lauantaina, lokakuuta 20, 2007

Pravdasta löytyy

MARJO VUORIKOSKI:
Palkkasorrosta vapautumaan pyrkivien korkeakoulutettujen naisten vaatiessa täysin oikeutetusti huolenpitotyöstään kunnollista palkkaa on pääministeri Vanhasen ja työnantajajärjestöjen johtajien ilmaisema syvä huolestuneisuus sen seurauksista valtiontaloudelle ollut kuin syyttävä sormi, jolla naiset on pyritty pitämään kiltin tytön roolissa: naisten pitäisi vaieten tyytyä osaansa ja muistaa edelleenkin asettaa muiden tarpeet omiensa edelle.

Lahjakkaat naiset hakeutuvat edelleen naisvaltaisille aloille, joissa heitä odottavat raskas työ, koulutukseen nähden alhainen palkkataso ja heikot uralla etenemismahdollisuudet. Miehiä on kaivattu lisää naisvaltaisille aloille, mutta heitä työt eivät kiinnosta. Syynkin siihen olemme kuulleet lukemattomia kertoja: palkka on miehille liian pieni.

Palkkatasa-arvoa koskeva keskustelu on kiinnostava myös koulutuspoliittisesti. Julkisessa keskustelussa on vuosikaudet revitetty suurin otsikoin "naisvaarasta": huolta on kannettu korkeakoulujen naisistumisesta. Siitä on syntynyt mielikuva kuin kyse olisi jostain uudesta asiasta.

Miesten pidättäytyminen omista palkkatavoitteista naisten hyväksi voisi koitua omaksikin eduksi palkkatasa-arvon edistämisen ohella.
Doctoral dissertation:
Naisten runsaampia paranormaaleja uskomuksia miehiin verrattuna selittivät osittain naisten runsaampi intuitiivinen ajattelu ja vähäisempi analyyttinen ajattelu.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"naisten pitäisi vaieten tyytyä osaansa ja muistaa edelleenkin asettaa muiden tarpeet omiensa edelle."

Kukahan tällaista on esittänyt ja missä? Nythän päinvastoin haluttiin korottaa naisvaltaisten alojen palkkoja. Tehyllä vain karkasi mop käsistä, kun kaikki pitäisi saadakin vain heille ja heti. Tätä ei kansantalous kestä. Ei se kestäisi matalapalkkaisten miesvaltaistenkaan alojen vastaavia ylisuuria korotuksia. Näistä aloista ja niiden palkkakuopasta ei tosin puhuta misään mitään.

"Miehiä on kaivattu lisää naisvaltaisille aloille, mutta heitä työt eivät kiinnosta. Syynkin siihen olemme kuulleet lukemattomia kertoja: palkka on miehille liian pieni."

Onko tuo se todellinen syy, vai se syy, joka meille on kerrottu? Onko se sitten miesten syy, jos he hakeutuvat paremmin palkatuille aloille? Ilmeisesti.

"Julkisessa keskustelussa on vuosikaudet revitetty suurin otsikoin "naisvaarasta": huolta on kannettu korkeakoulujen naisistumisesta. Siitä on syntynyt mielikuva kuin kyse olisi jostain uudesta asiasta."

Missä on muka kirjoitettu "naisvaarasta"? Ei varmasti yhtään missään. Korkekoulujen naistuminen ei tosiaan ole tuore juttu, mutta sitä ihmeellisempää on, miksei asialle tehdä mitään. Koulutusjärjestelmä selvästi suosii naisia. Tähän on saatava muutos.

Marjo Vuorikoski on selvästi seksistinen telaketjufeministi.

Anonyymi kirjoitti...

"Naisten runsaampia paranormaaleja uskomuksia miehiin verrattuna selittivät osittain naisten runsaampi intuitiivinen ajattelu ja vähäisempi analyyttinen ajattelu."

Tämänhän todistavat jo tällekin palstalle kirjoittavat naiset. Analyyttinen ajattelu on heille melko vierasta.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.courttv.com/trials/mack/101607_background_ctv.html?cnn=yes

Anonyymi kirjoitti...

Miesten pidättäytyminen omista palkkatavoitteista naisten hyväksi voisi koitua omaksikin eduksi palkkatasa-arvon edistämisen ohella.

Tietenkin voisi, kun ei tarvitse terveyskeskuksessa käydessään pelätä insuliinipiikkiä kyrpiintyneeltä naishoitajalta.