keskiviikkona, helmikuuta 04, 2009

Pojat

Onko vika pojissa, koulujärjestelmässä vai vielä syvemmällä
Poikaohjelmalla on jo tulenpalava kiire
Kansallisella poikaohjelmalla - minkälaiseksi se käytännön tasolla ja nykyisen tasa-arvolain puitteissa sitten muotoutuisikin, on joka tapauksessa tulenpalava kiire, sillä hälytyskellot ovat soineet viimeaikoina jo siihen tahtiin ja volyymilla, että tuskin kukaan on voinut olla niitä kuulematta, tuntematta ja näkemättä.

Mutta, onko ongelma sittenkin vain poikien ja rehtori Rusasen, joka on tätä samaa teemaa toistuvasti koettanut nostaa yleiseksi keskustelunaiheeksi - turhaanko?

Ei, kyllä ongelma tulisi nähdä yhteisenä koulutuksellisena epäkohtana ja myös koko yhteiskuntarauhaa uhkaavana vaaramomenttina. Kyllä tässä ollaan viimekädessä ’samassa veneessä’ kaikki, niin menestyjät, syrjäytyneet, tytöt, pojat, naiset kuin miehetkin. Vastuu yhteiskuntamme hyvinvoinnista kuuluu jokaiselle, joka suinkin ”kynnelle kykenee”.

10 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

Sehän on aina automaattisesti tasa-arvo-ongelma, jos naiset ovat jossain tärkeänä pidetyssä vähemmistönä: johtajissa, yrittäjissä yms.

Samoin Arajärven työryhmä piti sitä äskettäin itsestäänselvästi ongelmana, ettei maahanmuuttajien osuus lukiolaisista tai korkeakouluopiskelijoista vastaa heidän väestöosuuttaan.

Näin ollen, myös poikien vähäisempi osuus korkeamman koulutuksen opiskelijoissa ja etenkin poikien huonompi koulumenestys, joka pahimmillaan voi johtaa syrjäytymiskierteen alkuun, ovat väistämättä tasa-arvo-ongelmia, joihin on aktiivisesti haettava ratkaisua. On maan etu, ja tasa-arvoisempaa, että myös miehiä on korkeakoulutuksessa riittävästi mukana.

Syytä ongelmasta ei voi sälyttää poikien niskaan, eihän niin tehdä näissä asioissa naisten tai maahanmuuttajienkaan kohdalla. Lisäksi Sitran teettämä tutkimus persoonallisuuden vaikutuksesta koulunkäyntiin osoitti, etteivät pojat jää edes jälkeen motivaatiossa tai osaamisessa, mutta arvosanoissa ero on heidän tappiokseen selvä.

Nykyisin vaaditaan toistuvasti, että naisten (ja maahanmuuttajien) osuuden on näillä saroilla noustava, eikä keinoissa tosiaankaan säästellä. Erityisjärjestelyjä ja ohjelmia piisaa.

Naisyrittäjille annetaan esimerkiksi valtion varoista erityistä tukea muun yrittäjätuen lisäksi. Tämä luonnollisesti syrjii yrittäjyydestä haikailevia miehiä. Tämä on taloudellisesti järjestöntä, epätasa-arvoista ja maan edun vastaista, sillä valtion pitäisi tukea yrittäjyyteen ja johtajuuteen parhaita, sukupuolesta riippumatta.

Poikien koulumenestyksen korjaamiseksi ei ole ryhdyttävä syrjintään tyttöjä kohtaan. Vain paatunut feministi voi pitää "tasa-arvona" sukupuolisyrjintää ja epätasa-arvoa. Päinvastoin nämä naisyrittäjyys ja -johtajuus-järjestelmät on purettava syrjintää ja epätasa-arvoa lisäävinä.

Riittää, että poikien tarpeet ja ominaisuudet todella huomioidaan ja että koululaitokselle asetetaan selvät tavoitteet, joihin on päästävä tavoitteiden saavuttamiseksi. Aktiivista toiminta-ohjeleman, jonka toteutuksessa ei resursseja pidä säästellä, lisäksi tarvitaan tietenkin myös tutkimuksellista tietoa, jota on aktiivisesti ryhdyttävä keräämään.

Asialla on kiire ja se on saatava tasa-arvopolitiikan keskiöön viipymättä, vastustajista huolimatta. Maan etu vaatii sitä.

Jorma kirjoitti...

Vesa Keskinen vaatii jättikorvauksia raiskausväitteistä

Vaatisi vain korvauksia myös Leena Ruusuvuorelta.

Jorma kirjoitti...

Sarah Jessica Parker taistelee liitostaan rahan takia

Jorma kirjoitti...

Nuoria tyttöjä painostetaan myymään seksiä

Mielenkiintoinen juttu, varsinkin etusivun uutiseksi (Metro-lehdessä sama): Kenelläkään ei tunnu olevan asiasta omakohtaisia havaintoja, on vain kuulopuheita. Ilmeisesti se riittää revittelevään otsikkoon, ikäänkuin kyse olisi kovin yleisestäkin ongelmasta. Todellinen tautatekijä, huumeidenkäyttö, mainitaan vain ohimennen. Siinä missä joku alkoholistimies saa syyttää kaikista ongelmistaan ja riippuvuutensa seurauksista vain itseään, on huumeidenkäyttäjänainen aina vain viaton hyväksikäytön uhri.

Ei kovin hyvää kuvaa anna tämä Sanoman journalistisesta tasosta.

Jorma kirjoitti...

OIKEUSFARSSI!

"Sisarusten avustaja toi puolestaan esille sen, ettei Vesa Keskinen ole voinut kovin paljon kärsiä raiskausväitteiden aiheuttamasta kohusta.

- Vesa Keskinen on pikemminkin julkisuushakuinen henkilö, hän totesi."

Jape kirjoitti...

"ettei Vesa Keskinen ole voinut kovin paljon kärsiä raiskausväitteiden aiheuttamasta kohusta"

Aika uskomatonta tekstiä ja suorastaan härski väite. Voi olla että Keskinen on noin muuten hiukan julkisuushakuinen, mutta ei tällä tavalla.

Toivottavasti Keskinen katsoo, niin kuin arvelen, asian loppuun asti.

Vieläköhän siskokset haaveilevat lomasta palmurannalla Keskisen kustantamana?

Anonyymi kirjoitti...

Johanna Tukiainen: Demonit vainoavat minua!

Valjakkalan vaimo: En ole naimisissa kolmoismurhaajan vaan ihmisen kanssa

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Sekä Tuksulle että Alexandralle pitäisi saada äkkiä hoitoa. Kummallakin on todellisuudentaju pahasti häiriintynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvoasioihin koulussa ollaan toki puuttumassa. TANE:lla on kuluvana vuonna koulumaailman tasa-arvoasiat listattuna agendalla. Joten ei syytä huoleen. HEH heh.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ongelma on jo tiedostettu Pohjois-Suomessa, jossa on käynnissä Lapin yliopiston vetämä Pohjoisen pojat koulussa -projekti, ks. kotisivut http://www.ulapland.fi/?Deptid=24651