tiistaina, marraskuuta 11, 2008

Kapina

Seksityö voi olla kiltin tytön kapinaa
Naisilta edellytetään mukautumista muiden ehtoihin samalla, kun naisiin kohdistuvat vaatimukset vain kasvavat. Tytön täytyy ensin olla kiltti lapsi ja hyvä koululainen, sitten tunnollinen opiskelija, hyvä äiti ja ahkera työntekijä kolmanneksen pienemmällä palkalla kuin miesten.
Why Governments Love Feminism

IL-keskustelu: Missä miehet eivät ole tasa-arvoisia naisten kanssa?


Male teachers

Negative images of boys are making people less willing to adopt them

Hyvin markkinoitu huoli pojista 12.10.2007

Opetusmenetelmiä tulisi kehittää pojille sopivammaksi 24.10.2007
Tyttöjen koulumenestyksestä ja tyttövastaisesta koulujärjestelmästä puhui professori Elina Lahelma (Helsingin yliopiston Kasvatustieteen laitoksen Kulttuurisen ja feministisen kasvatustutkimuksen ryhmä). Lahelma kysyi: ”kasvatetaanko tyttöjä koulussa kestämään poikien kiusaamista ja parisuhdeväkivaltaa myöhemmin elämässään? Kuitenkin tähän suuntaan koulu voi vaikuttaa”. Luennolla siis nostettiin väkivaltaiset poikien ja miehen mallit ja väkivallan uhka näkyviin.

Kouluissa opettajien selvä enemmistö on naisia, mutta Elina Lahelma ei lämpene miesopettajamäärän lisäämisestä. Hänen mielestään se merkitsisi pikemminkin takaiskua tasa-arvolle ja naisopettajien syyllistämistä siitä, että he eivät ole miehiä, riippumatta siitä, kuinka hyviä tai huonoja he ovat ammatissaan.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Olemme törmänneet julkisessa keskustelussa ja tutkimuksessa näkemykseen, että koulu syrjii tyttöjä. Joskus väitetään, että poikien kouluvaikeuksia esiin nostavat puheenvuorot ovat pelkkää tyhjänpäiväistä poikien surkuttelua.

Kuitenkin tytöt saavat keskimäärin parempia arvosanoja ja lukiossa on ollut pitkään tilanne, että lähes 60 prosenttia oppilaista on tyttöjä. Sitä vastoin koulunsa keskeyttäneiden selvä enemmistö on poikia!"

Tässäö ollaan asian ytimessä. Elina Lahelma ja muut miehiävihaavat tasa-arvon vastustajat ovat ihan pihalla.

Jorma

TH kirjoitti...

Kirkkoherran työt loppuvat sukupuolenvaihdokseen:

Sukupuolenvaihdos vie itäsuomalaisen kirkkoherran työpaikan. Asiasta kertoo tänään ilmestyvä Savon Sanomat.

Kirkkoherra kertoo lehdessä keskustelleensa asiasta Mikkelin hiippakunnan piispan Voitto Huotarin kanssa.

Tulimme siihen tulokseen, että minun on parempi jäädä pois virasta, jotta seurakunta saisi työrauhan.
---
Piispa Huotari kiistää painostaneensa kirkkoherraa eroamaan. Hän ei kuitenkaan näe, että tämä olisi voinut jatkaa papin työtä sukupuolenvaihdoksen jälkeen.
---
En osaa sanoa sellaisia seurakunnan virkoja, joissa hän voisi toimia. En tiedä, olisiko sellaisia tehtäviä, joissa hän ei työskentelisi seurakuntalaisten välittömässä keskuudessa, piispa Huotari puolestaan miettii.


Nyt löi kyllä piispa kätensä paskaan. Taitaa olla niin että loppujen lopuksi joutuu piispa itse eroamaan. Näissä seksuaalista identiteettiä käsittelevissä asioissa olla nykyään niin fundamentalistisia, ettei siinä paljon kirkon opit paina.

Jeebus kirjoitti...

Missä kohtaa raamatussa kielletään sukupuolenvaihdos?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin markkinoitu huoli pojista 12.10.2007

Huonot kouluarvosanat eivät kuulemani mukaan automaattisesti johdakaan huonoon menestykseen jatko-opinnoissa, työelämässä tai yhteiskunnassa. Harrastuksilla, perheellä ja kavereilla on myös suuri merkitys. Olemme vain sortuneet rajaamaan tarkastelun kouluun. Lisäksi nuorilla miehillä on ihan omia resursseja, jotka tukevat pääsyä keskiasteen opintoihin ja korkeakouluihin. Ansioksi luetaan vaikkapa armeija, urheiluharrastukset, tietokoneharrastus, laaja matikka ja fysiikka.


Jos Lahelma ja Tiina katsoisivat poikien ja miesten maailmaa hieman laajemmin, avautuisi sieltä mm. poikien/miesten koulun keskeytykset, armeijan keskeytykset, syrjäytyminen, alkoholiongelmat, mielenterveysongelmat, pitkäaikaistyöttömyys, itsemurhat jne. Sen sijaan he kuuntelevat tarinoita pärjäävistä pojista ja vetävät johtopäätökset kaikista vain näiden perusteella. Missä on kriittisyys ja oma tiedonhaku?

Jos vielä joskus palaan ihan perustyöhön, aion huomioida etenkin luokan hiljaiset, tukea tarvitsevat, yksinäiset tytöt. Lahelman mukaan kun juuri he ovat vaarassa jäädä jatko-opintojen ulkopuolelle.

Mikä olikaan sukupuolijakauma lukioissa ja yliopistoissa? Tytöt ovat enemmistönä.

Huono koulumenestys onkin itse asiassa pienempi riski pojille. Näinkös tämä nyt menikin. Missähän kaikessa muussa meitä onkaan huijattu?

Niin. Ketä onkaan huijattu?

Ville

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa voisi kyllä tarkastella toisinkin päin: olen itse aina ollut "kympin poikia", mutta kiitos ujouteni ja epäsosiaalisuuteni en ole koskaan pystynyt luomaan tarvittavia kontakteja ja suhteita. Kun ikää alkaa olla lähemmäs kolmeakymmentä eikä CV:ssä ole edes viikkoa kesätyötä mainittavaksi, ei työnantajia pahemmin kiinnosta hyvät paperini ja arvosanani.

Toisaalta opinnoissaan menestynyttä korkeakouluopiskelijaa ei koskaan osata laskea syrjäytyneeksi, joten mitään tukea on turha odottaa mistään. Pitäisi kai suosiolla tehdä pikkurikoksia, alkoholisoitua ja käyttää huumeita, niin eiköhän töitäkin alkaisi löytyä.

Tämä ei toki ole tasa-arvo-ongelma, mutta mielestäni tässä yhteydessä mainitsemisen arvoinen kuitenkin. Valkoisen heteromiehen kuuluisat etuoikeudet kun eivät sittenkään ihan kaikkia meitä koske.

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni Pentti Arajärvi kiinnitti puheissaan poikaoppilaisiin huolta jo Halosen ekan kauden alkuvaiheessa. Muistaako joku hänen lausuntojaan?
"Ensimmäisen miehen" huomiot kuitenkin kuopattiin tuolloin, ja syvälle.

Anonyymi kirjoitti...

Tällainen ainakin löytyi:

Tohtori Pentti Arajärven puhe Vantaan nuorten työpajat 20 vuotta -tilaisuudessa 8.12.2005

"Kansainvälisessä PISA-tutkimuksessa suomalaisten lukutaito noteerattiin maailman parhaaksi ja myös luonnontieteiden alalla saavutukset olivat huippuluokkaa. Kuitenkin peruskoulun sisällä Suomessa erot tyttöjen ja poikien välillä ovat eräiltä osin ällistyttävän laajoja. Sukupuoleen perustuvien erojen vähentäminen ja poikien koulumenestyksen varmistaminen on välttämätöntä. Ratkaisuja on haettava koulun ja opetuksen kehittämisestä. Koulun on oltava olennainen ja kiinnostava osa lapsuutta ja nuoruutta. Opiskelumotivaatiota on voitava nostaa. Se on haaste opetussuunnitelmille, pedagogiikalle ja opettajainkoulutukselle sekä oppimateriaalien valmistajille."

Arajärvi on tässä oikeassa. Suomessa sukupuolten välinen ero koulumenestyksessä oli PISA-tutkimuksen mukaan suurempi kuin monissa muissa maissa, mutta tästä ei ole pahemmin meteliä pidetty.

Jorma

TH kirjoitti...

Jeebus, Raamatussa ei varmaankaan kielletä sukupuolenvaihdosta, mutta ei siellä toisaalta kielletä moniavioisuuttakaan. Protestanttisenkaan kirkon oppi ei ole vain Raamatusta, vaan opillinen perinne on keskeistä.

PISA-tutkimuksessa tyttöjen ja poikien erot taisivat olla Suomessa suuremmat kuin missään muussa tutkitussa maassa. Mutta kuten Henry on todennut, miesten ja poikien ongelmat eivät ole tasa-arvo-ongelmia vallitsevan feministisen doktriinin mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti:

"Asiaa voisi kyllä tarkastella toisinkin päin: olen itse aina ollut "kympin poikia", mutta kiitos ujouteni ja epäsosiaalisuuteni en ole koskaan pystynyt luomaan tarvittavia kontakteja ja suhteita. Kun ikää alkaa olla lähemmäs kolmeakymmentä eikä CV:ssä ole edes viikkoa kesätyötä mainittavaksi, ei työnantajia pahemmin kiinnosta hyvät paperini ja arvosanani."

Luulisi, että viimeistään niillä arvosanoilla olisi päästy sinne opinahjolle töihin.