lauantaina, toukokuuta 05, 2007

Sovinistikuoriaiset

MOTHERS do 70 per cent of the housework and more than 90 per cent of the childcare. Now it seems they're also paying tax at three times the rate of their husbands.

Male teacher numbers hit low.
It is thought one of the reasons for the decline could be fears about false allegations of abuse against children.

One teaching union says it has dealt with more than 1,500 allegations against its members - but just a handful have resulted in convictions.

Two years ago, Cardiff headteacher John Tobutt was accused of physically assaulting a boy twice in three months.

Investigations by the police and social services found that there was no case to answer, and he was cleared.

In April 2001, Mr Tobutt told a NASUWT conference that teachers falsely accused by pupils should be compensated by the state.

He told BBC Wales: "There are a number of colleagues up and down the country who have gone through similar experiences and they have been permanently damaged and will probably never get over such an experience."
Jo pelkkä syytteen uhka lasten pahoinpitelystä edustaa niin suurta ongelmaa opettajan ammatissa ja muissa vastaavissa ammateissa, erityisesti miehille, että on järkevämpää pysyä lapsista erossa kategorisesti, niin ammatin puolesta kuin muutenkin.

Ei näin, vaan näin.

7 kommenttia:

sdasfafasd kirjoitti...

http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,21666988-5000117,00.html

Tilanteeseen auttaisi se että tekaisuista syytöksistä olisi rangaistus. On muuten todella turhauttavaa lukea tuollaista, miten röyhkeästi miesten kimppuun käydään kokoajan, eikä siitä tehdä koskaan amnestyn tai minkään muunkaan toimesta isoa numeroa.

Kami kirjoitti...

Olen lähipiirissäni seurannut lastentarhan opettajan työtä. Miehiä on vähän ja sen kerran kun joku alkaa pitää kuria, vanhemmat alkavat protestoida ja työyhteisö alkaa nuivia.

Toisaalta kuulee siitä miten miehiä pitäisi saada lisää ja miten hyvin ne villeimmätkin yksilöt uskovat miespuolista lastentarhan opettajaa.

Yrittipä kys. henkilö minuakin patistaa sille alalle. Ketä kiinnostaa yliopistopohjainen koulutus josta valmistuu epäkiitolliselle matalapalkka-alalle? Kutsumusammattihan se on.

sdasfafasd kirjoitti...

Minä olen kanssa kuullut tuon "kyllä ne jämptiä miestä kuuntelisi" jutun moneen kertaan, mutta autas jos menet vähänkin ojentamaan niin saat jokaisen edistyksellisen piikin lihaasi mitä on keksitty.

Sukulainen toimii peruskoulussa opettajan, ja hän päivittelee usein kun luokat pysyvät vuosi vuodelta huonommin kurissa, on sanonut juuri tuota että miestä tarvittaisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Isäni, joka on maailman nössöin mies, tunsi kerran kutsumusta ja haaveili elämänmuutoksesta, joten hän käväisi puolen vuoden ajan opettamassa sijaisena matematiikkaa yläasteella. Eräs hänen oppilaansa uhkasi syyttää häntä ahdistelusta, ihan vain siksi että opetustyyli ei miellyttänyt.

Voi olla että kyse oli pelkästä sattumasta, mutta henkilökohtainen kokemus lähipiiristä saa asian tuntumaan hieman vakavammalta.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, ja feministisirkka syö parittelun lopuksi uroksen pään. Tosi reilua.

Anonyymi kirjoitti...

Tama ei nyt ihan suoraan liity taman paivan aiheeseen mutta lahetampa taman nyt kuitenkin tahan.

Asustelen itse Suomen ulkopuolella ja olen taalla tullu aika mielenkiintoiseen johtopaatokseen miehista noin yleisesti ottaen.

Suomalaisella miehella on kaksi perustavaa laatua olevaa ongelmaa jotka aiheuttavat heille rajuja ongelmia parisuhdemarkkinoilla.

1. Suomalainen kulttuuri aliarvostaa sosiaalisia kykyja hyvin vahvasti. Siella missa asun tapaa jatkuvasti ihmisia eri kulttuureista ja yhden asian huomaa heti. Miehet ovat superhyvilla sosiaalisilla kyvyilla varustettuja olivat he mista kulttuurista tahansa. He ovat itsevarmoja, sanavalmiita, hauskoja ja tietavat oman arvonsa. Miehet ovat karismaattisia.

Tata ei voi keskiverrosti sanoa suomalaisesta miehesta. Paha juttu seksi- ja parisuhdemarkkinoilla.

2. Suomalainen mies on ulkonaoltaan keskiverrosti alemmalla tasolla varustettu kuin monissa muissa kulttureissa on keskiverrosti. Ulkonaolla tarkoitan kasvojen tietynlaista symmetrisyytta ja mittasuhteita. Suomalaisissa miehissa on enemman ns. mitaansanomattoman nakoisia tapauksia kuin monissa muissa maissa nayttaa olevan asian laita. Suomalaisissa naisissa on aivan sama ongelma mutta meikki tuo helpotuksen tahan. Meikilla kun saa rumiluksestakin vaikka mita kuten hyvin tiedamme. (olen itse aikas mitaansanomaton ilman meikkia)

Nama kaksi tekijaa ovat suomalaisen miehen ongelma. Kun sosiaaliset kyvyt ovat nolla niin hyva ulkonako pelastaisi koska hyvannakoisen miehen ei tarvitse olla sosiaalisesti yhtaan mitaan. Komea saa aina. Mutta jos ei ole sosiaalisia kykyja EIKA ulkonakoa niin sitten on voi voi... Pahasti kay.

Suomalaisen keksivertomiehen dilemma lyhyesti ilmaistuna on tuossa ylla. Samaa ongelmaa en ole samassa mittakaavassa huomannut muissa kulttureissa.

Parannusehdotukseni ovat nama:

1. Ulkonako: Jos ette halua kayda plastiikkakirurgilla korjauttamassa kasvoja niin kannattaa ainakin pistaa kroppa superhyvaan kuntoon. Jos kroppa on kuin Jani Sievisella niin sitten ei kasvojen tarvitse olla ammattimallin tasoa. Tama on ihan omasta vaivannaosta kiinni.

2. Sosiaaliset kyvyt kannattaa opetella viimeisen paalle hyviksi. Itsevarma ja karismaattinen huumoriveikko saa naisia vaikka nassu ei olisi paljon mistaan kotoisin. Olen nahnyt lukemattomat kerrat eli pitaa paikkansa.

sdasfafasd kirjoitti...

Mitä kyrpää.. eikö tuollaiseen ongelmaan tarvita kaksi?. Naiset ovat vuosikymmeniä hehkuttaneet sosiaalista ylivoimaa ja empatiaansa, siitä huolimatta he eivät ole vaivautuneet luomaan miesten kanssa sellaista kulttuuria joka painottaa näitä, päinvastoin miesten nöösistymisestä ei pidetä.

Jos suomalaisesta miehestä yht'äkkiä tulisi Luigi tai Maario ja hän alkaisi avoimesti lääpiä, halia ja pusutella, niin siitäkin löytyisi enemmän kuin tarpeeksi valitettavaa. Miten päin teemmekin ei toimi.

Etenkin naisilla on yleinen tämä toisten kulttuurien palvonta, ei mitään uutta siinä että et ole mitään ongelmaa löytänyt, minäpäs olen kuullut ihmisten hehkuttavan mitenkä Afrikka on oikeasti meitä edellä.

Sinulla on väärä diagnoosi.. suomalaisen miehen ongelma on naisten liika kuunteleminen. Itsevarma alfauros-ulkomailta jota ei jostain kumman syystä koske mitkään patriarkaatti syytökset vaikka olisi kovan linjan muslimi, on vapaa kaikesta siitä missä suomalaista heteromiestä kahlitaan. Helppo siinä on alkaa romeota leikkimään, sama systeemi toimii toisinpäin, jos olet eksotiikkaa ulkomailla niin näet ihmisten parempia puolia, tussua nekin haluaa, tämä uppoaa suomalaiseen naiseen kuin veitsi sulaan voihin.