sunnuntaina, elokuuta 10, 2008

Feminismiä kouluihin

"Kouluissa pitäisi opettaa tytöille feminismiä"

Girls should be taught feminism at school 'to counter negative influences of celebrity role models'

Mothers and work: the great debate

Mothers are to blame for this child-obsessed society of ours

20 kommenttia:

Mortimer kirjoitti...

Koulun funktio on opettaa lapsia, antaa heille tarvittavat perustiedot ja kehittää heidän omatoimista ajatteluaan, ei ohjata johonkin tiettyyn ideologiaan tai poliittiseen suuntaan. Samalla logiikalla voitaisiin opettaa vaikka sosiaalidemokratiaa.

Btw. Ottamatta kantaa noihin kahteen esimerkin roolimalliin, niin feminismin piiristä löytyy huomattavasti Parisia tai Christinaa huonompia roolimalleja.

Aaro kirjoitti...

"Hänen mukaansa tytöille pitäisi rohkaista ottamaan mallia vahvoista naisroolimalleista ja opettaa sukupuolitasa-arvoa"

Suomen kouluissa on käsittääkseni jo pitkään tehty näin. Ei kouluun mitään feminististä ideologiaa tämän enempää tarvita.

Vortac kirjoitti...

Koulun funktio on pitää lapset lukittuina ahdistavan laitokseen, tylsiin sisätiloihin luonnon ihmeellisyyden sijasta ja pitää heidät poissa jaloista, vangittuna ja tylsistettynä, jotta aikuiset voidaan valjastaa kapitalismin rattaisiin tehokkaammin, ja jotta nämä lapset sitten aikuistuttuaan ovat soveliasta materiaalia kapitalismin rattaiden muserrettavaksi.

Sivu- ja lieveilmiöinä tästä riistosta ja sorrosta on tietenkin kapinallisuus, joka ilmenee sitten suljetuissa laitoksissa (kuten kouluissa) sitten kärpästen herra-tyyppisenä skenaariona, jossa öyhöt kyykyttävät hyviä tyyppejä, ja naiset palkitsevat sitten öyhöt.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ja koulutus.. siitähän joku minua viksumpi joskus tokaisi jotain tyyliin:

School system is teachers, who don't know, teaching facts that aren't true, to kids who don't care.

Suurin osa 'koulutuksesta' on valheellista propagandaa kapitalismin hyväksi pippuroituna vääristetyillä ja valheellisilla 'faktoilla' ja 'totuuksilla', jotka eivät oikeasti pidä paikkaansa. Vain pieni osa 'koulutuksesta' (eli ehdollistamisesta) on oikeasti hyödyllistä, totuudenmukaista tai jossain määrin tarpeellista kuten perusasiat tyyliin luku- ja kirjoitustaidot, matematiikan taidot sekä kielten oppiminen.

Minä en henkilökohtaisesti kovin paljon kunnioita tätä maapallon 'koulutus'tyyliä. Todellinen oppiminen tapahtuu innostus motiivina, ei suinkaan 'ammatti' tai 'työpaikka' motiivina.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Näin ollen feminismin opetus kouluissa (se nyt on joka tapauksessa jo solutettu joka oppikirjaan jossain muodossa, varmaan jopa matematiikan oppiin) voisi olla jopa parannus nykysysteemiin, sillä se voisi saada aikaan vastustusreaktion, joka saisi koko systeemin muuttumaan ja skidit tajuamaan mitä soopaa heille koetetaan 'koulutuksen' varjolla tuputtaa ja syöttää..

Feminismi on paha vitsaus, mutta toisin kuin moni ehkä miettii, se ei ole itse sairaus, vaan pelkästään laajemman sairauden oire. Kun itse sairaus saadaan parannettua, myös oireet häviävät, eli feminismi lakkaa olemasta.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ja toi 'tyttöjä pitää rohkaista'.. ikäänkuin tyttöjä naisia ei jo muutenkin rohkaistaisi joka käänteessä.. 'koska olet sen arvoinen' ja niin edelleen. Naisella on oikeus, uhria ei saa syyllistää, blaablaa.. naisia rohkaistaan joka asiassa kaikkien taholta koko heidän elämänsä ajan aina rupsahtamiseen asti.

Puhuttiinko tuossa mitään siitä, että poikia pitäisi rohkaista olemaan vahvoja feministisen propagandan koettaessa ottaa vallan heidän aivoissaan?

Tai että ylipäätään poikia pitäisi jotenkin rohkaista? Miehiä ja poikia ei kyllä juuri kannusteta eikä rohkaista juuri yhtään mihinkään, paitsi maskuliiniseen miehen roolimalliin, jonka mies sitten kokee olevan ainoa asia, jolla hän voi koettaa saada/ostaa kiintymystä ja rakkautta. Jos vanhemmat tuohtuvat siitä että poika itkee ja sanovat, että mies ei itke, poika oppii pian, että saadakseen rakkautta, hänen on tukahdutettava tunteensa ja etenkin niiden ilmaiseminen.

Voiko tämä aiheuttaa muuta kuin haittaa, ja onko se rohkaisua?

No, en kirjoita enempää, ettei verenpaine nouse.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Suurin osa 'koulutuksesta' on valheellista propagandaa kapitalismin hyväksi pippuroituna vääristetyillä ja valheellisilla 'faktoilla' ja 'totuuksilla', jotka eivät oikeasti pidä paikkaansa."

Kylläpä on taas Vortacilla paha elämä kun pitää suoltaa tällaista punavihreää paskaa. Jos suomen kouluissa on jotain propagandaa ollut, se on ollut YYA-liturgiaa ja neuvostoystävyyttä!

Koulussa pitäisi enemmän opettaa markkinoiden toimintaa ja kansantaloutta, jotta tuollaiset höpinät eivät ottaisi tulta alleen.

- Syltty

Vaskitsa kirjoitti...

Miksi (britti)koluissa tulisi opettaa feminismiä ainoastaan tytöille, jos kyseessä on tasa-arvoon pyrkivä ideologia?

Annetaanko murkkupojille feminismituntien ajaksi vapaata? Heidänhän sekuaalisuutensa onkin varsin vankalla pohjalla ja myötäsyntyistä. Aihe on niin selviö että sitä ei saa eikä kannata edes tutkia.

Poikien vikahan se tietenkin on, jos tytöt haukkuvat netissä toisiaan "lumpuiksi" ja "huoriksi". Ongelman ydin on vain ja ainoastaan miehisissä haluissa, kuten tohtori Ringrose asian suomenkielisessä jutussa kiteyttää.

Arvatenkin jouluun mennessä aiheesta on tehty suomalainen esitys tasa-arvokasvatuksen lähtökohdaksi kouluissa.

Kiesus miten joku voi olla arjesta näin pihalla.

Anonyymi kirjoitti...

"Koulussa pitäisi enemmän opettaa markkinoiden toimintaa ja kansantaloutta, jotta tuollaiset höpinät eivät ottaisi tulta alleen."

Juu, aloittaa voisi vaikka siitä miten pankit "taikovat" tyhjästä rahaa ja miksi velkaan perustuva rahatalous ei ole mitenkään yhteensovitettavissa kestävän kehityksen kanssa.

Vortac kirjoitti...

syltty: 'punavihreää'? En tiedä, mitä tarkoitat, eivätkä värit tähän liity. Totuus on totuus, eikä se pala tulessa tai kaltaistesi fasistien pilkassakaan.

Sorry jos tämä totuus sattui tosin omaan nilkkaan; lienet itse näitä koulukiusaajia, ainakin väkivaltaisista puheistasi päätellen. Mutta minä kerron vain totuuden, syytön minä siihen olen, jos et sitä pysty tajuamaan tai nielemään, tai koetat liittää siihen jotain värisävyjä tai ideologioita. Mulla ei ole ideologioita, en kannata ismejä, en ole poliittinen, en kuulu puolueisiin, en äänestä, en kuulu kirkkoon, en osallistu mihinkään tämän planeetan kummallisiin rituaaleihin ja strukturoituihin dogmasysteemeihin.

Olen totuuden ja hyvyyden puolella, kaikkea sortoa ja riistoa vastaan. Koulu on hyvin pitkälti sitä mitä tässä kerroin sen olevan - jos et sitä voi hyväksyä niin se taas on sinun ongelmasi. Jos totuus näyttäytyy sulle punavihreänä paskana, niin hanki värilliset piilolasit tai jotain.. (:

- Vortac

suolihuuhtelu kirjoitti...

Niin, kyllä maailma olisi varmasti paremmalla mallilla jos vain istuskeltaisiin syömässä sieniä savimajoissa. Helvetin kapitalismi, saatana!

Mortimer kirjoitti...

Vaskitsa: Miksi (britti)koluissa tulisi opettaa feminismiä ainoastaan tytöille, jos kyseessä on tasa-arvoon pyrkivä ideologia?

Ns. tasa-arvopolitiikka on kaikilla muillakin osa-alueilla naisintressin edistämistä. Miksi tämä asia tekisi poikkeuksen?

Annetaanko murkkupojille feminismituntien ajaksi vapaata?

Tuskin. Luultavimmin pojat joutuvat kärvistelemään samat tunnit läpi. Kurssi nimetään jollain sukupuolineutraalilla nimellä. Toinen mahdollinen vaihtoehto on että pojilla on samaan aikaan jokin profeminismikurssi.

Se on kumma miten feminismi muodostaa poikkeuksen joka asiassa. Samaan aikaan kun esim. uskonnon opetus saa osakseen ankaraa kritiikkiä, vaikka käsitttääkseni uskonnon opetus ei ole enää pitkään aikaan ollut (Suomessakaan) kristinuskon julistamista, vaan yleistä pärinää eri uskonnoista (voin erehtyäkin). Opetuksen kritiikkiä perustellaan lasten aivopesulla ja ideologian pakkosyöttämisella. Feminismi on ilmeisesti kuitenkin ideologia kaiken arvostelun yläpuolella.

Lasten pitäisi saada kasvaa ilman minkäänlaista ideologista "kasvatusta". En yhtään ihmettele, että kotiopetus on kasvattanut suosiotaan.

Pieni pätkä Kathleen Parkerin kirjasta: At the nineteenth annual conference for the National Coalition for sex Equity in Education in 1998, participants determined that the American schoolyard is basic training for domestic violence. Playing chase, which you may remember as an innocent form of energy expulsion loosely tied to harmless flirting, was viewed by the sex equitists as a harbinger of future violence. A teacher guide called QUIT IT! -- a joint production of Wellesley Centers for Women, the National Education Association, and the Department of Education -- offered tips how to cope with issues such as tag and other games that involve chasing. Here's a sample tip to teachers: "Before going outside to play , talk about how students feel when playing a game of tag. Do they like to be chased? Do they like to do the chasing? How does it feel to be tagged out? Get their ideas about other ways the game might be played. Then tell them that they are going to be playing different kinds of tag -- ones where nonobody is ever out" (Save the Males 2008). Kumpa tasa-arvoasiantuntijat ymmärtäisivät pitää näppinsä erossa edes viattomien lasten leikeistä. Poikien täytyy saada olla poikia ja polttaa ylimääräinen energia. Toinen vaihtoehto on tietysti ADHD diagnoosi. 20 mg Ritalinia ja pojat istuvat iiihan hiljaa ja rauhassa feminismikurssilla

anonahkaerkkiletku kirjoitti...

Mielestäni ismikoulutus peuskouluissa voisi olla ihan paikallaan. Siellä käytäisiin läpi ainakin fasismi, stalinismi/kommunismi ja feminismi. Kokoavana osuutena olisi totalitaristiset ideologiat kokonaisuutena.

Anonyymi kirjoitti...

A woman who made news around the world when she had five pups cloned from her beloved pit bull looked very familiar to some who saw her picture: She is the same woman who 31 years earlier was accused of abducting a Mormon missionary in England, handcuffing him to a bed and making him her sex slave.

kortensa kekoon kirjoitti...

Millä Vortac elätät itsesi?

Anonyymi kirjoitti...

"Juu, aloittaa voisi vaikka siitä miten pankit "taikovat" tyhjästä rahaa ja miksi velkaan perustuva rahatalous ei ole mitenkään yhteensovitettavissa kestävän kehityksen kanssa."

Suosittelen tutustumaan johonkin raja ja pankkiteorian perusopetukseen, ettei tuollaista höpöhöpöllä nolaisi itseään julkisesti. Pankkijärjestelmän toimivuus on yksi modernin talouden kulmakiviä.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

"syltty: 'punavihreää'? En tiedä, mitä tarkoitat, eivätkä värit tähän liity. Totuus on totuus, eikä se pala tulessa tai kaltaistesi fasistien pilkassakaan."

Mikä ihmeen totuus? Ymmärryksesi talouden toiminnasta on mitä ilmeisimmin niin vajavaista, että pienet taloustieteen opinnot saattaisivat olla paikallaan.

"Sorry jos tämä totuus sattui tosin omaan nilkkaan; lienet itse näitä koulukiusaajia, ainakin väkivaltaisista puheistasi päätellen."

Enpä ole, mutta varmaan juurikin siksi sain pääosin olla rauhassa, että kiusaajat tiesivät että tarvittaessa täältä pesee.

"Koulu on hyvin pitkälti sitä mitä tässä kerroin sen olevan - jos et sitä voi hyväksyä niin se taas on sinun ongelmasi."

Jos sinua on kiusattu koulussa, se on varmaankin vähän nyrjäyttänyt näkemystäsi koulun tarkoituksesta.

"Jos totuus näyttäytyy sulle punavihreänä paskana, niin hanki värilliset piilolasit tai jotain.."

Jos se on punaista, vihreää ja jos se haisee paskalta, niin kyllä se on punavihreää paskaa vaikka sinä et sitä siksi kutsuisikaan ;)

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Neonomidehan ehti jo ehdottaa naistutkimusta pakollisena pojille ;)

Anonyymi kirjoitti...

Syltty:
"Suosittelen tutustumaan johonkin raja ja pankkiteorian perusopetukseen, ettei tuollaista höpöhöpöllä nolaisi itseään julkisesti. Pankkijärjestelmän toimivuus on yksi modernin talouden kulmakiviä."

Miksi sitten kutsuisit sitä että pankit lainaavat rahaa jota heillä ei ole ja keräävät siitä koron? En ota kantaa pankkijärjestelmän toimivuuteen sinänsä mutta niin kauan kuin suurin osa uudesta rahasta syntyy korollisena velkana ei luonnonvarojen kasvavaa kuluttamista voida lopettaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi sitten kutsuisit sitä että pankit lainaavat rahaa jota heillä ei ole ja keräävät siitä koron?"

Modernin talouden perusjalaksi...? Miksi muuksi sitä sitten pitäisi kutsua?

"En ota kantaa pankkijärjestelmän toimivuuteen sinänsä mutta niin kauan kuin suurin osa uudesta rahasta syntyy korollisena velkana ei luonnonvarojen kasvavaa kuluttamista voida lopettaa."

Sinulla on kylä täysin nyrjähtänyt näkökanta.

Niin kauan kuin talouskasvu syntyy pääosin materiaalista, ei luonnonvarojen kasvavaa kuluttamista voida lopettaa.

Täällä on nyt sellaisia ihmisiä, joiden näkemys näistä asioista on niin pihalla, ettei sitä taida pystyä mitenkään korjaamaan. Ihan oikeasti, vittu menkää sinne kirjastoon ja lukenaa niitä saatanan kirjoja! Teillä ei ole edes perusasiat hallussa saatana!

- Syltty