lauantaina, marraskuuta 29, 2008

Todellinen tasa-arvo

Vesa Hack: Todellinen tasa-arvo tarkoittaa myös tätä
1. Tavoitellaan sitä, että perinteiset miesten työt jaetaan puolisoiden kesken yhtä tasaisesti (tai vaihtoehtoisesti epätasaisesti) kuin perinteiset naisten työt. Koska nykymies tiskaa, vaihtaa vaippoja ja imuroi, naisen pitää opetella tekemään ”miesten töitä” ilman, että hän valittaa ettei osaaminen tai voimat riitä.

3. Miehet tulee nähdä tasa-arvoisina vanhempina lapselle. Naiset eivät saa puhua keskenään miehen hoitaessa lapsia, että ”se siellä harjoittelee, mitenhän käy”. Tämä on miehen vähättelyä.

4. Naiset eivät saa puuttua miestensä vaate- tai muihinkaan ostoksiin, jos mies tekee ne omalla rahalla. Mies saa valita ihan minkä paidan itse haluaa ilman, että huippustylistinä itseään pitävä puoliso alkaa arvostella miestä ja hänen tyylitajun puutettaan.

6. Asevelvollisuuden tulee koskea myös naisia. Tai sitten se pitää poistaa miehiltäkin.

12. Silloin, kun naisten tasa-arvotavoitteet on jossain asiassa saavutettu, on aivan turha ajaa kyseiseen asiaan lisää parannuksia naisille. Tällöin ”tasa-arvo” alkaa miesten mielissä tarkoittaa naisten etulyöntiasemaa, ja tämä ei ole naisille eduksi.
Vasemmistoliiton perestroika
Esitän seuraavaksi toimintamalleja, joilla vasemmistoliiton imagoa voisi parantaa: 5. Feminismi pois periaateohjelmasta. Tällä aatesuuntauksella alkaa olla jo niin negatiivinen kaiku, että sitä ei kannata enää pitkään julistaa. Aate on naisten etujen ajamista, ei tasa-arvon tavoittelua. Se on todettu jo moneen kertaan ja sen tietää kansan syvät rivit. Kysynpä vain mitä feministit ovat tehneet miesten ongelmille konkreettisesti? Eivät mitään, sen sijaan mies-liitteistä ja naisen kuvitteellisesta 80 sentin eurosta jaksetaan paasata kuin mitkäkin stalinistiset agitaattorit.
Laitinen: Vihreä suojaväri
Tämän päivän opiskelijat ovat vihreitä ja feministejä. 80 vuoden historia todistaa, ettei kansasta tule koskaan viherfeministejä.

26 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Vesa Hack:in lista on kokonaisuudessaan hyvä ja varsin kattava ja kannatettava!

Vihdoinkin, vaihteen vuoksi, jotain konkreettista ja asiallista Vihreiden suunnalta. :)

QuoVadis kirjoitti...

Vesalla on monesti fiksuja kirjoituksia. Miksi hän on vihreä?

Anonyymi kirjoitti...

Vesa Hackilla on hyviä pointteja. Sääli vain, että Vihreät on julistautunut feministiseksi puolueeksi, joten hänellä on edessään kova urakka, jos meinaa puolueessaan tasa-arvoa puolustaa ja edistää. Toivottavasti hän kuitenkin niin tekee.

Jorma

Anonyymi kirjoitti...

http://www.cbc.ca/canada/ottawa/story/2008/11/25/ot-081125-shinerama.html

Students at an Ottawa university are pulling out of a Canada-wide fundraiser that provides close to $1 million a year for cystic fibrosis research and treatment, arguing that the disease "has been recently revealed to only affect white people, and primarily men" — something experts say is untrue.

Jape kirjoitti...

Sattui tuossa juuri, tätä sivustoa katsoessani, silmiini "Tietoja minusta" osio...

Henry onkin YTM :)

Missä välissä "tason" nousu on tapahtunut ja liittyikö siihen mitään riittejä ja rituaaleja? :)

Henry kirjoitti...

"Missä välissä "tason" nousu on tapahtunut ja liittyikö siihen mitään riittejä ja rituaaleja? :)"

Iän ja statuksen hankinnan myötä miehen taso väistämättä nousee - sillehän ei voi mitään. Itselläni tapahtumaan ei liittynyt muita rituaaleja kuin asiaan kuuluva kuukauden oleskelu Playboy-kartanossa. Se haittasi tämän blogin pitoa, mikä tietenkin harmitti.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta nuo Vasemmistoliiton perestroika ja Vihreä suojaväri -kirjoitukset eivät ole kovin osuvia analyyseja ainakaan ympäristöasioiden osalta. Asioita on yksinkertaistettu liikaa.

Homo

Nomen Nescio kirjoitti...

Ottaen huomioon poliittisen pelikentän noin yleensä, Vesa Hack, kuten ei monet muutkaan politiikot, voi ryhtyä konkreettisesti kritisoimaan hegemonista feminismiä, sillä se tarkoittaa poliittista itsemurhaa näissä tietyissä puolueissa.

Vesa on varmaan tuonkin äärimmäisen varovaisen ja kiltin kirjoituksensa jälkeen menettänyt viikon yöunet kun on joutunut pelkäämään mahdollisia seurauksia, tai sosiaalisia sanktioita.

Vai uskooko joku että kun vihreät lähtevät äänestämään puoluesihteeristä, ja Vesa aikoo ehdokkaaksi, niin hän samoihin aikoihin ottaa kantaa vaikka nuorten miesten syrjäytymisestä?

Perussuomalaisten menestys tosin pakoittaa nämä puolueet uuteen muottiin. Luonnillisesti poliittinen kenttä ryhtyy muuttumaan jos valtavirtapuolueet ryhtyvät menettämään demokraattisen vastakaikunsa.

Henry kirjoitti...

"Ottaen huomioon poliittisen pelikentän noin yleensä, Vesa Hack, kuten ei monet muutkaan politiikot, voi ryhtyä konkreettisesti kritisoimaan hegemonista feminismiä, sillä se tarkoittaa poliittista itsemurhaa näissä tietyissä puolueissa."

Voipi olla, että Vesa teki tuolla kirjoituksellaan poliittisen itsemurhan tajuamatta, kuinka arkaan paikkaan osui.

Henry kirjoitti...

Vesan kommenttiosastolla on kannatettava idea:

"Esitän myös, että profeministien White Ribbon -mallin innoittamana järjestämme säännnöllisesti White Socks -kampanjoita, joissa me miehet valkoisia tennissukkia pitämällä voimme protestoida meihin kohdistettua pukeutumisvainoa ja -rasismia. Samalla kunnioitamme Lenita Airiston elämäntyötä; Lenitahan on tehnyt mittavan uran luodessaan myytin persjalkaisesta suomalaisesta miehestä valkoisine tennissukkineen.

White Socks -teemapäivinä miehiä kannustetaan pukeutumaan valkoisten tennissukkien lisäksi myös ruudulliseen flanellipaitaan ja mattinykäs-kasarifarkkuihin - onhan kokonaisuus tällöin ilmeisen no-no ja yäk-yäk. Eräänlaista siedätyshoitoa siis."

Nomen Nescio kirjoitti...

Ruben Stiller protestoi aikoinaan Suomi-verkkareilla.

Shanghaissa kävellään yleensä pyjamat päällä kaduilla, ja jos on vapaapäivä, niin ei tartte muita vaatteita vaihtaakkaan, tosin ei ole viime vuosien havaintoa, ehkä tuo onkin tätä nykyä muuttunut.

Turo kirjoitti...

Tämä yhteiskunnallinen keskustelu on meillä vielä täysin käymättä.

tänään fst5 klo 22.45

Elokuva: Verisiteet

(Blodbönd, Islanti 2006, 88') Ohjaus: Arni Olaufur Asgeirsson. Peter ja Asta ovat onnellisesti naimisissa ja odottavat toista lastaan kun käy ilmi, ettei Peter ole heidän 10-vuotiaan Orn-poikansa isä.

Anonyymi kirjoitti...

http://naurunappula.com/360063/pyzamsymbolise.jpg

tikka kirjoitti...

hehheh, ruudulliset flanellipaidat mainittu.. :) niitähän taisin minäkin jo joskus paheksua.

Nomen Nescio kirjoitti...

Muistaakseni tuo luku oli niin älyttömän suuri, mitä tuli tuohon isyyteen ja siihen isyyteen joka olikin lume-isyyttä, että joku dosentti suositteli joskus että jokainen lapsi menisi tarkistamaan onko oma isä todellisuudessa se oma isä. Nykytekniikalla tuo on helppo selvittää.

Suomessahan on niitäkin tapauksia, kun suomalainen isä jännittyneenä odottaa kliniikalla lastaan, ja sitten sieltä saapuukin sellainen ruskean värinen lapsi. Niin että mistäs sitä tietää jos tässä ittellä olisi juutalaisperimää, ja saisi vielä Israelin passin ja jonkun palasen maata, tai ehkä jopa saksalaista perimää suonissa? Tai jos on puoliksi saamelainen?

Jape kirjoitti...

Nomen Nescio: "Muistaakseni tuo luku oli niin älyttömän suuri, mitä tuli tuohon isyyteen ja siihen isyyteen joka olikin lume-isyyttä, että joku dosentti suositteli joskus että jokainen lapsi menisi tarkistamaan onko oma isä todellisuudessa se oma isä. Nykytekniikalla tuo on helppo selvittää.

Suomessahan on niitäkin tapauksia, kun suomalainen isä jännittyneenä odottaa kliniikalla lastaan, ja sitten sieltä saapuukin sellainen ruskean värinen lapsi."

Aiheeseen liittyen...
elatusvelvollisuus

Jape kirjoitti...

tikka: "hehheh, ruudulliset flanellipaidat mainittu.. :) niitähän taisin minäkin jo joskus paheksua."

Ne ruudulliset flanellipaidat oli aikoinaan kovastikkin muotia. Allekirjoittanutkin osti niitä "huumassa" pari kappaletta, ikinä ei sitten tullut pidettyä niitä kuitenkaan. :)
Nämä on yksiä harvoista ns. turhista ostoksistani vaatteiden saralla, yleensä ostan vain kun jotain todella tarvitsen. No kuitenkin inventoin ne flanellipaidat vaatekaapista pois vasta pari vuotta sitten. Menivät hyötykäytöön kyllä Pelastusarmeijan kautta. Lämpimiä paitojahan nuo, toivottavasti löysivät uuden omistajan.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Mitä vikaa on ruudullisissa flanellipaidoissa?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä vikaa on ruudullisissa flanellipaidoissa?

Ruudullinen flanellipaita viestittää naisille jotakin .....?
No, v..ustakos sen tietäisi.
Kenties samaa kuin ne legendaariset valkoiset tennissukat?

Ehkä kyseessä on jokin X-kromosomin toistaiseksi tuntematon tennissukkia hylkivä ominaisuus, joka kulttuurin myötä on laajentunut koskemaan myös ruudullisia flanellipaitoja? Siinä sitä olisi taas naistutkimukselle työsarkaa ja väikkäreihin aiheita.

Henryn blogista löytyy nähtävästi vastaus kaikkeen
Pitäisikö tässä alkaa kutsumaan Henryä "Mestariksi" tjsp? :D

t. kävelevä dildo

Anonyymi kirjoitti...

Vesa Hack vaikuttaa fiksulta kaverilta.

Vihreät? No, ainakaan Vesa ei ole sellaisissa porukoissa, joissa saarnaisi kuorolle.

Risto

tikka kirjoitti...

hyvärinen ja tilto, minulla kyse on (ainakin kuvitelmissani) henk.koht. preferenssistä, ei kromosomitason asiasta. en pidä naisillakaan värioksennuksista tai runsaista kuvioista vaatetuksessa. materiaalina flanelli kyllä houkuttelee silittämään, että sen suhteen ei mitään vikaa. ja ketäänhän ei tietenkään ylenkatsota vaatetuksen takia; flanellille lohkeaa yhtä varmasti kuin muillekin - eli hyvin epävarmasti. :)

Anonyymi kirjoitti...

Karmivaa. Haluatteko te oikeasti Vesa Hackin parisuhteeseenne ja makuuhuoneeseenne? Minä en ainakaan halua kenenkään, etenkään poliitikon, opastavan minua siinä, miten minun pitäisi suhteessani asiat hoitaa tai töitä jakaa. Tuo lista on sitäpaitsi varsin tavanomainen eikä siinä ole mitään mullistavaa. Miksi tuo olisi poliittinen itsemurha?

Anonyymi kirjoitti...

Whether you are searching for specialty styling products or specific
Loreal hair products,
you are sure to find what you need. Habits die hard and whatever your
regime has been in the past, you do need to have a good look around at what is on offer for different hair types and textures.

Soon after this, use curl lotion all more than your hair, and make
use of mousse and squeeze this in your hair to that your curls seem
flawless.

Anonyymi kirjoitti...

If you experience some emotional or physical
problems in your life it can soon be seen in the condition
of your hair, using natural and organic products aids in
the recovery of your hair. Before you go for them, try products at Keranique
for hair care. A well groomed woman will look to her hair and
makeup first and a poll of 3,000 females across the UK revealed that about 44% feel attractive if they are having a good hair day, this compares to 16% who felt pleased
with their appearance if good teeth gave them that winning smile.Look at my web blog hair products

Anonyymi kirjoitti...

They do not require as much work as many other animals do and are really fun to
watch. E-papers do not minimize from covering stories that received little coverage in
the reputed national papers. Newspaper production is known to be the most lucrative and respected industry in the modern age.
Generally Tuyetkegel Blognic could be consisted of any types such as social, economic, political, art, cultural, terrorism,
suicides, religious, health, technology, science, business, marketing, and disaster news.

Thats why Indian Hindi papers are very popular in
all corners of India.

Check out my web blog: click here

Anonyymi kirjoitti...

This makes the mixing phase a lot easier, just
put in your concrete and water, and off you
go by the wheelbarrow load. Polished concrete floors come in
different colours and types to suit the different decorative and functional requirements
of domestic or commercial customers. It is advantageous
for the customer to compare the prices for an additional dumpster rental from
the normal waste removal company against an offer made by a collector that will place
a dumpster for a one-time pickup.