keskiviikkona, joulukuuta 31, 2008

Mies mediassa

Vastaako yksi nainen neljää miestä mediassa?
Onkohan maan väestöjakauma vino? Näin voisi moni ulkomaalainen ajatella suomalaisiakin lehtiä silmäillessä. Lehtien palstoilla näkyy niin paljon vähemmän naisia kuin miehiä. Mauritiuslainen Loga Virahsawmy kiinnitti asiaan huomiota Suomen vierailullaan.

Unifemin toimiston media-gender-harjoituksen epävirallisten tulosten mukaan naisten (N) ja miesten (M) kuvia eri sanomalehdissä 27. marraskuuta oli seuraavasti:

* HS kulttuuriosasto 28 M, 9 N
* HS ulkomaat 25 M, 5 N
* Iltalehti 90 M, 47 N
* Iltasanomat 143 M, 60 N
* Hbl 49 M, 27 N

Mainoksia ei laskettu, niissä naisia on eniten.
Menkääpäs Ärrän lehtihyllylle ja laskekaa, monta naista ja miestä kansikuvissa näkyy. Muutenkin todella aukoton otos. Aika yllättävää olisi, jos HS ulkomaan osastolla olisi enemmän naisia.

Mikä lie blondi bimbo

18 kommenttia:

Arawn kirjoitti...

Minusta on kyllä vähän eri asia nuo naistenlehdet ja sanomalehdet tälläkin saralla...

Anonyymi kirjoitti...

Onko Iltalehti naistenlehti, sanomalehti, miestenlehti vai joku neutrilehti? Joka tapauksessa, puristaisi toisella kädellä tisseista ja toisella voisi levittää tuheroa. Tosin eipä taitaisi olla pornoalallakaan kovin loistava tulevaisuus edessä.

Jape kirjoitti...

Pikaisella vilkaisulla ärrällä sellaiset laatujulkaisut kuten Private ja Pirate olivat ihan kauttaaltaan naisten "miehittämiä" ja selvästi naiset olivat noissa pääosassa :)
Kannet oli tyystin naisten valtaamia noissa ja muissa vastaavissa, vaikka olin ymmärtävinään että kyseessä on pääasiassa - vaikka ei täysin kuitenkaan - miehille suunnatuista julkaisuista.

Tsekkasin ihan varmistuksen vuoksi kotiarkistosta ko. lehdet ja myös niissä, vuosia sitten on ollut naisvaltainen kuvasto käytössä ;)

Jape kirjoitti...

...ja mitä tulee tuohon toiseen linkkiin, niin näyttäisi siltä, että Jutta Urpilaisen feminismi on todellakin aika bimbomaista ja sallivaa. Hänen ei ainakaan kannata itkeä enään naisten esineellistämisestä kun itse esiintyy kevytmielisissä kuvissa. Taitaa olla niin feminismissäkin että puhutaan toista ja tehdään toista....

Anonyymi kirjoitti...

Eikös jossain Columbo-etsiväsarjan jaksossa murhan tehnyt naisterapeutti sanonut jokaisen naisen salaa haluavan olla ainakin kerran elämässään kurtisaani. Tulipahan vain mieleeni.

Homo

Jape kirjoitti...

Tukiainen: Olen tullut uskoon!

ote:
- En tee varsinaista uudenvuodenlupausta, mutta olen nyt kääntynyt ja ihan elävässä uskossa. Olin tullut uskoon jo nuorempana, mutta olin vuosien saatossa etääntynyt siitä. Aion kertoa julkisuudessa jatkossa uskostani, Tukiainen kertoo

Mortimer kirjoitti...

Onkohan maan väestöjakauma vino? Näin voisi moni ulkomaalainen ajatella suomalaisiakin lehtiä silmäillessä.

Juu, mää luulen kans. Se on tyypillinen matkarutiini. Ensin vain tyhjennetään matkalaukut ja sitten heti lehdistä kuvia laskemaan.

Tuntuu että osalle feministeistä asioiden tasa-arvottamisesta on tullut pakkomielle. Asiaan kuin asiaan on pakko saada yhtä paljon miehiä ja naisia tai naisenemmistö riippumatta siitä, onko sillä mitään merkitystä oikean tasa-arvon kannalta. Siinä on jotain samaa kuin esim. bakteerikammoisissa, kymmeniä kertoja päivässä käsiään pesevissä ihmisissä. Siinä voi jonain päivänä vanhaksi elettyään huomata, että jäi elämä tasa-arvoillessa elämättä.

P.S Jokainen syrjäytyvä nuori mies tulee maksamaan yhteiskunnalle 1 - 1,5 miljoonaa euroa, eli esim. Venäjälle maksettava kehitysapuraha tulisi tienattua torjumalla vain kourallisen määrän miehiä syrjäytyminen.

Anonyymi kirjoitti...

Demarit ovat sitten lähteneet kalastemaan kokkarien perinteisille vesille:

"Moi mä oon Jutta! Mä oon XX-XX-XX. Mä harrastan laskettelua ja aerobicciä. Mun mielestä maailmanrauha ois niinku hyvä juttu! Ja mä tykkään koiranpennuista!"

tympeäNörttö kirjoitti...

Mortiner heitti:
"Jokainen syrjäytyvä nuori mies tulee maksamaan yhteiskunnalle 1 - 1,5 miljoonaa euroa"

Miten olet päätynyt tuohon lukuun? Kouluttaminen tietty maksaa, mutta silti kuulostaa aika hurjalta. (Oli miten oli, kunpa saisin tuplattua tuon summan, jopa siinäkin tilanteessa, että osa kavereistani on maksumiehinä.)

Anonyymi kirjoitti...

Markku Soikkeli:

"♥ Tänään satun fillarimatkalla kaupunkiin kuuntelemaan haastatteluohjelmaa "miesasiamiehistä", uusintaa kesältä, ja sentään nyt muistan minäkin ketkä ovat vihollisiani, keiden paskantärkeää äijäasennetta voisi hävittää millä tahansa pommeilla palvellen silti dialektiikkaa kunniallisesti.
♥ EDELLEEN olen samaa mieltä kuin Tulvan Anne Moilanen, että näiden Malmin, Laasasen, ja miessakilaisten äijäkohkaajien kanssa EI pidä yrittääkään keskustella. Täytyy vain odottaa niiden kyllästyvän odottamaan mediamahdollisuuksiaan, sillä mistään muusta ei niiden "asiassa" ole kysymys kuin kapeimmasta mediamarginaalin huomiontarpeesta. Tasa-arvosta tai muusta humanistisesta ne eivät ole oikeasti kiinnostuneet, puhumattakaan, että käsittäisivät niistä mitään. On TÄSMÄLLEEN OIKEIN että miessakilaisia ja muita "miesasian" edustajia ei huolita TANEn tai minkään muunkaan instituution keskustelijoiksi, sillä yhtäkään järkevää käsitystä SUKUPUOLIEROSTA ne eivät ole kyenneet ilmaisemaan. Miten siis ne pystyisivät puhumaan sukupuolten tasa-arvosta?"

http://www.uta.fi/~csmaso/viidakkokirja.htm#viimeisin

Jorma kirjoitti...

Urpilainen menetti sitten loputkin mahdollisesta uskottavuudestaan.

Ilmeisesti uutisia pitäisi sitten tästä lähtien kirjoittaa joltain kiintiöpohjalta, ettei vaan vahingossakaan tule enemmän lehtijuttuja miehistä kuin naisista. Viis siitä, mitä todellisuudessa tapahtuu. Mistä näitä idiootteja oikein sikiää?

Mortimer kirjoitti...

tympeäNörttö, luku on kirjasta Pelastakaa pojat, jonka ovat kirjoittaneet Samuli Koiso-Kanttila (Miehen aika, Väestöliitto) ja Raisa Cacciatore (lastenpsykiatrian el). Lukua ei kirjassa sen paremmin perusteltu. Googlettamalla "syrjäytyminen maksaa" saa aika kirjavan valikoiman lukuja, mutta yleisin näkemys tuntuu olevan siinä miljoonan euron kintailla.

Kyllähän siitä summaa kertyy, kun lasketaan tuloverojen menetys, sosiaalituet, kuntoutus, päihdeongelmien hoito, mielenterveysongelmien hoito ja tehtyjen rikosten kustannukset, sekä niiden aiheuttamat välilliset kustannukset. Tietenkään suurin osa syrjäytyneistä ei tee rikoksia, mutta tuo on keskiarvo. Mieti kuinka paljon yhden syrjäytyneen jälkihoitoon menevillä kustannuksilla voisi tehdä ennaltaehkäisevää työtä.

Anonyymi kirjoitti...

Jumparhuiti, kun avaa iltapäivälehden ja varsinkin sen viikonloppuliitteen, niin eihän sieltä muuta löydykään kuin kiukkuisten nuorten naisten kolumneja ja ihmissuhdelöpinöitä. Kenellähän se malka nyt olikaan silmässä kun ei oikein näje:::

Anonyymi kirjoitti...

Eihän Tekniikan maailmaa voi lukea ensinkään, ennen kuin 50% toimittajista on naisia! Muuten kyse on pahantahtoisesta patriarkaalisesta fasismista ja naisvastaisesta salaliitosta. Joka toista väittää on sovinisti, nih!

Tapio P kirjoitti...

Myös koulutus- ja työpaikkailmoitusten somistyuksellisena ihmismateriaalina käytetään yli 80%sti naisia.

Vortac kirjoitti...

"Malka" muuten käsittääkseni tarkoittaa 'lankkua'. Tai sellaisen päätelmän tein kun luin raamatusta tuon kohdan englanninkielisenä versiona (siinä sanan 'malka' tilalla on sana 'plank')..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

If you desire to improve your know-how just keep
visiting this website and be updated with the latest gossip posted here.Here is my webpage; cpap reviews

Anonyymi kirjoitti...

Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.
Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
I've been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

Also visit my homepage ford ranger