Kysymys:Mihin tarvitaan miesliikettä?
Vastaus: "Suomessa toimii vanhastaan useita miesliikkeitä, kuten kokoomus, sdp, rkp ja keskusta. Järjestöpuolelta löytyy SAK:ta ja EK:ta, taloudesta lisäksi Nordeaa, Yhtyneitä ja Ensoa. Miesliikkeitten moneuteen nähden naisliike alkaa näyttää melko vaatimattomalta.
Uudentyyppisiä, maailman hallitsemisen sijasta vain miehiseen sukupuoleen keskittyviä liikkeitä alkoi syntyä joskus pankkikriisin aikoihin 1990-luvulla. Ajankohta ei ehkä ole sattuma. Nämä uudet liikkeet voidaan jakaa kahteen ryhmään: niihin, joissa pohditaan naisliikkeiden esittämiä kysymyksiä vuoroin itseinhon ja vuoroin itsesäälin vallassa sekä niihin, jotka koettavat tehdä miehistä jonkinlaisen intressiryhmän, jonka täytyisi vahtia etujaan työläisten, kansallisten vähemmistöjen ja verotuksen sortamien suuromistajien tavoin.
Jostain syystä kumpikaan lähestymistapa ei oikein sytytä. Paras miesliike on edelleenkin rautakauppa.
perjantaina, lokakuuta 05, 2007
Huumoria Pravdasta
Radiofilosofit Jukka Relander ja Tuomas Nevanlinna:
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
7 kommenttia:
Tää on hyvä :
http://infoproc.blogspot.com/2007/10/econ-101.html
Mitä ihmeen wannabe-filosofeja nämä Jukka Relander ja Tuomas Nevanlinna oikein ovatkaan! Huumori heiltä ei ainakaan taivu.
Pellefilosofeille tiedoksi, että poliittiset puolueet tai työmarkkinajärjestöt eivät tosiaankaan ole miesliikkeitä, sillä eivät ne tee mitään miehiin kohdistuvan sukupuolisyrjinnän lopettamiseksi. Tämä on nähty.
Profeministinen itseinho ja selkärangattomuus on tosiaan syytä tuomita, niin säälittävää se on, mutta ei miesten etuja ajamaan pyrkiviä ryhmiä. Tai muuten on tuomittava naisasiajärjestötkin, tasapuolisesti.
Miehiä ei tietenkään voi verrata työläisiin, kansallisiin vähemmistöihin tai suuromistajiin, eikä kukaan ennen näitä "suuria" filosofeja ole niin tehnytkään. Miehiä on nimittäin moneen junaan.
Siitä huolimatta, valtiovallan syrjintä- ja sortopolitiikka ovat tehneet miehistä eturyhmän. Eturyhmän nimenomaan siinä mielessä, että on kaikkien miesten (ja siinä sivussa naistenkin) etu saada tämä syrjintäpolitiikka loppumaan.
Jukka Relander ja Tuomas Nevanlinna ovat täysiä torvia, pelkkiä pellejä, jotka yrittävät vääntää hauskaa läppää kaikista asioista. He eivät koskaan suostu ottamaan mitään asioita vakavasti tai keskustelemaan mistään tosissaan. Tämä johtaa tietysti siihen, että kukaan järkevä ihminen ei koskaan ota Relanderia ja Nevanlinnaa vakavasti.
Tämähän näkyi mm. Nyt-liitteen haastattelusta, jossa Relander yritti kumota Jussi Halla-ahon ja Teemu Lahtisen puheita maahanmuuton ongelmista "eivät kaikki maahanmuuttajat ole rikollisia ja on olemassa myös suomalaisia rikollisia"-tyylisellä argumentaatiolla.
Vähän samaa luokkaa kuin se "vankila on miesten turvakoti" -sanonta.
Ainoa kerta, kun muistan Tuomas Nevanlinnan olleen tuolla "Kysy mitä vain"-palstalla jotenkin tosissaan, oli silloin, kun joku kysyi, mitkä järkisyyt puolustavat kuolemanrangaistusta. Nevanlinna vastasi, ettei koko aiheesta voi puhua, koska se merkitsisi "aseiden antamista kuolemanrangaistuksen kannattajien käsiin" tai jotain muuta yhtä älytöntä.
Näyttää siis siltä, että Nevanlinna kannattaa keskustelun tukahduttamista kaikista ns. vaikeista asioista, koska se palvelee suurempaa hyvää.
Olen miettinyt että miksi jotkut väittävät että miesten oikeuksissa ei ole mitään epätasa-arvoista Suomessa? Jos täällä joku on sitä mieltä, niin voisiko hän selittää minkälaisella aivokuperkeikalla voi sivuuttaa sen, että miehet pakotetaan sukupuolensa takia 6-13 kuukaudeksi pakkotyöhön?
Onko joku tehnyt kattavan, tai edes jonkinlaisen listan kaikista miehiä syrjivistä rakenteista ja aspekteissa tässä maailmassa? Niitä nimittäin on aika hitonmoinen määrä, ja olisi mukava olla jonkinlainen kattava lista, jota aina konsultoida kun aina jokin kohta kuitenkin unohtuu kun tyypillinen luupää feministi tai pelkkä femakkokana silmä ja huuli soikeana ihmettelee että miten muka miehillä olis jotain ongelmiako?..
Siis tyyliin
- Armeija / Sivaripakko
- Itsemurhien määrä
- Seksin saamisen vaikeus
- Jne.
- Vortac
Lähetä kommentti