torstaina, marraskuuta 22, 2007

Apua vaikka väkisin "uhreille"

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta esittää prostituutiosta irrottautumistyön käynnistämistä - apua myös thai-hierojille:
Prostituutioon sekä siihen liittyvään paritukseen ja naiskauppaan liittyy vakavia ihmisoikeus-loukkauksia. Prostituutiosta irrottautumistyön tavoitteena on auttaa näiden loukkausten kohteeksi joutuneita ihmisiä sekä henkisesti että aineellisesti. Tästä lähestymistavasta olisi TANEn mukaan apua myös viime aikoina julkisen huomioon kohteena olleille thai-hierojille.

Prostituutio ja sitä ylläpitävät sosiaaliset ja kulttuuriset asenteet juontavat juurensa sukupuolittuneisiin ja syrjiviin valtarakenteisiin. Monet puutteelliseen koulutukseen, sosiaaliturvaan, lasten-suojeluun ja päihdehuoltoon sekä sosioekonomiseen tilanteeseen ja traumaattisiin kokemuksiin liittyvät tekijät voivat johtaa prostituution näkemiseen ainoana vaihtoehtona turvata toimeentulo. Prostituoituna toimiminen ajaa ihmisen usein yhteiskunnan marginaaliin, rajaa hänen vaikutusmahdollisuuksiaan sekä kokemuksiaan omasta toimintakyvystään entisestään.
Elinkeinon menettäminen pelottaa thai-hierojia:
Ilta-Sanomat lähti selvittämään asiaa hierojien kannalta. Tavoitteena oli kysyä alan edustajilta, minkälaista työ on, mitä hierojat pitävät rikollisena toimintana sekä miltä tulevaisuus näyttää?

Keskustelu osoitti, että pelko toiminnan jatkumisesta on suuri. Yllättäen hierojat vakuuttivat olevansa tyytyväisiä työhönsä. Tyytymättömyyttä aiheuttavat suomalaisten ennakkoluuloisuus, rasistiset ongelmat sekä paineet alan joutumisesta julkisuuden valokeilaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tane haluaa siis perustaa veronmaksajien rahoilla telaketjufeministeille taas uusia suojatyöpaikkoja, jotta he voisivat "auttaa" vapaaehtoisesti seksipalveluja myyviä thainaisia siirtymään hyvätuloisesta, ja ehkäpä mieluisan kevyestä, hommasta ikävään ja huonostipalkattuun paskaduuniin, tai sossun kokopäivätoimisiksi eläteiksi. Lycka till.

Näin vähällä järjellä tätä maata hallitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Prostituoituna toimiminen ajaa ihmisen usein yhteiskunnan marginaaliin, rajaa hänen vaikutusmahdollisuuksiaan sekä kokemuksiaan omasta toimintakyvystään entisestään.

Ja mikä pahinta, prostituutio voi ajaa rahaa prostituoitujen käsiin, jolloin he eivät ole enää vasemmistohörhöjen tarvitsemia yhteiskunnan tuesta riippuvaisia uhreja.