tiistaina, joulukuuta 02, 2008

Palkoista

Naisten ja miesten palkoista

Lääkärien palkkaerot erittäin pienet:
Selvitys paljastaa mieslääkärien keskipalkkojen olevan selvästi naislääkärien palkkoja korkeampia. Sairaaloissa palkkaeroa oli noin 18 %, terveyskeskuksissa tätä vähemmän. Tulokset osoittavat kuitenkin kiistatta, että keskipalkkojen ero ei johdu sukupuolesta vaan miesten ja naisten välisistä eroista työelämään sijoittumisessa. Mies- ja naislääkärien erilaisesta ikärakenteesta johtuen mieslääkärit työskentelevät naisia useammin tehtävissä, jotka sijoittuvat palkkahaitarin yläpäähän. Erityisesti tämä korostuu sairaalasektorilla, sillä virkarakenteen ja muiden analyysissä mukana olleiden tekijöiden vakiointi hävitti lähes kokonaisuudessaan palkkaeron sukupuolten väliltä.
Barometri 1998:
Barometriin haastatellut miehet arvostavat työsuhteessa naisia useammin palkan määrää sekä työsuhteen pysyvyyttä. Miehistä palkan määrää piti tärkeimpänä asiana työssä 16 % vastanneista kun naisista vastaavasti ajatteli 7 % barometriin vastanneista.
Hyvä palkka ei ole tärkein asia, joka saa keski-ikäisen naisen viihtymään työssään.
Sen sijaan hyvä työilmapiiri, mielekkäät työtehtävä ja mahdollisuus vaikuttaa työn sisältöön ovat erittäin tärkeitä 40–60-vuotiaille naisille.
Tutkimus: Naisten pieni palkka osin oma valinta:
Tunnetun sanonnan mukaan naisen euron on 80 senttiä. Yleisesti paheksuttu tilanne on osaltaan naisten oma valinta, tuore tutkimus väittää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.city-journal.org/2008/18_4_darwinist_dating.html

(onkohan tämä ollut jo?)

Jape kirjoitti...

Lippis haastaa BB-Hennan

Lippalakin huutokauppaamisella yritetään saada enemmän tuottoja kuin Fiksuhuuto.fi:n Henna Kalinaisen kuvausoikeutta kaupitteleva huuto kerää.

:)