perjantaina, huhtikuuta 25, 2008

Sukupuolikeskustelun tila Suomessa

Naistukimuslistalla keskustelu kiellettiin kokonaan, Missakkien keskustelupalsta meni ilman mitään ilmoitusta tauolle: Miessakit ry:n keskustelufoorumia uusitaan. Avataan jälleen 1.9.2008. Se on ongelmallista tutkimuksenkin kannalta, koska tuonne palstalle on arkistoitu suuri osa miehiä ja tasa-arvoa käsittelevästä aineistosta. Osaako joku kertoa, mitä Miesakkien keskustelupalstalle tapahtui ja kuka se sulki?

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä taho ylläpitää Miessakkien forumia? Sieltä varmaan pitää kysellä.

Jape kirjoitti...

"Mikä taho ylläpitää Miessakkien forumia?"

No käsittääkseni Miessakit Ry itse ylläpitää / hoitaa foorumia.

Minä luulen, että se että johtavien feministien kuten setavallan presidentin Tarja Halosen toimia ja epätasarvoisuutta on ko. foorumilla nostettu esiin ja se, että naisten väkivaltaa ja oikeusjärjestelmän miehiä syrjiviä elementtejä, kuten: huoltajuus asiat ja miesten pidemmät tuomiot samoista rikoksista, joista nainen saa vain ehdollista,... niin voi olla, että se on ollut joillekin liikaa... siis se että näitä miesten epätasa-arvo kohtia nostetaan esiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ja myös tällainen on ilmeisesti joillekin liikaa:

"Eikö se ole väkivaltaa, kun äiti aiheuttaa juomalla lapselle vakavan aivovaurion? Vuosittain syntyy 60-70 FAS-lasta." (Dialogi, erityispedagogian professori Timo Saloviita)

Sitten toinen lainaus, ote Outi Mäenpään runokirjasta Naarassika:

"Mieheni lähestyi makuuhuonetta. Tiesin, että pinnisti jokaisen solunsa päästäkseen eteenpäin. Kuulin kuinka hän askel askeleelta tiivistyi, kapeni, pieneni. Jäljellä olivan vain minun tahtoni ja määränpääni. Hän astui makuuhuoneeseen, kiipesi ylös sängylle ja alkoi liukastella sisääni. Se oli hankalaa, niin pieni hän oli. Mutta vihani auttoi häntä. Hän räpiköi ja rimmoi, kunnes ei enää valunut takaisin alas ja ulos. Tunsin kuinka hän istui siinä, hengähti hetken. Hän arvatenkin katseli minun punertavaa sisustani. Jä myönnän; se värisi nautinnosta. Vallasta. Sitten hän alkoi heilua ja potkia. Ja mitä enemmän hän potki, sitä enemmän punainen lihani värisi. Hän huhki koko vartalonsa voimalla, kunnes sain palkintoni. Valtava nautinnonaalto otti meidät puristukseensa. Minä huohotin ja hänet se kyyditsi suoraan kohdun suulle, tunkien vauhdilla tämän kapean portin lävitse."

Anonyymi kirjoitti...

Miessakit ry:n toiminnanjohtaja Tomi Timperi kirjoittaa viimeisimmän "Urho"-lehden (jäsentiedote) pääkirjoituksessa aiheesta seuraavasti:

"Miessakit ry:n keskustelufoorumi internetissä on suljettu ajalle 1.4.–31.8.2008. Sulkeminen johtui siitä, että foorumi ei nykymuotoisena innostanut mukaan uusia keskustelijoita ja kirjoittelu oli tyrehtynyt vain muutaman miehen väliseksi ajatusten vaihdoksi. Saimme myös merkittävästi palautetta, jonka mukaan foorumissa käytäviin keskusteluihin osallistuminen ei innostanut toistuvien asiattomuuksien vuoksi. Ja lisäksi, järjestömme sielua peilattiin ulkopuolisten tahojen toimesta turhan usein vain keskustelufoorumin sisältöjen kautta. Ei siis osattu tai tarkoitusperäisesti haluttu erottaa keskustelijoiden mielipiteitä yhdistyksen agendasta. Niin tai näin, foorumin sisältö aiheutti liikaa hallaa toiminnallemme."

http://www.miessakit.fi/easydata/customers/miessakit/files/Liitetiedostot/URHO_2-08.pdf

Pääkirjoitus on muutenkin mielenkiintoinen. Yhdistys vaikuttaa olevan jonkinlaisessa käymistilassa.

Anonyymi kirjoitti...

Todella harmi. Toivottavasti foorumin aiempaa sisältöä ei kuitenkaan hävitetä mihinkään ja se säilyy luettavissa jatkossakin.

Esimerkiksi Turolla oli useita todella oivaltavia huomioita ja kirjoituksia. Foorumin hakutoiminnolla sieltä löytyi mielenkiintoisia vanhempiakin juttuja ja ihan hyviäkin dialogeja.

Jape kirjoitti...

Tomi Timperi "Sulkeminen johtui siitä, että foorumi ei nykymuotoisena innostanut mukaan uusia keskustelijoita ja kirjoittelu oli tyrehtynyt vain muutaman miehen väliseksi ajatusten vaihdoksi. Saimme myös merkittävästi palautetta, jonka mukaan foorumissa käytäviin keskusteluihin osallistuminen ei innostanut toistuvien asiattomuuksien vuoksi."

Ilmeisesti oli itse Timperille kova paikka, kun häntä eri asioiden yhteydessä kehoitettin toimimaan, eikä lymyilemään. Joku onnenton Naisasialiitto Unionikin sai asiasta kuin asiasta kannanoton, vaikkakin usein järjettömän, mutta kuitenkin aikaiseksi ja näin näkyvyyttä. Mutta miesten tasa-arvon jne. tiimoilta Timperi ei saanut juuri mitään aikaiseksi. Ilola on kuitenkin tervehdittävä Timperin erästä ulostuloa muistaaksei tässä keväällä Hesarin mielipidekirjoituksen muodossa. Mutta näitä oli siis aivan liian vähän... näitä olisi pitänyt olla jatkuvasti, kuukausittain, jotta asiat olisi olleet jatkuvasti näkyvilla medioissa. Ja se että Timperi ei kyennyt luovimaan Miessakkeja itse TANE:n varsinaiseksi jäseneksi on onneton suorituus.

Ja mitä tulee palstan "muutaman miehen väliseksi ajatusten vaihdoksi" niin olihan siellä muutakin, josta itse miessakit Ry olisi halutessaan voinut poimia "jyväset" ja käyttä niitä hyödykseen. Miessakkien eteen tehtiin siis ihan ilmaista työtäkin, mutta Miessakit ei tähän osannut / halunnut tarttua ja hyödyntää.

Tuolla foorumeilla muuten riehui myös muutama radikaalifeministi (mm. Suomi Neiti) ja kourallinen profeministimiehiä sotkemassa keskustelua jatkuvasti.

Tomi Timperi: "Ja lisäksi, järjestömme sielua peilattiin ulkopuolisten tahojen toimesta turhan usein vain keskustelufoorumin sisältöjen kautta. Ei siis osattu tai tarkoitusperäisesti haluttu erottaa keskustelijoiden mielipiteitä yhdistyksen agendasta. Niin tai näin, foorumin sisältö aiheutti liikaa hallaa toiminnallemme."

Sieltä foorumien keskusteluista olisi ollut ammennettavisssa sisältöä ja suuntaa myös Miessakeille. Miessakit halusi kuitenkin näyttäytyä vain "Lyömättämällä linjallaan" -eli heillä ei ollut muuta kuin näitä miesten nurjia puolia esitellä. Missä oli oikeasti miesten tasa-arvoon ja esim. huoltajuusasioihin liittyvät kysymykset? Taaskin tämän eilis aamun radio uutisissa OPTULAN feministitutkija Elisa Valkama todisti kuinka hyvin miehet saavat lasten huoltajuuksia kunhan vain jasavat taistella kaikki oikeusasteet läpi. Helevata - miesten pitää taistella vuosikausia oikeuasteissa saadakseen "murusen" siitä, mikä tulee naisille kuin Manulle illallinen, ilman mitään ponnistelua, tai ponnistelun naisen puolesta tekee sossun feminsitit.

Äh - Suomesta puuttu oikea, miesten tasa-arvokysymyksiin ja ongelmiin keskityynyt ja näitä yhteiskunnalliseen keskusteluun esiin nostava miesliike / järjestö. Miessakeista ei tähän näemmä ole - valitettavasti.

Ilmeisesti tuo "haalaa toiminnallemme" tarkoittaa sitä että yhdistyksen rahahanojen päällä istuvat fe insitit kiristivät yhdistustä ja halusivat rajoittaa mielipiteen ilmaisun vapauuta mm. tuon keskustelufoorumien kautta. Vaientaminen onkin eräs feminsitien väkivallan muodoista. Miessakkienkin pitäisi ymmärätä, että jäesn ja vrainhankintaan pitää keskittyä, jotta ollaan omavaraisia, eikä jouduta olevmaan vain yhteiskunnan almujen varassa, jolloin menetetään itsenäisyys ja asetutaan alttiiksi kiristykselle.

Kunnollinen toimenpideohjelma ja siinä tiukasti pitäytyminen toisi järjestölle jäseniä. Nykyinen n. 300 jäsentä on aivan liian vähän. Naisasilaiito Unionin lepakoitakin on kait 3000 maksavaa jäsentä.

Miessakkien foorumeilla oli paljon rautaista asiaa. Toivottavasti nämä eivät nyt vain häviä. Se olisi vahinko.

Jape kirjoitti...

Vielä jatkoa tuon Tomi Timperin pääkirjoituksesta URHO 2/2008-lehdessä...

Tomi Timperi: "Järjestömme sisällä on syvennettävä keskustelua siitä, miten ja millä foorumeilla jatkamme yhteiskunnallista vaikuttamistoimintaamme erityisesti tasa-arvopolitiikan osalta. Itse
painin tällä hetkellä vähintään kahden vaiheilla. Toisaalta on tärkeätä varmistaa, että vuosikausia rakentamamme mieserityinen asiantuntija- ja kansalaistoiminta ei leimaudu tasa-arvopoliittisen argumentoinnin vuoksi. Ja toisaalta on vaikea hyväksyä sitä, miten miehiä
kohdellaan nykyisessä valtiojohtoisessa tasa-arvotyössä. Olen kuitenkin kallistumassa sille
kannalle, että määrätietoinen asiantuntijuuttamme syventävä miestyö on juuri tällä hetkellä tärkeämpi osa-alue siitä yksinkertaisesta syystä, että yhteiskunnallinen tasa- arvopolitiikka on sielullisesti niin haavoittunutta. Oma näkemykseni on, että maassamme
ei ole nyky-yhteiskunnan tarpeita tiedostavaa tasa-arvotyöinstanssia ja sellaisen rakentaminen (jos tasa-arvopoliittista työtä jatkamme)tulisikin olla ensisijainen vaikuttamistavoitteemme."

Timperi todellakin näyttää taistelevan itsensä kanssa, kun jo tuossa esitää ristiritaisuuksia. Ensinäkin hän haluaa painottaa ensisijaisesti Miessakkien asintuntijuutta syventävää miestyötä (eli keskittyä vain väkivaltaisiin miehiin) ja tietoisena että kuinka miehiä kohdellaan valtiojohdollisessa tasa-arvotyössä, niin siti hän näkee jonkin Lyömättömän linjan vetämisen tärkeämmäksi? Käsittämätöntä!
Toisaalta hän toteaa, että maassa ei olenyky-yhteiskunnan tarpeita tiedostavaa (lue miestenkin tarpeita tiedostavaa) tasa-arvotyöinstanssia, ja sen rakentaminen olisi tärkeää... hmmm...mutta juurihan Timperi halusi ensisijaisesti keskittyä "asiantuntija työhön" eli Lyömättömään linjaan??

Tomi Timperi: "Toimintamme missioperusteisiin on kirjattu
seuraavaa: Järjestöllä ei ole eikä voi olla omaa kantaa mihinkään yhteiskuntapoliittiseen kysymykseen, jollei hallituksessa ole erityisestä syystä nimenomaisesti toisin päätetty.
Tässä on syytä olla erityisen varovainen, jotta järjestö ei leimaudu miesten intressijärjestöksi, mikä saattaisi olennaisesti vaikeuttaa sen työtä. Sen sijaan järjestön tavoitteiden ja toiminnan esittely on kaikissa tarjoutuvissa yhteyksissä tervetullutta.
Tämän ajatuksen mukaisesti emme ole toimineet, vaikkakin voidaan todeta, että varsinaiset yhdistyksen lausunnot olemme aina vahvistaneet hallituksessa. Järjestömme on kuitenkin erityisesti julkishallinnollisissa piireissä leimautunut taistelunhaluiseksi miesten etujärjestöksi –
osin toki siitä syystä, että agendaamme ei ajatuksella ole syvennytty."

Voi kiesussentään. Tuossa missioperusteessahan tuo olennainen "mikä mättää" seisoo. Nimenomaan pitäisi olla kantaa ja juurikin yhteiskuntapoliittisiin asioinhin miesnäkökulmasta, hitto vie järjestön nimi on Miessakit Ry (ihme mummosakkia). Ja nimenomaan pitäisi leimautua miesten intressijärjestöksi. Naisjärjestöissä on yli 500000 jäsentä, miessakeissa 300. Voi lässyn lässyn mitä puhetta on tuo "järjestön toiminnan esittely kaikissa tarjoutuvissa yhteyksissä" on? Naisasialiitto Unioni tuo itsesä esiin kaikissa tilaneissa ja usein pyytämättä ja yllättäen...

Jos joku Miessakit on muka leimautuntu julkishallinossa "taisteluhaluiseksi miesjärjestöksi" niin se ei ole ainakaan Timperin aikaan saannosta. Ja mitä sitten jos on leimautunut? Suomessa on kymmeniä taisteluhaluisia naisjärjestöjä, osa erittäin radikaalifeminsitisiä, ja siellä ne vain mennä porskuttaa, kun Miessakit on "hiirenä nurkassa".

Ei hyvältä näytä, ei todellakaan!

Anonyymi kirjoitti...

Tomi Timperi "Sulkeminen johtui siitä, että foorumi ei nykymuotoisena innostanut mukaan uusia keskustelijoita ja kirjoittelu oli tyrehtynyt vain muutaman miehen väliseksi ajatusten vaihdoksi. Saimme myös merkittävästi palautetta, jonka mukaan foorumissa käytäviin keskusteluihin osallistuminen ei innostanut toistuvien asiattomuuksien vuoksi."

Kyllähän siellä oli aktiivisia keskustelijoita useita. Ja uuttaa tietoa ja haastavaa näkökulmaa tarjolla ta-arvokysymyksiin. Totta kai mukana pyöri joukko profeministisiä häiriköitä, mutta mitäs sitten. Foorumin avoin keskustelu tasa-arvoasioista oli Suomen olissa ainutlaatuista.

Tomi Timperi: "Ja lisäksi, järjestömme sielua peilattiin ulkopuolisten tahojen toimesta turhan usein vain keskustelufoorumin sisältöjen kautta. Ei siis osattu tai tarkoitusperäisesti haluttu erottaa keskustelijoiden mielipiteitä yhdistyksen agendasta. Niin tai näin, foorumin sisältö aiheutti liikaa hallaa toiminnallemme."

Foorumi siis suljettiin ulkopuolisen painostuksen vuoksi, koska ei siedetty sitä, että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Miessakkien toiminta, etenkin yhteiskunnallinen sellainen, on ollut niin onnétonta, aikaansaamatonta ja vähäistä, ettei siihen mikään keskustelufoorumi ole vaikuttanut sitä eikä tätä. Jos joku on niin tyhmä, ettei kykene erottamaan yksittäisten keskustelijoiden mielipiteitä kokonaisen järjestön mielipiteistä, niin se on vain hänen oma häpeänsä. Feministien on tietysti varmaan vaikea ymmärtää ihmisten kykyä itsenäiseen ajatteluun. Timperiltä säälittävä yritys lakaista ongelmat ja keskustelu maton alle. Ei se tule Miessakkeja auttamaan yhtään, päinvastoin.

Anonyymi kirjoitti...

jape: "Ensinäkin hän haluaa painottaa ensisijaisesti Miessakkien asintuntijuutta syventävää miestyötä (eli keskittyä vain väkivaltaisiin miehiin)"

miesten väkivaltaisuuden vähentäminen olisi lienee juuri sitä kumpaakin sukupuolta auttavaa tasa-arvotyötä. samalla kun naisia hakattaisiin vähemmän vähenisivät ensinnäkin miesten sakko- ja vankeustuomiot. myös miesten asenne armeijaa kohtaan voisi muuttua radikaalisti machokulttuurin väistyessä; nykyäänhän niin suuri osa miehistä menee armeijaan mielellään ettei pakkoarmeijan lopettamispaineita juurikaan ole. miesten väkivaltakulttuuriin puuttumisella voitaisiin siis saavuttaa kriittinen massa armeijanvastaisia miehiä ja lopettaa pakkoarmeijainstituutio. kolmantena etuna myös miesten maine lastensa hoitajina voisi parantua, seurauksena miesten aseman parantuminen huoltajuuskiistoissa. näemmä miehiä kuitenkin kiinnostaa naisten etujen saaminen ilmaiseksi ottamatta niiden mukana tulevaa "hintaa".

Anonyymi kirjoitti...

"näemmä miehiä kuitenkin kiinnostaa naisten etujen saaminen ilmaiseksi ottamatta niiden mukana tulevaa "hintaa"."

Höpsistä. Naisilla tuo ongelma on, ei miehillä.

Anonyymi kirjoitti...

"Foorumi siis suljettiin ulkopuolisen painostuksen vuoksi, koska ei siedetty sitä, että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. -- Jos joku on niin tyhmä, ettei kykene erottamaan yksittäisten keskustelijoiden mielipiteitä kokonaisen järjestön mielipiteistä, niin se on vain hänen oma häpeänsä."
Eli tämä sakkiko siellä on ollut häiriköimässä?
Kiitos siinä tapauksessa palveluksesta, nythän asiat ovat varmaan sitten todella paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Esimerkiksi Turolla oli useita todella oivaltavia huomioita ja kirjoituksia.

Tämä on totta, itsekin havaitsin että hänen postauksensa olivat lähes järjestään mainiota luettavaa ja taivahan totta!

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Foorumin avoin keskustelu tasa-arvoasioista oli Suomen olissa ainutlaatuista."

Jep, mutta eipä ole enää. Nyt on enää tämä blogi jäljellä todellisen tasa-arvon airuena, ja kukapa tietää, miten kauan tämäkään säilyy .. feministinen miesviha tuhoaa kaiken, mihin kajoaa. Sillä on niin paljon valtaa takanaan, että epäilemättä tämäkin blogi saataisiin tekaistuilla vihjauksilla suljettua alta yksikön.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, aina kun haluan kuulla todellista tasa-arvokeskustelua, tulen tänne palstalle: ainoa tasa-arvon saareke maailmassa!


Auts, taas pilbero törmäsi päähän ja esti kaiken tasa-arvoajattelun ei kun se olikin feminististä miesvihaa ei kun mun oma "se", eikun pilbero, ei kun minä eikun pilbero - apua auttakaa valkoista miestä!

Neonomide kirjoitti...

Miessakkien foorumi oli aivan totaalisen syvimmältä revittyä kristuksen paskaa ja on aivan most pleasantly convenient, että täällä ylistetään moisen roskasakin ajanhaaskaamisrinkiä silmät kiiluen. Voi kristus!

Toinen toistaan kusipäisempien hullujen ja näiden lammasmaisten mulkunimijöiden keskinäinen runkkauskerho – jota eräät miestutkijat nimittivät osuvasti ja useaan otteeseen apinalaumaksi – sietääkin kuolla on pysyä kuopattuna.

- "ja muuten aivan varmaan haluan sanoa tällaisia suoria sanoja minkään nimen takaa"

Anonyymi kirjoitti...

"Miessakkien foorumi oli aivan totaalisen syvimmältä revittyä kristuksen paskaa"

Viittaat ilmeisesti omaan viestihistoriaasi siellä?

Anonyymi kirjoitti...

Profeministi-Neonomide on ilmeisesti imaissut retoriikkansa oppi-isältään Bert "elefantinkakka" Bjärlandilta.

Homososiaalisissa profemakkopiireissä tietysti hurrattiin foorumin sulkemiselle; "eräät miestutkijat", ts. Soikkeli ja Jokinen varmaankin etunenässä.

Onko runkkauksessa muuten jotain pahaa tai halveksittavaa? Eivätkö miehet saa edes runkata? Onko runkkausoikeus varattu vain feministisen diskurssin mukaiseen akateemiseen runkkaukseen?

Mitä mulkunimemiseen puolestaan tulee, niin profeminismihän puolestaan on jo määritelmällisesti lammasmaista feminismin selkärangatonta perseennuolentaa.

Anonyymi kirjoitti...

Completely free Porn videos from Sweden.
SexSite - hourly uploaded XXX romantic erotic videos.


[url=http://www.clitical.info] [img]http://www.sipvip.org/images/antonio/seksi.jpeg[/img] [/url]


-----------------------------
[url=http://www.seksiseuraa.info]sex daiting [/url]