirre, josta en pidä, alkaa heti ällöttää." Josta päästään "En kuitenkaan halua rakastua idioottiin, jonka kanssa eläminen olisi pidemmän päälle helvettiä." Ei näytä miesten mahkut hyviltä.

Lukijan kommentti:
Minua ärsyttää aina pienet asiat, jotka viittaavat huonoon kotikasvatukseen. Esimerkiksi 1) takki auki käveleminen, 2) syömisen aloittaminen omia aikojaan, 3) hali-illan aikana tv:n avaaminen. 4) Ja ennen muuta huono ryhti!
Bingo, bingo, bingo ja BINGO!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista asiassa on, että Sanna selvästikin intuitiivisesti tietää, miten suhteen saamiseksi on toimittava.

Nimittäin Sanna osaa juoda hikoilevan, kimeä-äänisen ja hermostuneen pikkumiehen Justin Timberlakeksi. Ei toi tarina muulla selity.

Yliminä (lue muiden tyttöjen mielipide, reaalinen tai päänsisäinen) kuitenkin puuttuu peliin, kun pitäisi oikeasti alkaa styylata jonkun kanssa.

Panu kirjoitti...

Vetäkööt nirsoilijat loppuikänsä käteensä. Meillä ei pieniä valuvikoja itketä kun se oikea löytyi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minä ymmärrän että ihmisillä on vaatimuksia ja että he eivät halua olla aivan kenen tahansa kanssa, mutta liika on liikaa. Monet pikkuviat ihmisissä ovat myös varmasti korjattavissa. Luulisi että useimmat ihmiset ovat valmiita muuttamaan itseään vähän, jos suhde sitä vaatii.

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalta, tuossa Sannassa tuntuu olevan melko vähän ainesta pidempään suhteeseen jos hän kerran luonnehtii päivän vanhaksi ehtinyttä tuttavuutta pidemmälle menneeksi viritelmäksi. Yhden yön suhteetkaan eivät välttämättä ole hauskoja kenenkään kannalta jos ko. suhdetta pitää harrastaa pakastimen kanssa.

Taitaa olla kaikkien kannalta parempi, että nirsot pysyvät nirsoina, eivätkä yritä muuttaa itseään tahi ketään muutakaan.

Arawn kirjoitti...

En edes muista, mones kerta tämä on, kun Henkka pui tätä nirsous-teemaa. Faktahan nyt on, että jos ja kun sattuu eteen tyyppi, johon Ihastuu, suurin osa vaateista lentää taivaan tuuliin. Henkka itsekin tiedostaa tämän ihan hyvin, niin monta kertaa hän on motkottanut naisten vaatimusten ja todellisten valintojen ristiriitaisuuksista (vaatii rehellistä, mukavaa, ottaa väkivallakon). Sen sijaan näissä sanna-tapauksissa kyseinen juttu yhtäkkiä unohtuu ja todetaankin, että juu, nainen jää yksin.

Hoh hoijaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tolla Sannalla vaan kertakaikkiaan ole ongelmia nähdä ITSEÄÄN minkäänlaisessa parisuhteessa. Ehkä hän pelkää menettävänsä oman päätösvallan itsestään tms. Sitten hän pakenee kaikista tilanteista ja selittää sen itselleen esimerkiksi pojan vääränlaisilla kengillä.

Ongelmat on helppo projisoida johonkin muuhun.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Perustuuhan nykyaikaisen rivifeministin koko maailmankuvakin pääosin pelkkään projisointiin. Syytetään miehiä ongelmista, joiden syyt ovat tosiasiassa paljon lähempänä itseä.

Joidenkin kadunnaisten maailmankuva on kertakaikkiaan hämmästyttävän vääristynyt. Vastaavan käsityksen maailmasta omaava mies ei selviäisi seuraavaan aamunkoittoon ilman rökitystä sekä naisten että toisten miesten taholta, mikä usein auttaa näkemään syy-seuraussuhteita enemmän todellisuuspohjalta.

Ilmeisesti suuri osa näistä änkyräfeministeistä ei joko saa objektiivisen todellisuuden antamaa palautetta, tai ei vain yksinkertaisesti ymmärrä sitä.

Panu kirjoitti...

Ilmeisesti suuri osa näistä änkyräfeministeistä ei joko saa objektiivisen todellisuuden antamaa palautetta, tai ei vain yksinkertaisesti ymmärrä sitä.

Sekä feminismi että naistenlehtien arvomaailma ovat perimmältään järjestelmiä, joiden nimenomainen tarkoitus on selittää negatiivinen palaute miesten harjoittamaksi sorroksi.

Siteeratakseni itseäni:

kun mies kohtelee naista pornon naiskuvan mukaisesti, negatiivista
palautetta tulee heti ja se otetaan vastedes huomioon, mutta kun
nainen kohtelee miestä naistenlehtien mieskuvan mukaisesti, mies joko
ei kehtaa antaa negatiivista palautetta ("herrasmies") tai sitten
hänen palautettaan ei prosessoida, koska naistenlehdet opettavat
valmiiksi, että miehen kielteinen reagointi naisen huonoonkin
käytökseen on joka tapauksessa aina merkki miehen kelvottomuudesta,
roistoudesta ja naisiaymmärtämättömyydestä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on aika räikeä esimerkki siitä, miten nainen voi aivan vakavana esittää pöyristyttäviä vaatimuksia miehen suhteen. Enkä nyt tarkoita sitä, etteikö syöpää sairastava nainen saisi hakea hyvännäköistä miestä. Tarkoitan ristiriitaa:
"ulkonäkökeskeiset älkööt vaivautuko... miehen täytyis olla hyvän näköinen." Et niinku mä voin niinku vaatii sulta, mut ähää, sä et voi kuitenkaan vaatii multa. Ei voi kuin ihailla mimmin pokkaa. http://treffit.suomi24.fi/index.jsplayout=default&object=showProfile&id=156407

anu kirjoitti...

Minusta tässä nirsous hommassa on kyse siitä, että jos/kun rakastuu, ei mitään vikoja toisessa edes huomaa (ja kaikissa meissä on "vikoja"). Jos taas ei rakastu, löytää jatkuvasti vikoja ja kuvittelee että homma on kiinni niistä. Vaikka viat korjaisi, jokin mättäisi silti. Kemiasta kai siinä on kyse. Kuten Panu sanoi, kun se oikea löytyy, ei vikoja muistella. Jos taas näkee vaan vikoja, ei toinen voi olla se oikea, aivoissa ei ole naksahtanut.

Lukijan kommentissa oli mielestäni aika vammaisen kuuloisia vaateita?
Eikös takki auki ole ihan tyylikästä? Ja lämpötila kait sen määrää. Syömisen aloittaminen omia aikojaan? Missä 50-luvulla nämä oikein elää? Ja viettääkö joku erikseen jotain hali-iltaa, jolloin ei saa tehdä mitään muuta? Gaah. Ymmärtäisin kyllä sen, että seksin aikana ei esim. tartte sitä telkkaria avata. Kai sitä nyt parisuhteessa kuitenkin väähn halaillaan joka päivä, ei kai sitä varten tarvi mitään erityistä viikonpäivää pyhittää.