torstaina, toukokuuta 29, 2008

Dooris

Demarinaisten uuden Dooris-lehden toinen numero ilmestyi 14.5.2008.
Demarinaiset haluavat järjestönä olla muutosta edistävä voima. Meille ei riitä sukupuolisensitiivisen unilukkarin reaktiivinen roolisuoritus.

Naisten euro on edelleen 80 senttiä, epäsäännöllisten työsuhteiden ongelmat kasautuvat naisille, eikä naisten eteneminen johtotehtäviin käy yhtä sujuvasti kuin miesten. Nämä ovat vain epätasa-arvon näkyvimpiä ilmiöitä.

Tarja Filatov: "Jos palkkaeroja ei saada kurottua umpeen, on naisten “leivän hintaa” laskettava tai verotusta alennettava sukupuolen mukaan."

Kilpailu siitä, kuka on kärsinyt eniten on hyvin epähedelmällinen tapa edistää tasa-arvoa. -- Valtaosa parisuhdeväkivallan uhreista on naisia. Tämä on voitava sanoa ääneen ilman että syytetään miesten kokeman väkivallan mitätöimisestä.

Erityisesti lapsiperheiden isät ovat useammin työelämässä kuin lapsettomat miehet. Lapsiperheen isistä yli 90 % on töissä, lapsettomista vain 75 %. Perhe on usein miehelle bonusta ja auttaa pääsemään eteenpäin työelämässä. -- Reilu kolmannes isistä tekee pitkää työaikaa: 25 % tekee vähintään 45 tuntia, noin kymmenen prosenttia tekee vähintään 55 tuntia. Pisintä työaikaa tekevät isät, joiden nuorin lapsi on 3-6 vuotta. Karkaavatko isät töihin lapsenhoidosta?

17 kommenttia:

asdfg kirjoitti...

Filatovin täysin käsittämättömät veropuheet lienevät jonkinlaista feministien keskinäistä feelgood-puhetta tai cheerleading-esitystä. (Tulipas käytettyä lainasanoja.)

Muuta hauskaa:

"Karkaavatko isät töihin lapsenhoidosta?"

"Kun isä osallistuu enemmän perheen arjen pyörittämiseen, se sitouttaa häntä enemmän perheeseen ja lapsiin. Eroriski pienenee. Perhe on molempien vanhempien yhteinen tärkeä asia."

"Perhemyönteisempi työkulttuuri on osa tasa-arvoista nykyaikaa ja henkilöstöä aidosti kuuntelevaa henkilöstöpolitiikkaa."

Mutta kuitenkin myös:

"Heteronormatiivinen matriisi ei hyväksy tähän sukupuoli- ja perhemalliin [heteroseksuaaliseen ydinperheeseen] sopimattomien identiteettien muodostua sosiaalisesti hyväksytyiksi. Poikkeamat suljetaan marginaaliin esimerkiksi kielteiseksi leimaamalla, esittämällä ne mahdottomiksi tai tekemällä ne naurunalaisiksi."

"Tätä ideologiaa ["ydinperheideologiaa"] heijastaa myös niin sanottu kotikultti, jossa korostetaan perhekeskeisyyttä ja äitiyden korostettua asemaa kodissa ja lasten kasvattamisessa."

Demarinaiset eivät selvästikään oikein tiedä mitä mieltä olisivat, mutta syylliset ovat kyllä selvillä: Miehet, uusliberalismi, heteromiehet, kapitalisti, valkoihoiset miehet ja miehet. On täysin uskomatonta, että kyseessä on ns. suuren puolueen sisäinen porukka.

Jape kirjoitti...

Doorislehdestä...
Elisa Lipponen: "Naisliikkeen ansioita ei voi kuitenkaan kiistää. Erityisesti sosialidemokraattinen naisliike voi ottaa kunnian itselleen maailman parhaasta yhteiskuntajärjestelmästä,
pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta, jonka koko olemassaolo perustuu sosialidemokratian keskeisiin periaatteisiin, ihmisten väliseen tasa-arvoon ja vapauteen"

Arvoisa Elisa, kannattaako demarinaisten nyt ottaa tuota kunniaa niin hanakasti? Juurihan aiemmin tekstissänne kerroitte mm. näin: "Tasa-arvo ei ole vielä täällä. Etenkin Suomessa tuu-
dittaudutaan liian usein erilaisten kansainvälisten vertailuiden tuomaan hyvän olon tunteeseen.
Naisten euro on edelleen 80 senttiä, epäsäännöllisten
työsuhteiden ongelmat kasautuvat naisille, eikä naisten
eteneminen johtotehtäviin käy yhtä sujuvasti kuin miesten."

Että siitä vaan ottamaan kunnia pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta jossa toiminta perustuu demarinaisten taistlemaan tasa-arvoon, vapauteen ja muihin kivoihin saavutuksiin :)

Jape kirjoitti...

Ja Filatoville sellaisia terveisiä, että Suomessa samasta työstä maksetaan sekä miehelle että naiselle sama palkka. Eli tasa-arvoisessa tilanteessa ollaan. Miksi jatkatte edelleen kitinäänne? Eroja ansioissa toki voi olla miesten ja naisten välillä, mutta se johtuu siitä, että miehet tekevät tuntimääräisesti enemmän töitä kuin naiset -> paremmat ansiot. Eli siitä vaan naiset tekemään pitkää päivää, niin ne ansiotkin kohenee miesten tasolle. Menikö jakeluun, Filatov?

jorma kirjoitti...

"Naisten euro on edelleen 80 senttiä"

Törkeää valehtelua.

"epäsäännöllisten työsuhteiden ongelmat kasautuvat naisille, eikä naisten eteneminen johtotehtäviin käy yhtä sujuvasti kuin miesten."

Entäs miehiin kohdistuva lainsäädännöllinen sukupuolisyrjintä, miesten tasa-arvo-ongelmien täydellinen sivuuttaminen tasa-arvopolitiikassa, miesten alhaisempi eliikä, pienemmät terveydenhuoltomenot ja suurempi syrjäytyneisyys, poikien huonommasta kolutuksellisesta menestyksestä puhumattakaan? Miksei näitä asioita mainita taaskaan sanallakaan tasa-arvosta puhuttaessa?

"Kilpailu siitä, kuka on kärsinyt eniten on hyvin epähedelmällinen tapa edistää tasa-arvoa."

Epähedelmällinen tapa, johon Filatov itse syyllistyy.

"Valtaosa parisuhdeväkivallan uhreista on naisia. Tämä on voitava sanoa ääneen ilman että syytetään miesten kokeman väkivallan mitätöimisestä."

Naisten väkivaltaisuutta ei ole koskaan kunnolla tutkittu, joten sen yleisyydestä ei voida sanoa mitään varmaa. Ja se on miehiin kohdistuvan väkivallan mitätöintiä, ettei sitä koskaan huomioida missää, vaikka se on yleisempää kuin naisiin kohdistuva.

suolihuuhtelu kirjoitti...

Feminismi on utopistinen ideologia. Feministit kuvittelevat että on jotenkin mahdollista kitkeä perheväkivalta pois sataprosenttisesti. Perheväkivalta on Suomessa laitonta ja kulttuurillisesti epänormaalia. Mitä muuta asian eteen voidaan muka tehdä?

QuoVadis kirjoitti...

Tarja Filatov: "Jos palkkaeroja ei saada kurottua umpeen, on naisten “leivän hintaa” laskettava tai verotusta alennettava sukupuolen mukaan."

Eli se, että vähemmän tienaava maksaa jo nyt vähemmän veroja - sitä kutsutaan progressiiviseksi verotukseksi, ei enää riitä. Eikös tuo tarkoittaisi sitä, että saman verran tienaavasta miehestä ja naisesta naiselle jäisi enemmän käteen.

Onko Filatov oikeasti noin tyhmä, vai pitääkö hän äänestäjiä niin tyhminä, että tuollaista ehdotusta joku vielä kannattaisi?

Ville kirjoitti...

"Naisten euro on edelleen 80 senttiä"

Niin valetta kuin tämä todellisuudessa onkin, aiemmin jo mainittiin että samasta työstä maksetaan sama palkka. Tietyissä naisvaltaisissa ammateissa naisille maksetaan jopa enemmän kun kokonaisansio otetaan huomioon. Onko se sitten väärin? Ei. Ja Filatovko on se ihminen joka ratkaisee miten paljon eri ammatteja arvostetaan ja määrää palkan sen mukaan? Ei todellakaan, se ei tule koskaan toteutumaan. Siinä kusee itseään silmään jos ei tunnusta realiteettaja julkisen ja yksityisen sektorin palkkojen eroissa ja tekee itsestään hölmön.

Mikä ratkaisuksi? Asennemuutosta puolin ja toisin. Naiset metalliin ja raksalle esim. tai muihin teknisiin ammatteihin ja miehet keittäjiksi tmv. Juuri oli uusimmassa JHL:n jäsenlehdessä pienipalkkaisesta miehestä juttu muiden ohessa. Miksei heistä kukaan pidä meteliä? Filatov herää!

Kävelevä dildo kirjoitti...

Niin, julkisuus ja asioiden uutisointitapahan on nykyään se relevantti juttu. Odotan siis, että asia uutisoidaan viimeistään puheenjohtajavaalien alla näyttävästi seuraavasti:
Filatov kannattaa miesveroa

Siitähän asiassa on kyse, ja ärsyttää tuo naamiointiyritys "naisten veroaleksi".

Argh kirjoitti...

Meillähän on jo miesvero. Sitä kutsutaan yleiseksi asevelvollisuudeksi.

paskasheriffi kirjoitti...

Feminismi tekee vain hyvää SDP:lle. Äänioikeutetuista noin puolet on edelleenkin miehiä, eivätkä perinteiset demarimiehet kyllä niele puolueen tätien pakkokeinoja ja miesten kyykyttämistä. Tällä vauhdilla SDP menettää entistestäänkin kannatustaan, mikä on pelkästään hyvä asia. Feministien valehtelu alkaa saada jo sellaisia mittasuhteita, että jonkinalainen vastaisku on paikallaan. Muutoin Suomella on edessä Ruotsin tie.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Eduskunnan+tasa-arvosuunnitelmaan+kirjattiin+monta+ongelmaa/1135236769616?ref=rss

Mortimer kirjoitti...

Tarja Filatov: "Jos palkkaeroja ei saada kurottua umpeen, on naisten “leivän hintaa” laskettava tai verotusta alennettava sukupuolen mukaan."

Mielenkiintoista, että tässä ei lainkaan oteta huomioon pienipalkkaisia miehiä. Otetaan esimerkiksi mies joka tekee työtä naisvaltaisella ja matalapalkkaisella alalla, kuten vaikka elintarviketehtaan pakkaaja, tai siivojaa jne. Huonon palkan päälle sitten vielä sukupuolivero. Ei ole herkkua.

Mielenkiintoista myös, että samaan aikaan pyritään purkamaan sukupuolittunutta työelämää. Halutaan päästä eroon miesten ja naisten töistä ja saada sukupuolet jakautumaan tasaisemmin eri aloille. Kuka mies enää tuon jälkeen pyrkii naisvaltaiselle alalla, nauttimaan huonoa palkkaa, jos siitäkin vähästä lähtee vielä erikoisvero pelkästään sukupuolen mukaan? Onkohan nyt vaarassa mennä lapsi pesuveden mukana...


Elisa Lipponen: "Naisliikkeen ansioita ei voi kuitenkaan kiistää. Erityisesti sosialidemokraattinen naisliike voi ottaa kunnian itselleen maailman parhaasta yhteiskuntajärjestelmästä,
pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta, jonka koko olemassaolo perustuu sosialidemokratian keskeisiin periaatteisiin, ihmisten väliseen tasa-arvoon ja vapauteen"


Millä perusteella pohjoismainen hyvinvointivaltio perustuu sos.dem. naisliikkeeseen? Se ei ole yhden puolueen ansio. Todellakaan. Eikä se ole naisten ansio yksistään. Miehet ovat olleet yhtälailla sitä rakentamassa. Varsinkaan sitä ei voi pitää pelkästään feministien ansiona.

Jape kirjoitti...

Oikeastaan olisi hyvä jos joku näistä änkyräfeministeistä valittaisiin demarien puheenjohtajaksi: Filatov, Urpilainen tai Viitanen (vai luopuiko Viitanen jo?).
Siinä nähtiäsiin kuinka äkkiä SDP uppoaisi niin syvään suohon että se ei sieltä edes hevillä nousisi. Ei edes paatunein SAK:lainen rasvanahka äänestäisi demareita enää...

Miapetra Kumpula-Natrille terveisiä. Miapetra on kunnon insinööri ja oli samassa opinahjossa Japen kanssa... ja vieläpä samaan aikaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Hmmm.

Olen ymmärtänyt että Filatov olisi näitä lipposlaisia demareita, ja kannattaa mm. Natoon liittymistä.

Mistähän nyt taas oikein tuulee?

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/keskustelu/Verot+sukupuolen+mukaan%3F/thread.jspa?threadID=119880&tstart=0

Vortac kirjoitti...

Jorma aprikoi: Miksei näitä asioita mainita taaskaan sanallakaan tasa-arvosta puhuttaessa?

Koska tämän planeetan yhteiskunnat ovat joka tasolla läpeensä korruptoituneet. Siitä ei oikein ole paluuta mihinkään oikeudenmukaiseen järjestelmään, tuhoamatta mätiä perustoja ensin.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Miehet ovat olleet yhtälailla sitä rakentamassa.

Niinkuin joku tokaisi, "Jokainen tiili, jonka näet, on paikallaan siksi että mies laittoi sen siihen."

Mitä naiset ovat koskaan oikeasti rakentaneet?

Muuta kuin lihavia riitoja..

- Vortac