maanantaina, maaliskuuta 17, 2008

Baerin kvartetti

Tehdäänpä vaihteeksi pieni katsaus talous-uutisiin viimeisen vuorokauden ajalta:

Naisten pääsy pörssiyhtiöiden huipulle on hidastumassa Suomessa.

Norja täytti korkeat naiskiintiöt:

Tanskan teollisuus kampanjoi lujasti. Kolme vuotta sitten Tanskan elinkeinoelämän etujärjestö Dansk Industri aloitti kampanjan naisten pääsemiseksi pörssiyhtiöiden hallituksiin.:

Ruotsi lässähti niin kuin Suomi:
Demarivallan aikana Ruotsin elinkeinoelämä eli uhan alla: jos naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa ei nousisi nopeasti 25 prosenttiin, otettaisiin käyttöön lakisääteiset naiskiintiöt.

Uhkailu toimi. Naisten osuus nousi nopeasti viime vuosikymmenen lopun kolmesta prosentista nykyiseen 18:aan.

Nykyinen porvarihallitus lopetti uhkailun. Tilanne lässähti kuten Suomessa: viime pari vuotta on naisten osuus ollut hienoisessa laskussa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kanerva-kohun kuvataiteilija muutti tarinaansa: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/
kotimaa/uutinen.asp?id=1502394

Mikko Moilanen kirjoitti...

ROFL! Nyt meni naisilta uskottavuus.

Tuli sellainen "ei vaiskaa, ette kai te pellet nyt kaikkea usko".

Anonyymi kirjoitti...

Why men prefer fair-skinned maidens and women like dark, handsome strangers

Anonyymi kirjoitti...

Ei kannata laittaa tänne suoria linkkejä. Ikkunakokoa kun ei saa suuremmaksi, niin tuokin juttu oli erittäin vaikeasti luettavissa.

Mieluummin pistää http-osoitteen, jonka voi copy-pastata.

Juho Autio kirjoitti...

Kyllä suora linkki on ehdottomasti parempi. Valitse hiirellä vaihtoehto "Avaa uuteen ikkunaan" tms.

Anonyymi kirjoitti...

Naispomoja on liian vähän. Naisohjaajia on niin vähän. Voi voi, kun on huolenaiheet vähissä uutisissa. Mistä ihmeestä tätä feministijöötiä riittää.

Anonyymi kirjoitti...

En mä ainakaan preferoi 'white-skinned maiden'eita ..

Liian usein valkoinen iho naisella on osoitus feminatsiudesta.. ja valkoinen iho ei ole kovin eksoottinen. Ei edes heille, joilla itsellään ihonväri vaihtelee tai kehon rotu on ei-länsimaista mainstreamia. Nimittäin elokuvissa ja tv-sarjoissa yms. näkee niin paljon valkoihoista sakkia, ettei se tunnu kenellekään eksoottiselta, joka on vähänkin moisia katsellut.

Ja eksotiikkahan se on, josta ihmiset niin usein viehättyvät. Ajatelkaapa jotain malesialaisia nöyriä pieniegoisia, hymyileviä ja kauniita jumalattaria mustine hiuksineen ja eebenbuun värisine silmineen.. ah, itämainen mystinen eksotiikka, se on vähän eri tarina kuin länsimainen blondattu, lävistetty, ylimeikattu sohvaperunapunkerofeministi joka kitisee yöt ja päivät.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Suorat linkit toimivat varsin mainiosti heille, jotka osaavat. Eli tässä on kyseessä teinisanastolla ilmaistuna SEVO-tapaus.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Taisi olla pörsseissä tänään melkoinen laskupäivä ja USA:n talous huojahtelee. Joku taisi jo puhua "mustasta maanantaista" 1929 ja 1987 malliin.

Harmillista, että nämä Katarina Baerin veretseisauttavat tärkeät talousuutiset jäivät nyt hiukan rahoitusmarkkinoiden nyanssiuutisten langettamaan varjoon.

Toisaalta, Katarina Baer voi vetää tilanteesta analyysin ja päätellä, että mikäli kaikkien pörssiyhtiöiden hallituksissa olisi vähintään 70% naisia, niin tähän ei oltaisi tultu.