torstaina, joulukuuta 28, 2006

Suomalaiset naiset

WHY ARE FINNISH WOMEN ARE SO UNSTABLE???
I am sure most foreign men will agree that Finnish romance does not last. Women in Finland seem very predictable, easy to fall in love, passionate from the beginning, want to get married, then suddenly without any warning signs, fall out of love and want a divorce. It applies to both educated and uneducated Finns, professionals and non-professionals.

I have had relationships with three finnish women.
1) They smoked and drank. When I disapproved of it they did it in secret. And I was the bad guy. Caring about her health and mine apparently was wrong.
2) They flirted with other men while I was present. They demonstarted lack of respect for the integrity of the relationship.
3) Very sensitive to the point they throw these baby-like temper tantrums.
4)Finally the most dysfunctinal trait was when I offered emotional security and reassurance they became fridgid and "numb". As if they couldn't handle it. Or it was too much, they felt trapped. Well, If a finnish woman talks about marriage and children and a loving & secure relationship, why all of a sudden get cold feet. (She thought about it and the novelty wore out.)

Finnish women have this dating/relationship sub-culture-network going on where it glorifies infidelity mostly out of rebellion for bad fathers and the in-ability to accept rejection from men that have scorned them. (You know how it works. She calls her friend on the cell phone complaining that her man didn't do "this" or "that" and then her friend suggests she go out and party, get hooked up with some strange man and bada-bing-bada-boom!).

I think one out of every twenty finnish women are okay and trustworthy. Stay away form the party girls and the women who don't show respect for the relationship.

TY its amazing the indepth knowledge you have about Finnish women. I think majority of those I met seemed to be emotionally bankrupt, lack morals, no values and mentally imbalanced.

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, ei tarvitse olla juuri ollenkaan kokemusta naisista, ja silti monet luetelluista kohdista kuulostavat tutuilta ja ihan mahdollisilta... peräti, sanoisinko, normaaleilta. Varmaan sama meno kautta Pohjoismaiden?

Anonyymi kirjoitti...

Tuore aviomieheni meni kanssani naimisiin jouluna useamman vuoden avoliiton jälkeen. Voinko ehkä onnitella itseäni yhtenä kahdestakymmenestä vai siitä, että satuin löytämään näinkin itsetuhoisen miehen?

Anonyymi kirjoitti...

No täytyy kyllä siinä mielessä ulkomaan kavereita kompata, että melko vaikeaa on nykyään löytää Suomesta lämmintä, traumoista vapaata naista. Varmaan tietty naiset sanovat suomalaisista miehistä samaa.

Nyt taas jonkun aikana sinkkuna olleena olen pistänyt merkille sen saman mitä yksi noista kirjoittajistakin, että pettämään valmiita naisia tuntuu löytyvän melko paljon. Viimeiset kolme omakohtaista tapausta ovat olleet ns. "syrjähyppelemässä." Voihan tää olla tietty tilastoharhaa ja sattumaakin.

Anonyymi kirjoitti...

Se on ihmeellistä miten jotkut vetävät herneen nenään tuollaisista mielipiteistä, ihan kuin ne koskisivat kaikkia ihmisiä kaikkina aikoina kaikissa paikoissa. Tai sitten yritetään "todistaa" että mielipide on väärä koska yksittäinen omakohtainen kokemus poikkeaa siitä.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri tällaista materiaalia kroonisille ATM:ille kannattaa levittää ja pyrkiä päänuppeihinsa takomaan.

Eihän tuo paikkaansa tietenkään pidä, mutta ATM saa ainakin satunnaisina itsepetoksen hetkinään tehtyä välttämättömyydestä hyveen. Siinähän ei kaiketi mikään osapuoli häviä.

Happamia ovat, sanoi kettu...

Anonyymi kirjoitti...

Mikä sitten pitää paikkansa, ja miten todistat sen?

Panu kirjoitti...

Anopelkuri: Eihän tuo paikkaansa tietenkään pidä, mutta ATM saa ainakin satunnaisina itsepetoksen hetkinään tehtyä välttämättömyydestä hyveen.

Et sitten ole tullut ajatelleeksi, että iloinen ja itsetuntoinen, optimistisella ja avoimella mielellä suhdeyritelmille antautunut nuorukainen huomaa ATM:yytensä vasta lyötyään päänsä kyllin usein tähän samaan mäntyyn?

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on kyllä vähän samantapaisia kokemuksia naisista. Pillua ainakin jaetaan melko heppoisin perustein muille.

Niin ja turha väittää ATMn vikinäksi sillä koska minulla on ollut useita tyttöystäviä ja jokainen niistä on ollut keskimääräistä naista paremmannäköinen.

Toisaalta ehkäpä ongelmani on juuri tuossa. Ehkäpä pitäisi napata itselleen joku keskimääräistä rumempi yksilö, tällöin edellä mainittujen ongelmien ilmaantuminen on epätodennäköisempää ja lisäksi eukon vaihtaminen toiseen samantasoiseen on helppoa.

"Nyt taas jonkun aikana sinkkuna olleena olen pistänyt merkille sen saman mitä yksi noista kirjoittajistakin, että pettämään valmiita naisia tuntuu löytyvän melko paljon."

Kyllä niitä on ja paljon. Lisäksi trendinä tuntuu olevan se että ensimmäistä suhdetta ei missään nimessä voi laittaa poikki, ennenkuin on uusi katsottuna.

Koska suomalainen nainen on mitä on, ei tässä auta muuta kuin pistää painetta miehiin. Eli jos joku tästälähin flirttailee naiseni kanssa silmieni edessä, unohdan ajatukset luottamuksesta ja sivistyksestä ja annan sensijaan nyrkkien hoitaa puhumisen. Naiselle tästä puhuminen on ihan turhaa, eikä se kyllä vaihtamallakaan parane kuin äärimmäisen harvassa tapauksessa.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Ei olis nyrkillä puhuminen auttanut ainakaan näissä mun tapauksissa - daamit kun oli ihan yksin liikenteessä ja kahdessa tapauksista kuulin äijästä vasta dagen efter (vaikka pitäisi olla solidaarinen muita miehiä kohtaan, niin kuka lähtee varmistelemaan että ootko hei nyt ihan varmasti sinkku). Kolmas väitti just muuttaneensa pois poikaystävänsä luota ja eroamassa, paaaaaskat. :) Tai ainakin seuraavan aamun puhelinsoitteluista ja kalavaleista päätellen. Minulla ei ole suuria luuloja taipuisuudestani sängyssä, mutta kaikki kolme ottavat edelleenkin yhteyttä (veikkaan että etsivät lähinnä jotain kiellettyä kicksiä enemmän kuin mitään muuta). Itse en ole viitsinyt enää muuta kuin tekstailla takaisin.

Eipä silti, kyllähän miehetkin Suomessa pettää. Mutta omassa kaveripiirissäni tätä on harrastanut (siis minun tietääkseni) vain yksi.

Ja huom. en todellakaan kuvittele olevani mikään superpukki.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän se nyrkki autakaan kuin lähinnä niihin "aletaan kaveriksi ja väsytystaktiikalla homma kotiin"-miehiin. Tuollainen sälli odottelee että suhteessa tulee huono aika ja ojentaa "tukevan olkapään" ja jonkun muunkin ulokkeen.

Näistä kyllä pääsee kovilla otteilla eroon.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Meinaatteko siis että jos joku mies lähestyy teidän tyttöystäväänne, te vedätte miestä turpaan? Loogisempaa olisi vetää tyttöystävää turpaan, hänhän lopulta päättää että pettääkö hän teitä vai ei.

Anonyymi kirjoitti...

"Meinaatteko siis että jos joku mies lähestyy teidän tyttöystäväänne, te vedätte miestä turpaan? "

Suunnilleen. Lähestymistäkin on monensorttista ja tietyntyyppisetä seuraa ensin varoitus ja sitten vähän muuta. Nainen taas on yleensä niin pöljä, ettei edes tajua mistä mies suuttui kun toinen mies yrittää sitä iskeä.

"Loogisempaa olisi vetää tyttöystävää turpaan, hänhän lopulta päättää että pettääkö hän teitä vai ei."

Eipä sitä naista enää passaa kurittaa, saa vain itse hankaluuksia ja/tai se lähtee lätkimään. Tietenkin jos pettäminen on jo tapahtunut niin eipä tarvitse tuollaisia pidäkkeitä miettiä.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Öh. Eikö olisi vaan kaikkein vaivattominta, Syltty, seurailla vierestä sen naisen ja miehen touhuja, ja siirtyä paremmille metsästysmaille, jos nainen antaa lämpöä sille miehelle? Kävisi tasan selväksi onko kyseessä luotettava naisyksilö vai ei, ja lisäksi tuomitsisi tuon miesyksilön epäilemättä tasapainottoman ja moraalittoman naisen uhriksi. Ja jos nainen ei lämpeisi, tietäisit, että se kandee pitää.

Terv. nainut nainen

Anonyymi kirjoitti...

No kyllä se nyt Suomessa aika voittopuolisesti baareissa tapahtuu se iskeminen, ainakin näissä yhden yön jutuissa. Ja eiköhän siellä kuppiloissa niitä arameankielen opiskelijoitakin pyöri, meinaan väittäisin että melko kattava läpileikkaus Suomen kansasta pubielämässä joskus vierailee.

Oli näistäkin daameista kaksi maistereita ja yksi jonkun taidealan instituutin käynyt. Ei se nyt niin ole, että jos joku muija pettää tai sekoilee, niin yhtäkkiä se nyt vaan onkin sellainen pissis, jolla ei ole mitään tekemistä tavallisen suomalaisen naisen kanssa. Wtf?

Panu kirjoitti...

Birdy: Miksei tämä uljas uros iske fiksuja naisia yliopistoilta tai vaikka aramean kielen kurssilta?

Koska yliopistoon tullaan opiskelemaan ja aramean kielen kurssille arameaa lukemaan, ja siellä naiset odottavat, että saavat olla rauhassa seksuaalisilta ehdotuksilta. Jos siellä alkaa iskeskellä tyttöjä, sitä pidetään seksuaalisena ahdisteluna ja siitä saattaa saada kutsun poliisisedän puheille.

Ihme kun Birdyllekin joutuu selittämään asiaa, jonka luulisi olevan itsestäänselvä hänelle jos kelle.

Anonyymi kirjoitti...

Katseliko kukaan muuten telkkarista uusinta Natascha Kampuschin haastattelua? Hänhän eli aidosti suljettua elämää koko teini-ikänsä, vaan nyt, muutama kuukausi vapautumisensa jälkeen, oli vasemmassa nimettömässä jo sormus! Toiselle sukupuolelle se vaan on niin helppoa...

Panu kirjoitti...

Hänhän eli aidosti suljettua elämää koko teini-ikänsä, vaan nyt, muutama kuukausi vapautumisensa jälkeen, oli vasemmassa nimettömässä jo sormus! Toiselle sukupuolelle se vaan on niin helppoa...

Jep. Sama juttu koulukiusaamisen kanssa. Koulukiusatuille tytöille kyllä järjestyy rakastava ja ymmärtäväinen poikaystävä. Koulukiusatuista pojista tulee kolmekymppisiä neitsyitä.

Anonyymi kirjoitti...

"Öh. Eikö olisi vaan kaikkein vaivattominta, Syltty, seurailla vierestä sen naisen ja miehen touhuja, ja siirtyä paremmille metsästysmaille, jos nainen antaa lämpöä sille miehelle?"

Ongelmahan on siinä että ei se vaihtamalla oikein parane, samanlaisia tuppaavat olemaan kaikki naiset. Tällöin on parempi keskittyä ennaltaehkäisyyn jotta tuollaisten tilanteiden syntyminen saataisiin estettyä.

"Nyt itketään, että suomalaiset naiset antaa muille iisisti ja viimeksi piristiin, kun suomalaiset naiset ei anna."

Tuo saamattomuus on alemman tason miesten ongelma. Me naisia saavat miehet sitten törmätään tähän puheessa olevaan ongelmaan. Luonnollisesti eritasoisilla miehillä on erilaiset ongelmat.

"Miksei tämä uljas uros iske fiksuja naisia yliopistoilta"

Kokemusta on sekä baariamiksista että yliopistomuijista ja samanlaisia vikoja kummissakin. Amisten kanssa ne kyllä tulevat aikaisemmin esille.

"Ei se nyt niin ole, että jos joku muija pettää tai sekoilee, niin yhtäkkiä se nyt vaan onkin sellainen pissis, jolla ei ole mitään tekemistä tavallisen suomalaisen naisen kanssa. Wtf?"

Se lienee samanlainen "yksittäistapaus" kuin riehuva somaliteini Helsingin keskustassa eikä edusta omaa ryhmäänsä ;)

"oulukiusatuille tytöille kyllä järjestyy rakastava ja ymmärtäväinen poikaystävä."

Nojaa. Koulukiusatut tytöt tuppaavat olemaan lihavia/rumia ja kyllä näillä on tasan samat ongelmat kuin AT-miehillä, joskin heitä ei liene yhtä paljoa. Koulukiusattu tyttö, josta tuleekin missi, lienee harvinaisuus.

- Syltty

Hyvärinen J. kirjoitti...

Itse olen, toki vain pelkkien subjektiivisten kokemusteni vuoksi, M. Hapulin kanssa samoilla linjoilla. On toki totta, että koulussa ensisijaisesti opiskellaan, töissä tehdään töitä jne. Mutta noihin instituutioihin liittyvän sosiaalisen elämän merkitystä ei kannata aliarvioida, vaikka ei muutoin olisikaan työyhteisökekkeri- tai ainejärjestöihminen.

Kaikki ihmissuhdealoitteet, joita itse olen elämäni aikana tehnyt ja jotka johonkin ovat johtaneet, ovat tapahtuneet nimenomaan muualla kuin baareissa tai vastaavissa. Kouluissa, kesätyöpaikassa, harrastusten parissa jne. Eikä niitä selvästikään koettu ahdisteluksi. Tai sitten on niin, kuten olen joskus epäillyt, että maailma reilu vuosikymmen sitten oli tässä suhteessa mutkattomampi kuin nyt.

Muistan kyllä epäilleeni nuorempana, jolloin ajatusmaailmani oli kaiken kaikkiaan mustavalkoisempi, että minun olisi vaikea löytää yhteistä säveltä esim. baareissa viihtyvien kanssa.

Varsinainen alkusyy omaan ajattelutapaani taitaa kuitenkin olla se, että en ole kyennyt koskaan kokemaan sukupuolisuuteen tai parisuhteisiin liittyvässä mielessä kiinnostavana henkilöä, jota en jo tuntisi, ts. joka ei olisi jo valmiiksi luokiteltavissa vähintään kaveriksi. Ja kavereitahan löytyy vaikkapa harrastusporukoista. Se, kokeeko kaveruuden jonkin syvemmän esteenä vai esiasteena, lienee hyvin yksilöllistä, ja arvelen että kovin moni ei ajattelutapaani jaa. Myönnän itsekin, että ei se aivan ongelmaton ole. Mutta sanotaan nyt vaikka niin, että isoimmilta törmäyksiltä ja väärimmiltä valinnoilta voi välttyä, kun ennen ryhtymistä ihmissuhteen syventämispuuhiin tiedetään suunnilleen, kenen kanssa ollaan tekemisissä.

Tästä on keskusteltu muistaakseni ainakin Panun blogipalstalla taannoin, mutta mitä koulukiusaamiseen tulee, niin kaiken yleistämisen uhallakin uskallan taas tuoda esiin ajatukseni, että poikiin kohdistuva kiusaaminen on luonteeltaan fyysisempää kuin tyttöihin kohdistuva, ja siksi se yleensä jättää vakavammat jäljet. Nimittäin fyysiseen väkivaltaan sisältyy poikkeuksetta vakavimman laatuinen henkinen väkivalta eli ihmisen koskemattomuuden loukkaaminen tai sen uhka. Henkiseen väkivaltaan toista puolta ei välttämättä sisälly. Mielestäni fyysistä väkivaltaa ilman henkistä voi esiintyä vain kamppailu-urheilulajien kaltaisissa sääntöjen tarkoin valvomissa ja vapaaehtoisuuteen perustuvissa instituutioissa. Romantisoidut puheet tyyliin 'reilu turpiinveto ja se on siinä' kuuluvat joko western-viihteeseen tai sitten sellaisiin keskenkasvuisten poikien nahisteluihin, joissa kaksi toveripiirin hierarkiassa suunnilleen samalla tasolla olevaa selvittelevät tilapäisluonteisesti välejään. Todelliseen kiusaamiseen liittyy aina voimakas alistussuhde.

En epäile Panun ajatusta siitä, että tyttöjen on helpompi toipua kouluaikojen kiusaamiseen liittyvistä traumoista kuin poikien. Tämän seuraus, ei niinkään syy, ovat sitten nämä ymmärtäväiset parisuhdekumppanit. Syy on siinä, että poikien vakavissa kiusaamistapauksissa kokema kaksiteräinen väkivallan miekka viiltää identiteettiä niin syvältä.

Anonyymi kirjoitti...

"Tuo saamattomuus on alemman tason miesten ongelma. Me naisia saavat miehet sitten törmätään tähän puheessa olevaan ongelmaan. Luonnollisesti eritasoisilla miehillä on erilaiset ongelmat."

Eikös tuosta suomalaisten naisten löysyydestä valitelleet lähinnä noi ulkomaan elävät, jotka tuskin (ainakaan Suomessa) mitään aateeämmiä ovat... Tai siis saantipulan ei pitäisi yllättää.

Junakohtaus kirjoitti...

Tota hei.

Tässä maassa nyt vallitsee sellainen huoraamisen kulttuuri, että oksat pois. Koskee sekä miehiä että naisia.

Tässä maassa vallitsee myös raaka viidakon laki mitä pimpin ja kikkelin saamiseen tulee ja tämäkin koskee sekä miehiä että naisia, vaikka myös täältä katsoen miehiin se osuu kovempaa.

Oletan kaiken olevan seurausta siitä, että meillä ihan oikeasti kuksiminen on yksityisasia, jota ei verrattaviin verraten (=kaikki koskaan olleet tai nykyisin olevat yhteiskunnat) säädellä yhtään mitenkään. Meillä on nussu-libertarismi, ja se siitä tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Panu:
"Koska yliopistoon tullaan opiskelemaan ja aramean kielen kurssille arameaa lukemaan, ja siellä naiset odottavat, että saavat olla rauhassa seksuaalisilta ehdotuksilta."

Tahtoisin vain todeta, että koska käsittääkseni täällä kaivataan enemmän sitä vakituista parisuhdetta kuin pimppiä (vaikka kirjoituksista voisi päältäpäin katsoen toista luulla) sitä vakituista parisuhdetta ei oikein kannata yrittää saada alulleen nimenomaan seksuaalisilla ehdotuksilla. Siinä käy huonosti, niinkuin useimmat täällä lienevätkin jo huomanneet. Sen nyt luulisi olevan ihan perustietämystä.

(Jollei ole, niin tässä, olkaa hyvät: Vakituista parisuhdetta ei kannata yrittää saada aluilleen nimenomaan seksuaalisilla ehdotuksilla. Se ei oikein innosta tutustumaan kyseiseen mieheen paremmin/tarkemmin/lähemmin. Se ei niinsanotusti tee hyvää vaikutusta.)

Kokeilkaa ensi kerralla ihan vaan ehdotuksia. Tai vaikka aloittaa keskustelu ihan jostain tavallisesta, molempia todennäköisesti/toivottavasti kiinnostavasta aiheesta. Rutiskaa vaikka aramean verbiopista. Toiminnee paremmin kuin "meille vai teille?"

Panu kirjoitti...

sitä vakituista parisuhdetta ei oikein kannata yrittää saada alulleen nimenomaan seksuaalisilla ehdotuksilla.

Seksuaalisilla ehdotuksilla tarkoitan mitä tahansa seurustelullisia ehdotuksia, joilla ylitetään tavallisen arkikaveruuden ja vain-ystävyyden rajat. Ja mitä suorasukaisen seksuaalisiin ehdotuksiin tulee, aika moni seurustelusuhde on tainnut alkaa siitä, kun mies on osannut reilusti sanoa, että kun tulet meille, niin naidaan sitten kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

telaketjutenava: "(Jollei ole, niin tässä, olkaa hyvät: Vakituista parisuhdetta ei kannata yrittää saada aluilleen nimenomaan seksuaalisilla ehdotuksilla. Se ei oikein innosta tutustumaan kyseiseen mieheen paremmin/tarkemmin/lähemmin. Se ei niinsanotusti tee hyvää vaikutusta.)"

Kuka helvetti haluaisi seurustella jonkun kuivapillun kanssa, joka ei seksistä välitä. Jos nainen pitää miehestä, pesää irtoaa hyvin nopeasti. Aivan sama, mitä asiasta joku kuivapillu sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Hajoa, anonyymi. Minä kyllä juoksisin kauas pois jos nainen heti ensimmäiseksi alkaisi ehdotella.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on hieman erikoinen ongelma.

Tuli vaan tossa tätä lukiessani mieleen, että enpä muista, koska olisin viimeksi onnistunut pokaamaan muita kuin varattuja naisia. Jonkin hetkellisen mielenhäiriön takia kyseisiltä naisihmisiltä on unohtunut mainita tämä pieni sivuseikka.

Olen kohtalaisen vanhanaikainen enkä pidä itseäni ns. "pelimiehenä". Siksi nämä seuraavana aamuna tai parin viikon tapailun päästä tapahtuvat shokkitunnustukset ovat ihan pikkasen inhottavia.

Suurin osa teistä luullee, että käyn paljonkin baareissa tai yöklubeissa, jotka ovat klassisia epärehellisten ihmisten iskupaikkoja. Näin ei kuitenkaan ole: pääosin "seikkailuni" juontavat juurensa sattumanvaraisista tapaamisista junassa, kirjastossa, oppilaitoksellani tai vaikkapa Hesburgerin kassalla.

Enkä minä edes uusia ihmisiä tavatessani tee aloitteita. Olen siinä hommassa täysin avuton. Muutaman ihmisen esittämä teoria siitä, että jotenkin mystisesti alitajuntani takia hakeudun Tuhmien Tyttöjen luokse, ei kai voi pitää paikkaansa.

Ehkä alkuperäinen sanavalintani oli huono. En minä ole pokannut ketään - varatut naiset pokaavat minut. This is driving me nuts.