keskiviikkona, lokakuuta 31, 2007

Sinkkuäidille sulhanen

Ohjelma on hyvä esimerkki siitä, miten killti kunnon mies ei kelpaa. Reetta tuntee vetoa Markoon, mutta ei Henriin, joka on hyvin kiltin ja kunnollisen oloinen mies. Samalla tavalla Teija kokee vetoa Samiin, jonka jokainen huomaa pelimieheksi 30 sekunnissa. Teija sanoo: "Kaikki Suomen naiset toivoisivat, että valitsisin Markon, joka on oikea ihannemies ja minuun rakastunut, mutta Samissa on enemmän haastetta."

33 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko joku selittää minulle että mitä on tämä "haaste" jota naiset etsivät miehessä, ja miksi he etsivät sitä?

Anonyymi kirjoitti...

Kaavamaisuus kuorrutettuna jatkuvalla miellyttämiseen pyrkimisellä on ainakin haasteetonta ja tylsää.

Tähän yksittäiseen tapaukseen en osaa ottaa kantaa, kun en ole katsonut ohjelmaa.

Hieman tosin ihmettelen tuossa sanan "ihannemies" käyttöä, sillä nainenhan tuossa juuri mainitsee että pitää haasteellisuudesta -> kuuluu ihannemiehen määritelmään -> Marko ei ole ihannemies.

Pelkästään jutun perusteella ihannemiehellä tarkoitetaan tässä "jatkuvasti auttavaa, kehuvaa, kuuntelevaa jokapaikan höylää, joka kelpaa hoitamaan kotiaskareita, mutta joka on tylsä ihmisenä."

Henry Laasanen kirjoitti...

Sami on vaikea henkilö, joka ei koskaan ole väärässä omien sanojensa mukaan. Tyttöjen mukaan Marko on liian helposti tarjolla, järki sanoo, että pitäisi ottaa Marko, mutta tunteet, että Sami.

Voisiko tosiaan joku nainen selittää tuon haasteellisuuden merkityksen, kun nyt haasteettomat, kunnollisen ja kiltin oloiset miehet eivät saa mitään värinää aikaiseksi sinkkuäideissä.

http://www2.nelonen.fi/keskustelut/Home/tabid/150/forumid/79/postid/96378/view/topic/Default.aspx

- Sami vaikuttaa harvinaisen vastenmieliseltä tyypiltä.

- En ymmärrä kuinka Teija ei näe minkälainen pelimies Sami on! Siinä varmaan yks syy, miks on sinkkuäiti.. Valkkaa tollaisia pelimiehiä..!!

- Samihan jopa painostaa Teijaa valitsemaan hänet , jotta hän (sami) voittaisi. Itsekästä omahyväistä Yök!!!

- Yksi asia on kuitenkin painanut mieltämme jo hyvän tovin. Nimittäin Teijan suhlasehdokas Sami.
Hänen käytöksensä ja arvonsa ovat todella erikoiset. Emme kunnioita häntä ihmisenä lainkaan. Nämä havainnot eivät perustu pelkästään ohjelmaan, vaan eräs ystävistämme liittää mukaan myös omakohtaisia kokemuksia, joita hän on hankkinut tavattuaan Samin kerran yöelämässä.
Eilisessäkin jaksossa hänen aseenteensa oli jopa alentava. Hän kierteli Teijan kysymykset esimerkiksi muista naisista ohjelman aikana, mikä paljasti hänen todellisen luontonsa alta aikayksikön. Pystyn sieluni silmin kuvittelemaan kuinka kyseinen herra rehvastelee pitkin yökerhoja, varsinkin nyt niitettyään julkisuutta television kautta. Ja rehvastelua tapahtui varmasti myös itse ohjelman aikana. Sami on ainut sarjan sinkkumiehistä josta näkyy ulospäin se, että hän ei ole tosissaan mukana.

http://www2.nelonen.fi/keskustelut/Home/tabid/150/forumid/79/tpage/3/view/Topic/postid/79059/Default.aspx

- Sami N. on tosi epämiellyttävä tyyppi...eikä koska löytää itselle sopiva kumppanin.

- Sami on, anteeksi vaan Samin ystävät ja fanit, ällötys. Tältä vaikuttaa ohjelman perusteella. Puistattava tyyppi.

- Hei, minun mielestäni on todella mautonta ja eettisesti epäilyttävää esittää Teijan suhloehdokasta Samia televisiossa, vielä lasten katseluaikaan. Katsoin eilen, 10.10., yhden jakson tästä ohjelmasta ja sain oksennuksen kurkkuun Samin toilailusta.

- Mulle ei ainakaan kelpaisi mikään nössönsössä mies, vaan näistä sulhasehdokkaista ottaisin itselleni ehdottomasti Samin, jolla tuntuu olevan luonnetta, näköä ja herkkyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

tyttöjen hevoskirjoissa on aina se kesyttämätön ori, jonka tyttö lopulta taltuttaa päättäväisyydellään ja rakkaudellaan. harlekiineissa on saavuttomaton maskuliinisuutta uhkuva mies, jonka nainen saa omakseen.

kahlitsematon mies on naiselle haaste. en tiedä onko kyseessä biologinen vietti vai kulttuurin opettama käyttäytymistapa. yhtäkaikki naista kiehtoo mies vain niin kauan kuin maskuliinisuutta ei pysty kahlitsemaan. onnistumisesta seuraa tympääntyminen. kertomus loppuu. on aika kääntää sivua ja aloittaa uusi tarina.

ihannepuoliso on julkisuudessa esitetty koodisana miehelle, joka täyttää kaikki naisen tietoisesti listaamat vaatimukset miehille ja monta muutakin. mutta silti miehestä puuttuu se joku puuttuu. joku jota nainen ei pysty kuvailemaan. se joku on haaste, kahlitsematon maskuliinisuus.

t. pena

Panu kirjoitti...

Voisiko joku selittää minulle että mitä on tämä "haaste" jota naiset etsivät miehessä, ja miksi he etsivät sitä?

Väkivaltarikollisuus ja huumeiden käyttö.

Anonyymi kirjoitti...

"yhtäkaikki naista kiehtoo mies vain niin kauan kuin maskuliinisuutta ei pysty kahlitsemaan."

Noin se varmaankin on, niin ristiriitaiselta kuin se kuulostaakin. Se toisaalta selittäsi myös feministien vimman maskuliinisuuden kahlitsemiseen; tässä onnistuessaan he saisisvat aikaan sen, että miehet eivät enää kiehtoisi samalla tavalla naisia seksuaalisesti kuin aiemmin.

"kahlitsematon mies on naiselle haaste. en tiedä onko kyseessä biologinen vietti vai kulttuurin opettama käyttäytymistapa."
Ainakin naistutkimukseksi kutsutulle akateemiselle feminismille biologia luokitellaan lähinnä kirosanaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan minulla mitään saumaa kun en käytä alkoholia enkä vedä turpaan aloitettuani riidan? Taidan olla liian tylsä.

Arawn kirjoitti...

Olet. Kaikki me naiset tahdomme hakkaavan alkoholistin. Omanikin hakkasi minulta juuri kädet ja jalat poikki. <3

Anonyymi kirjoitti...

Järkevä ihminen näkisi, että maailmassa on paljon muitakin haasteita kuin joku kapinen mies. Se on sitten eri asia, jos miehen lahkeessa roikkuminen ja pikkuasioista kinasteleminen tuo elämään sen kaiken tarpeellisen sisällön. Säälittävää, mutta minkäpä Teija ja muut "haasteita" hakevat naiset luonnolleen mahtavat.

Arawnin väite ei ole uskottava. Kommenttien kirjoittelu ei varmasti onnistu poikkinaisilla käsillä ja jaloilla. Että nih.

Anonyymi kirjoitti...

olen salaa miettinyt vähän samoin kuin argh, eli kun elämän haasteet löytyvät muualta niin ei kotona kaipaa draamaa joka ilta. itse toivon rankkoina duunijaksoina ettei iltaisin tarvitsisi enää puhua eikä ajatella mitään, korkeintaan vaihtaisi jonkun merkityksettömän lauseen noin tunnin välein tv:n äärellä. varmaan täysin eri asia miehistään henkisesti riippuvaisilla kotirouvilla, joiden kunnianhimolla ei ole suuntaa eikä mahdollisuutta kohdistua mihinkään rakentavaan. kai silloin kiinnostaa miehen kanssa tappelu siinä missä keittiön värimaailmaan sointuvat lautasliinatkin - tai vähemmän kärjistäen "haastavan" puolison muuttaminen. jossain määrin tällaista toimintaa tunnutaan edellyttävän naisilta, sen verran vierastavia reaktioita on tullut kun on myöntänyt ettei jaksaisi nostaa pöydälle miehen kanssa syntyviä konflikteja ja mielellään katsoisi monta muutakin asiaa sormien läpi.

Arawn kirjoitti...

Minäkin kaipaan rauhaisaa ja turvallista arkea. Mutta kaikkiin se ei päde. Eräs kaverini kertoi juuri omasta kaveristaan, jolla on ollut nyt yli vuoden ajan on-off -suhde hyvin hankalan naisen kanssa. Tämän tyypin voisi muuten mieltää uhriksi, mutta kun jätkän edellinen tyttöystävä oli aivan samanlainen... Samoin olen lueskellut blogeja, joista välittyvät hankalat suhteet.

Jotkut hakeutuvat jatkuvasti hankaluuksiin suhteissaan; valitsevat hankalat ihmiset, toimivat itse pällisti, pettävät, aukovat päätään kaikkialla internetissä. Minkäs teet.

Anonyymi kirjoitti...

Seuranhakuilmoitukset ovat mainio lähde tarkastella eri sukupuolten toiveita kumppanilleen.

Naisten ilmoituksista tuo "haasteellisuuden" ajatus on tuttu. Tämän rinnakkaisilmiö on mielestäni toive siitä, että tulevasta kumppanista "on vastusta". Usein nämä naiset, jotka tätä vastusta kaipaavat kuvailevat itseään esim. "tuittupää", "tiedän etten ole maailman helpoin tyyppi", tms.

Itse ennakoin tällaisen viittaavan jonkinlaiseen mieletymykseen elää elämää dramaattisesti riitoja kumppanin kanssa järjestellen. Riidellä täytyy ja hyväksyä eri tilanteissa ilmenevät skitsahtelut. Tällaiselle ihmiselle olisi ihan turha sanoa, että "älä viitsi, tuo ei tunnu mukavalta". Tällaista naista ei viime kädessä kiinnostaisi, miltä toisesta osapuolesta jokin tuntuu, vaan hän haluaa toisen lähinnä täyttämään oman tyhjän aukkonsa ja mahdollistamaan oman psyykkisen itsesäätelynsä toisen ihmisen kautta.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Usein nämä naiset, jotka tätä vastusta kaipaavat kuvailevat itseään esim. "tuittupää", "tiedän etten ole maailman helpoin tyyppi", tms."

Tuollaisia määrittelyjä kun näkee, niin kannattaa juosta niin kovaa kuin pääsee. :-)

Anonyymi kirjoitti...

"Kaikki me naiset tahdomme hakkaavan alkoholistin. Omanikin hakkasi minulta juuri kädet ja jalat poikki."

No niin, mitäs juotit sille viinaa ja rupesit hankalaksi.

Sitä saa, mitä tilaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei taivahan talikynttilät ja jumalten puupyssyt: jätkät vahtaavat jotain Sinkkuäiti-paritusviihdeohjelmaa telkusta ja tekevät jonkun seiskalehtiTeijan perusteella analyyseja sukupuolten välisistä suhteista? Tää on helmee! :-DDDDDD Näin alas eivät ole teesien taustat vajonneetkaan sitten viime näkemän. Hyvää marraskuuta vain MTV3:n tosi-TV -ohjelmien ja Seiskalehden parissa!

Anonyymi kirjoitti...

"Näin alas eivät ole teesien taustat vajonneetkaan sitten viime näkemän."

Paremmat ne silti aina ovat kuin sinulla, kanankakka.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikenteorioita miettijät: ottakaapa vähän lisää muuttujia teorioihinne.

Ihmisillä on esimerkiksi erilaisia tempperamentteja ja jotkut yhdistelmät toimivat ja toiset eivät. Ei sen haastavuuden tarvitse mitään sen kummempaa tarkoittaa ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Temperament

Anonyymi kirjoitti...

"Näin alas eivät ole teesien taustat vajonneetkaan sitten viime näkemän."

Pöödillä on varmaankin tarjota tilalle todistusvoimaisempia taustoja asiaa koskeville "teeseille"? Naisille suunnatut asiaa koskevat mutu-kyselytutkimukset (onko niitäkään tästä aiheesta edes?) ja niiden perusteella tehdyt mutu-johtopäätökset? S24 femupalsta?

Henryn blogissa on näköjään ollut viime aikoina tämänkin bloggauksen asiaa koskevia hyvin mielenkiintoisia keskusteluja, joissa varsinkin "pena" ja myös "arawn" ovat kunnostautuneet lukemisen arvoisella tavalla. Oikeastaan tämä blogi (ja sen keskustelut!) alkaa olla niitä relevanteimpia olemassaolevia taustoja "teeseille".

Toki myönnän, että Pöödin väninöitä en ole aikoihin vilkaissut, mutta niihen verrattuna Henryn blogi kommentteineen painii melkoisesti raskaammassa sarjassa kuin jokin kommentointimahdollisuudella varustamaton sarja aivopieruja.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on tosiaankin ollut antoisia keskusteluita viime aikoina. Kiitokset keskustelijoille!

Pöödi voi tulla sitten huutelemaan, kun laittaa omaan blogiinsa kommenttilaatikon.

Anonyymi kirjoitti...

Hölmöä vetää yleistystä kaikista naisista jonkun yhden sinkkuäidin perusteella. Ensinnäkin sellaiseen ohjelmaan menevät naiset ovat lahopäitä, joten ei kannata edes lähteä miettimään miksi he valitsevat tämän miehen ja eivät tätä.

Minä en ainakaan suostuisi olemaan muun kuin kiltin ja kunnollisen miehen kanssa.

~Varjotar

Henry Laasanen kirjoitti...

"Täällä on tosiaankin ollut antoisia keskusteluita viime aikoina. Kiitokset keskustelijoille!"

Juu, nyt on ollut vilkkaampaa, vähän kuten joskus menneinä vuosina, kun joitakin päteviä naiskeskustelijoitakin on ollut mukana. (en viittaa pätevällä pöödiin)

Anonyymi kirjoitti...

Älkääs nyt, omien sanojensa mukaan pöödi on ihan kirjailija. :-D

Anonyymi kirjoitti...

Älkääs nyt, omien sanojensa mukaan pöödi on ihan kirjailija. :-D

Arawn kirjoitti...

Se riippuu ihan siitä, mikä kirjailijaksi määritellään. Riittääkö se, että on julkaissut kirjan vai pitääkö saavuttaa vielä joku yleinen, julkinen hyväksyntä kirjailijuudelleen. Joskus ehkä vain jälkimmäistä?

Edellisessä tapauksessa Birdy on todistettavasti kirjailija, koska hän on kirjoittanut kirjan. Jälkimmäinen jääköön muiden arvioitavaksi.

Henry Laasanen kirjoitti...

Birdyn kirjassa hyvää on lähinnä minun kirjoittamani tekstinpätkä takakannessa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, onhan Susan Kuronenkin kirjailija.

Asiassa on huolestuttavaa se, että jotkut naiset tuntuivat ihan oikeasti pitävän noita sepostuksia jotenkin nokkelasti kirjoitettuina ja osuvina. Tämä on karua ja lohdutonta kertomaa naisten älykkyydestä...

Anonyymi kirjoitti...

Ja Viivi Avellan! :-D

Anonyymi kirjoitti...

Ja Susanna Sievinen!

Anonyymi kirjoitti...

Birdyn kirjassa hyvää on lähinnä minun kirjoittamani tekstinpätkä takakannessa.

Mikäs kaksoisagentti sinä olet? ;)

Henry Laasanen kirjoitti...

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2006/07/selibaattipivkirjat-jaahas-luukusta.html#links

Anonyymi kirjoitti...

Ai jaa. Ehdin jo pelätä, että olit kehunut Birdyä kirjan kannessa :)

Anonyymi kirjoitti...

Quality aгticlеs iѕ thе main to be a focus for thе viewers to pаy a ѵisit the website,
that's what this web site is providing.

Feel free to visit my webpage - payday loans online no credit check
Have a look at my weblog Payday Loans

Anonyymi kirjoitti...

excellent issues altogether, you simply gained a brand new reader.
What would you suggest in regards to your publish that you made a few days ago?
Any certain?

Here is my web site cpap reviews