torstaina, maaliskuuta 20, 2008

Tasa-arvoforumi

Keskustelu: JSN antoi langettavia päätöksiä HS:n häirintäuutisesta

Decline of marriage is destroying our pupils, say teachers.

Demarinaisten järjestämä TASA-ARVOFORUMI

Markku Jokisipilä: Seksi, valta ja tiede.
Naistutkimuksen edustajat ovat kyllä osoittaneet miehille sallitun väylän osallistua tasa-arvokeskusteluun. Sitä kutsutaan kriittiseksi miestutkimukseksi, joka on metodisesti ja ideologisesti feministisen tutkimuksen kainalossa kasvanut sukupuolijärjestelmien tutkimuksen ala. Kuvaavaa on, että kriittisen miestutkimuksen kärkinimi Arto Jokinen kehottaa vaikenemaan sekä Laasasen että toisen miesten tasa-arvo-ongelmista kirjoittavan tutkijan Pasi Malmin ajatuksista, koska keskustelemalla niille vain annettaan lisää kaikupohjaa. Itse pilasin maanantaini kuuntelemalla kriittisen miestutkimuksen edustajan esitelmää sukupuolesta ja historiasta. Esitelmöitsijä hukutti osin terävänkin analyysinsä ja oivaltavat johtopäätöksensä valtavaan miessukupuolen kollektiiviseen syyllistämiseen ja ruoskintaan. Kuulijoina olleille parikymppisille miesopiskelijoille opetettiin nöyryyttä ja syyllisyydentuntoa oikein isän kädestä, naisiin kohdistetun sorron ja väkivallan vuosisataisella kuvastolla ryyditettynä.

Naistutkimus on dominoinut akateemista keskustelua sukupuolten tasa-arvosta viime vuosiin saakka. Matkan varrella tavoite on muuttunut, retoriikka koventunut ja vaatimukset kasvaneet. Olen tavannut omasta oikeaoppisesta valaistuneisuudestaan häikäistyneitä naistutkimuksen ja kriittisen miestutkimuksen edustajia, jotka loukkaantuvat verisesti eivätkä kerta kaikkiaan voi käsittää, jos joku näkee asiat eri tavalla. He esiintyvät mielellään vapautuksen, suvaitsevaisuuden ja kriittisen tieteellisen keskustelun puolestapuhujina, mutta haluavat kieltää eri mieltä olevilta oikeuden esittää omia näkemyksiään. Tästä on pohjimmiltaan Laasas-keskustelussakin kyse.

Mitä tulee akateemiseen keskusteluun, saattaisi olla paikallaan perustaa myös oppiala nimeltä kriittinen naistutkimus.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistava ja kantaaottava blogikirjoitus Markku Jokisipilältä. Se kannattaa lukea kokonaan. Siellä on paljon asioita, joita on hyvä nostaa enemmänkin esiin ja keskusteluun...

Anonyymi kirjoitti...

"He esiintyvät mielellään vapautuksen, suvaitsevaisuuden ja kriittisen tieteellisen keskustelun puolestapuhujina, mutta haluavat kieltää eri mieltä olevilta oikeuden esittää omia näkemyksiään. Tästä on pohjimmiltaan Laasas-keskustelussakin kyse."

Nimenomaan.

Ja vieläkin on hymy kasvoilla tuosta Pravdan saamasta näpäytyksestä. Mahtavaa!

Tosin sitä en ymmärrä lainkaan, miksi Pekka Vilkunan katsottiin muka myöntäneen syyllistyneensä häirintään. Hänhän vain kertoi katselevansa kauniita naisia ja kertovansa pohjalaisia vitsejä ja kehotti vitsailua kestämättömiä etsimään muita hommia. Eihän tuossa ole mitään seksuaalisen häirinnän tunnustusta. Ihmisten katselu ja vitsien kertominen on sinänsä ihan laillista ja hyväksyttävää. Häirintäähän se voisi olla korkeintaan sitten, jos joku olisi näistä loukkaantunut, ja valittanut asiasta, mutta Vilkunan olisi siitä huolimatta jatkanut samojen vitsien kertomista. Nyt näin ei ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Hm, minulta lienee mennyt tuo Hesarin (ilmeisesti tätä tarkoitatte Pravdasta puhuessanne - venäläisessä Pravda-lehdessä on muuten ollut ihan hyviäkin juttuja, joten en ole varma pidänkö rinnastuksesta - lisäksi, Pravda tarkoittanee 'totuus', ja hesari ei totuutta useinkaan latele, joten sikälikään nimi ei oikein osu) näpäytys välistä..

Voisiko joku antaa siihen linkin?

Kiitos.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"lisäksi, Pravda tarkoittanee 'totuus', ja hesari ei totuutta useinkaan latele, joten sikälikään nimi ei oikein osu"

Neuvostoaikaan maan "virallinen totuus" luettiin Pravdasta, HS on aika lailla samassa asemassa nyky-Suomessa, siitä lempinimi tälle kotimaiselle "totuuden" torvelle. Torvia siellä kyllä lähinnä ovat toimittajat, totuus jutuista usein kaukana.

Näpäytys tuli Julkisen Sanan Neuvostolta. Päätökset löytyvät mm. sen sivuilta:

www.jsn.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Äkkiä muuten häipyi Pravdan verkkosivujen etusivulta uutinen tästä JSN:n huomautuksesta. Ja melkein yhtä isolla oli siinä sivussa parin feministiurvelon esittämä eriävä mielipide, ikäänkuin sillä olisi jotain arvoa. Näennäisesti ovat pistäneet pystyyn aiheesta oikein keskustelunkin, mutta sinne ei näemmä saa mitään, ei niitä asiallisiakaan viestejä lävitse. Koville näyttää ottavan ja hyvä niin. Onhan se nyt kumma, jos median toimintaa ei saa arvioida kriittisesti ihan siinä missä vaikka poliitikkojenkin.

Ilmari kirjoitti...

"Growing numbers are being brought up in splintered families by mothers with children by different fathers, leading to behaviour and mental health problems including eating disorders and suicidal thoughts, a teachers' conference heard."
--
"Mr Whalley said evidence from 16 countries in Europe and America showed that even cohabiting couples contributed to the problem. They are twice as likely to separate as married couples, he said.

He went on: "Further research shows that even if re-marriage occurs or parents find new partners the damage continues.

"The educational outcomes for all the children in so-called blended families are worse than the achievements of children brought up in traditional nuclear families." "

Uskomatonta scheissea...! Pitäisi toki perehtyä alkuperäiseen tutkimukseen jotta voisi arvostella. Onko esim. varmistettu etteivät ns. "blended familyyn" päätyneet ihmiset olisi valmiiksi sekopäitä keskimääräistä yleisemmin?

En näe yhtäkään hyvää syytä, miksi tasapainoiset sekaperheet eivät voisi toimia, jos ko. aikuiset ovat tasapainoisia. On uskomatonta konservatiivipropagandaa väittää, että ainoastaan "ydinperhe" tarjoaa lapselle normaalin ja turvallisen lapsuuden...

""We have some girls who have got babies by six, seven, eight different chaps. "

Tyypillinen uusioperhehän on nainen ja 8 lasta, joista kaikki eri isien kanssa... :) Kuinka monta promillea naisista synnyttää kahdeksan lasta nykyään?

Anonyymi kirjoitti...

Completely free Sex clips from Suomi.
Sex Tube - hourly updated porn romantic erotic clips.


[url=http://www.clitical.info] [img]http://www.sipvip.org/images/antonio/onanism.jpeg[/img] [/url]


-----------------------------
[url=http://www.seksiseuraa.info]sex daiting [/url]