keskiviikkona, tammikuuta 07, 2009

Linkkejä

A Man’s Take On Advice In Women’s Magazines

Whenever "women and children" are killed - the phrase has recurred in last week's coverage of the Israeli bombardment of Gaza - we're meant to be especially horrified.
That assumption has always irked me. Is there anything more acceptable about killing men?
WETZSTEIN: To men with hearts

Miesten ja naisten palkkaerot

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muuten minuakin inhottaa tuo naisten ja lasten hengen korottaminen yli miesten hengen, mutta mielestäni joissain konteksteissa tämä on kuitenkin hyödyllistä. Jos taistelijoina tiedetään olevan lähinnä vain miehiä, niin silloin voidaan pyrkiä arvioimaan ainakin karkeasti siviilien osuutta kaikista uhreista vertaamalla kuolleiden miesten määrää kuolleiden naisten ja lasten määrään.

Tosin kokonaan toinen asia on se, että onko ainakaan sotimaan pakotettujen sotilaiden henki yhtään sen arvottomampi kuin kotinsa rauhassa taisteluja tv:stä seuraavan ja sipsejä imuroivan kotirouvan henki.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Taas yksi femakko sai tarpeekseen anonyymeistä kommenteista.

Homo

Vortac kirjoitti...

Aiheeseen jollakin tavalla liittyen, näin tuossa päivänä muutamana kaupassa käydessäni lehdykäis-otsikon, jossa luki jotain tyyliin "Tyttövauva kuoli kolarissa" tai jotain vastaavaa. (en muista tarkkaa kontekstia, koska lähinnä se jäi askarruttamaan, miksi vauvan sukupuoli on erityisesti mainittu, ja jäin pohtimaan, oltaisiinko miespuolisen vauvan sukupuoli samalla tavalla mainittu, vai olisiko silloin kyseessä vain 'vauva')..

Tuli tässä sitten myöskin toinen aihe mieleen, mutta se ei koske tätä aihetta laisinkaan - joskus aikoinaan täällä oli pieni ketju aiheesta 'naisten kirkuminen'. Lähes kuka tahansa tarpeeksi suuri julkkis kun tulee naisyleisön eteen, suorastaan voi ennustaa, että alkaa hirvittävä kirkuminen naisten suista. Mutta miehet harvemmin kirkuvat edes näpsäkän naisjulkkiksen nähdessään.

Jos sukupuoli siis on pelkkä 'konstruktio', kuka tämän sukupuolisen eron on konstruktoinut, ja miksi?

Ja homo voisikin kertoa, kirkuvatko homomiehet vastaavissa tilanteissa, vai onko tämä pelkästään naisten suorittama outous.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Hassua, miten femakot 'saavat tarpeekseen' anonyymikommentoinnista, kun he ovat täälläkin varmaankin lähes ainoa anonyymiryhmä.

Minuakin kyllä hivenen jurppii anonyymikommentointi - mutta sillä tarkoitan TÄYSIN NIMIMERKITÖNTÄ kommentaatiota, koska miten voi kohdistaa vastauksen 'anonyymille', jos heitä on vaikka kuinka paljon?

Keskustelu menee siis vaikeaksi, ja dialogi hyvin hankalaksi, jos pitäytyy täysin anonyyminä. Kuitenkin nimimerkkikeskustelu on täysin hyväksyttävää ja mutkatonta, eikä mielestäni ole mitään perusteita vaatia kenenkään käyttävän ns. 'oikeaa nimeään' (siis lähinnä tunnisteleimaa, jonka avulla voidaan ottaa selville henkilön osoite, puhelinnumero ja kaikenlaisia muita tietoja - miksi keskustelu sellaista vaatisi, paitsi siinä tapauksessa jos halutaan vahingoittaa jotakuta keskustelijaa hänen 'väärien' mielipiteidensä vuoksi?) ainakaan blogeissa käytävissä, usein hieman arkaluontoisista aiheista (kuten tasa-arvo ja miesten ongelma) käytävissä keskusteluissa?

Ei ole kyllä mitenkään yllättävää, että valtaapitävien taholta koetetaan kieltää ja lopettaa kokonaan ns. 'avoin keskustelu', jossa kuka tahansa saa ilmaista mitä tahansa 'mainstreamista' poikkeavaakin mielipidettään vapaasti ja perustellusti.

En näe kyllä mitään hyvää syytä sellaisen penäämiseen - se on lähes sama asia kuin vaadittaisiin sossutunnus ja tilitiedot ennenkuin pääsee keskustelemaan toisten ihmisten kanssa netin välityksellä. Se ei kuulosta kovin paljon 'sananvapaudelta'..

- Vortac

TH kirjoitti...

Naiset ja lapset -otsikoinnista on juuri tällä hetkellä esimerkki netti-Hesarin etusivulla. Otsikko on Nainen ja kaksi lasta selvisivät elossa Jyväskylän ampumavälikohtauksesta. Itse uutisessa kerrotaan, että "[k]olme miestä kuoli torstaiaamuna ampumavälikohtauksessa Jyväskylän Pupuhuhdassa".

TH kirjoitti...

Nyt se otsikko muutettiin muotoon Kolme kuoli ammuskelussa Jyväskylässä – nainen ja kaksi lasta selviytyivät. Ilmeisesti joku valitti.

Arawn kirjoitti...

Homo: Kyse ei ehkä niinkään ole siitä, kumman henki on sinänsä arvokkaampi, sotilaan vai kotirouvan vaan että sotilas on ikään kuin ammatissaan "hyväksynyt" tapetuksi tulemisen mahdollisuuden (huomautettakoon, että monissa maissa on palkka-armeija, joten siellä sotilaat ovat vapaaehtoisesti mukana), kun taas kotirouvan kohdalla tällaista tilannetta ei ole. Mielestäni sillä ei ole merkitystä, onko siviili kotirouva, koululainen vai keski-ikäinen, miespuoleinen paikallisbaarin tarinan iskijä tai mikä vain. Pidän silti jotenkin intuitiivisesti siviiliuhreja ikävämpänä asiana kuin taisteluissa kuolleita sotilaita - mikä ei tarkoita toki, ettenkö pitäisi myös sotilasuhreina ikävänä asiana, koska pidän nyt sotaa ylipäätään ikävänä juttuna.

tikka kirjoitti...

vortac, voisiko olla mahdollista että miehet eivät kilju siihen riittämättömän äänialansa takia? voit omalta kohdaltasi kokeilla huutaa ensin luonnolliselta puhekorkeudeltasi ja sitten nostaa ääntäsi korkeammaksi kunnes se muuttuu pihinäksi. mikäli et pihinää ennen kuule suustasi kiljuntaa et todennäköisesti vain pysty siihen. naiset pystyvät tilastollisesti korkeamman äänensä takia kiljumaan miehiä useammin - olisin luullut tämän olevan ihan yleissivistystä. jos sen sijaan ihmettelet miksi naiset kiljuvat esim keikoilla, luulisin että kyse on idolin kannustamisesta, suosionosoituksista. en tiedä sitten seisovatko miehet keikoilla hiljaa.. kuvittelisin että miehistäkin lähtee jokin reaktio ainakin omille suosikkiartisteille, mutta saatan toki olla väärässä.

Vortac kirjoitti...

Tuo otsikko on vieläkin miehiä sortava - "kolme kuoli" .. ei suinkaan "Kolme miestä kuoli" tai edes "Kolme ihmistä kuoli" ..

Miehet ovat täysin arvoton lukema mediassa - naiset mainitaan aina vähintään sukupuoleltaan, ja lapset ikähaarukkansa suhteen. Mutta miehiä ei edes mainita yksilöinä - "kolme kuoli" on tosiaan niin geneerinen, että se voisi tarkoittaa vaikka eläimiä tai kasveja. Ikäänkuin tuo olisi tarkoitettu luettavaksi olankohautuksella ja sivuhuomiona, jotta voidaan keskittyä sitten siihen että naiset ja lapset selvisivät.

Apropoo, mitenkäs usein muuten olemme lukeneet otsikosta että montako MIESTÄ selvisi hengissä kun joitain naisia ja/tai lapsia kuoli?

Mätää, pahanhajuista ja paljon.

- Vortac