tiistaina, tammikuuta 13, 2009

Vuoden äiti?

Ehdokas 1: Tässä on maailman lihavin teini - katso kuvat
Robbins lempiruokia ovat hampurilaiset, pizzat, perunalastut ja donitsit. Hänen äitinsä Barbara on ruokkinut liikuntakyvytöntä poikaansa. - En ikinä voinut kuvitella, että hänestä tulisi niin iso, Barbara sanoo.
Ehdokas 2: 3-vuotiaan pojan äiti armeijaan: "Olen täällä tasa-arvon takia"

Natalien neitsyydestä on tarjottu 2,7 miljoonaa euroa


Liza Marklundin kohuttu romaani ei olekaan tositarina
Suomessakin vuonna 2002 myyntilistoille noussut Uhatut kertoo Maria "Mia" Erikssonista (tekaistu nimi), pankkivirkailijasta, joka rakastuu "tummasilmäiseen", väkivaltaiseen mieheen. Vielä erottuaan Mia joutuu pakoilemaan uuden perheensa kanssa väkivaltaista ex-miestään vuosikausia, katoamaan maan alle ja vaihtamaan lopuksi identiteettiä. Kirja kuvaa kylmäävästi kansankodin kyvyttömyyttä suojella ihmisiä.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kammottavia nuo superläskit. Minusta noin pahasti lihovat pitäisi jättää kylmästi ruokkimatta muuten kuin tarjoamalla vain hyvin niukkakalorista, mutta ravinteikasta ruokaa. Jos tämä ei muuten onnistu, niin vaikka pistämällä autiolle saarelle, suljettuun hoitoon tms - ja mielellään jo siinä vaiheessa kun, henkilö ei tarvitse ympärivuorokautista hoitajaa ja pystyy vielä kävelemäänkin.

Ihmeellinen tämä superlihavien etujärjestö, NAAFA. Sitten vielä nämä lihavat jaksavat höpöttää fysiikan lakien vastaisia tarinoitaan siitä, että muka lihovat vaikka söisivät kuinka vähän hyvänsä (ei jostain syystä tuntunut toimivan kenelläkään keskitysleireillä) - ja kuinka lihomiseen ei saisi puuttua mitenkään ennen kuin on ainakin 50-100 kiloa ylipainoa, vaikka tosiasiassa olisi terveyden ja puuttumisen helppouden kannalta helpointa muuttaa jo alkuvaiheessa elintavat sellaisiksi, että lihominen pysähtyy, eikä valtavia laihdutuskuureja tarvittaisi. Samalla vältyttäisiin nahan venymiseltä telttamalliseksi, johon ei auta muu kuin kirurgin veitsi ja silloinkin jää hirveät arvet.

Olisi jo korkea aika luokitella yleisemminkin ahmiminen yms itsetuhoinen lihottamiskäyttäytyminen mielenvikaisuudeksi, aivan samaan tapaan kuin anoreksia ja bulimiakin on. Ei se ole paljon järkevämpää ahmia itsensä hengiltä, vaikka jättää bulimikkojen oksentamisen väliin. Samoin esimerkiksi rasvaprosenttiin pohjautuva haittaverokin voisi olla paikallaan.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Keskitysleirit ovat kiistattomasti todistaneet, että _kuka_ _tahansa_ voi laihtua.

- Syltty

Junakohtaus kirjoitti...

http://www.pelulamu.net/sacharias/naiset.html

seeds kirjoitti...

Jos poika on teinarina jo tuon painoinen, niin tuon järjettömän yliruokkimisen äidin toimesta on täytynyt jatkua jo vuosia...

Nainen pitäisi saattaa edesvastuuseen ja poika toimittaa pikaisesti hoitoon.

Markku kirjoitti...

Tuo neitsyyttään kaupitteleva amerikkalainen Natalie opiskelee naistutkimusta. :)

Anonyymi kirjoitti...

http://www.uusisuomi.fi/viihde/46776-kaunis-nainen-on-%E2%80%9Dohjelmoitu%E2%80%9D-pettamaan

Jape kirjoitti...

Avopuolison jääminen puille paljaille aiotaan estää lailla

ote:
Esimerkiksi kotona lapsia hoitanut avopuoliso voisi saada erossa hyvitystä panoksestaan yhteisen talouden hyväksi, vaikka omaisuus olisikin kokonaan toisen puolison nimissä.

Anonyymi kirjoitti...

Liikalihaville ei pitäisi tarjoilla ruokaa ravintoloissa eikä myydä elintarvikkeita kaupoista. Samallalailla kuin alkoholiakaan ei tarjoilla liikaa nauttineille. Ja ruoan välittäminen lihaville rikolliseksi!

Vortac kirjoitti...

Sitten vielä nämä lihavat jaksavat höpöttää fysiikan lakien vastaisia tarinoitaan siitä, että muka lihovat vaikka söisivät kuinka vähän hyvänsä

No tämä on osittain totta, koska kaloriteoria on väärässä. Teorian tekijät huomasivat virheen teoriassaan itsekin suhteellisen pian, mutta siinä vaiheessa se oli jo ehtinyt levitä kuin kulovalkea, ja heidän huutonsa kaikuivat kuuroille korville.

Aineenvaihdunta on se tekijä, joka lihomisen ratkaisee. Kehon logiikka menee suunnilleen niin, että jos ravitset kehoasi säännöllisesti kohtuullisella määrällä (eli ei superannoksia) ruokaa, keho ei koe tarvetta varastoida ruokaa, koska sitä tulee jatkuvalla syötöllä muutenkin. Mutta kun syö ison annoksen harvemmin, tai syö epäsäännöllisesti, keho alkaa olla ikäänkuin epävarma ravinnon saamisesta, ja menee ns. 'säästömoodiin', jolloin se tunkee kaiken ruoan läskiksi. Kun keho on jo tällaisessa varastoimismoodissa, voi syödä pieniäkin määriä ruokaa, ja silti lihoa, koska keho hätäpäissään varastoi kaiken.

Aineenvaihduntaa rukkaamalla ja ruoan säännöllisyys sekä pieni annos takaamalla keho saadaan takaisin 'polttomoodiin', jossa se kuluttaa kaiken minkä voi ja ulostaa tarpeettomana loput.

Tietenkin liikunta on aivan olennainen osa tässä asiassa, sillä liikunta saa energian kiertämään kehossa, ja aineen vaihtumaan. Hmm, te jotka ette pidä sanasta 'energia', voitta korvata sen sanalla 'veri' aivan yhtä hyvin.

Pointtina on siis se, että jos syöt ruokaa, joka provosoi kehoa varastoimaan sekä häiritsee luonnollista aineenvaihduntaa ja vatsan toimintaa, ruoan ei tarvitse olla kalori- tai rasvapitoista eikä suurta annostakaan lihottaakseen.

Eli tavallaan he ovat oikeassa - kuvitelma ja yksinkertaistus tyyliin 'ihminen lihoo kun syö paljon, ja laihtuu kun syö vähän' ei siis aina pidä täysin paikkaansa. Ravinnon laadulla ja liikunnan määrällä on suuri merkitys.

Voi esimerkiksi syödä aineenvaihduntaa edistäviä ruoka-aineksia, kuten greippejä ja inkivääriä jossain muodossa, ja voi myös kävellä taukoamatta tunnin päivässä jne. jos haluaa laihtua.

Jos vain löhöää sohvalla ja tunkee kehoonsa vaikkapa vain pieniäkin määriä epäsuotuista ravintoa, voi olla varma että lihoo auttamatta.

Juuri einekset ja muut teollisesti valmistetut, jalostetut ja käsitellyt 'ruoka-aineet' ovat tietenkin kaikista lihottavimpia.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ja sen verran keskitysleireistä, että siellä tosiaan oli paljon sitä liikuntaa, mutta vaikka keho olisi ollut minkälaisessa moodissa tahansa, ei sillä ollut väliä, koska ei OLLUT MITÄÄN MITÄ VARASTOIDA. Heille kun sitä ruokaa ei juurikaan tarjoiltu. Eli saattoivathan heidän kehonsa ollakin varastoimismoodissa, mutta kun varastoitavaa tuli kehoon vähemmän kuin mitä kehon oli lopulta pakko kuluttaa entisistäkin mahdollisista varastoista... sillä ei siinä tilassa ollut vaikutusta.

On kyllä aika outoa vihjailla, että lihavat pitäisi laittaa keskitysleiriolosuhteisiin.. siellä kun oli paljon muitakin asioita, jotka aiheuttivat aika epäterveellisiä vaikutuksia kehoille.

Nyky-yhteiskunnassa lihominen on helppoa juuri ruoan epäterveellisyyden ja 'jalostus-asteen' vuoksi, ei niinkään siksi että ihmiset vain söisivät suuria määriä sinänsä. Ruoka itsessään on paljon lihottavampaa nykyisin - ja tietenkin eineksiin yms. lisätään ruokahalua kiihottavia aineita, niin että ruoasta tulee ihmiselle pakkomielle ja obsessio, samaan tapaan kuin huumeet ihmisen orjuuttavat.

Elintarviketeollisuus on suuri bisnes, ja mitä enemmän ihmiset syövät, sen parempi bisneksen kannalta. Siksi on edullista sille bisnekselle valmistaa nimenomaan ruokaa, johon tulee himo, ja jota on pakko saada enemmän ja useammin kuin keho oikeasti tarvitsisi ja voisi käyttää. Ja niin keho saadaan helposti pois luontaisesta tasapainosta. Ja kun nykyihmiset lisäksi liikkuvat paljon vähemmän kuin aikoinaan oli tapana... lopputulos on sitten se, että lihominen on tällaisen vääristymän luonnollinen seuraus.

Kun kaikki on bisnestä, ihmiset kärsivät.

- Vortac