keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

Sosiaali- ja terveysministeriö

Tasa-arvo tarvitsee miehiä ja miehet tasa-arvoa:
Tasa-arvopolitiikan päähuomio keskittyy tavallisesti naisten asemaan. Tämä johtuu tasa-arvopolitiikan päätavoitteesta eli naisten aseman parantamisesta. Miesten tasa-arvomyönteinen käyttäytyminen ja asenteet ovat avainasemassa tasa-arvon edistämisessä ja naisten aseman parantamisessa. Huomion kiinnittäminen miehiin auttaa myös havaitsemaan naisten ja miesten elämäntilanteiden yhteyksiä ja sitä, millä tavoin tasa-arvopolitiikka hyödyttää sekä naisia että miehiä.

Miesten ja tasa-arvon suhde tulisi nivoa tasa-arvopolitiikan osaksi, jotta miesnäkökulma ja tasa-arvopolitiikka eivät joutuisi vastakkainasettelun kohteeksi.
Valtiosihteeri Leila Kostiainen:
Sukupuolten välisen tasa-arvon ensisijainen tavoite on naisten aseman parantaminen erityisesti työelämässä. Kun naisten asema työelämässä parantuu ja miehet voivat kantaa enemmän vastuuta perheiden sisällä, edistämme parhaalla mahdollisella tavalla sukupuolten tasa-arvoa.

3 kommenttia:

Anohyypiö kirjoitti...

Eihän tuo nyt mikään uutinen ole. Tasa-arvo tarkoittaa naisten aseman parantamista työelämässä.

Isäkuukausikin on suunniteltu niin, että siitä ei vahingossakaan ole hyötyä isille eikä kotiin jäämistä suunnitteleville äideille. Äiti jää ilman tuloja, jos ei mene töihin. Kotiin jäävä isä saa vähän pikkuhiluja korvauksena. Pääasia, että äiti päättää, ja äiti on motivoitu päättämään oikein: isäkuukaudesta on iloa vain jos äiti on menossa töihin.

suolihuuhtelu kirjoitti...

Öh. Miten se edistää tasa-arvoa että miehet ovat kotona ja naiset töissä?

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvoahan se nimenomaan edistää. Tasa-arvo on sanana määritelty uudelleen, eli arkikäytössä sanan merkitys ei vastaa enää sanakirjasta löytyvää selitystä. Tämän kun ymmärtää, niin femakkojen tasa-arvopaapatuksessa on ihan oikeasti paljonkin järkeä ja logiikkaa.