keskiviikkona, helmikuuta 11, 2009

Oikeus nukkua?

HS:
Miehillekin oikeus nukkua

Lapin yliopistossa tarkastetussa väitöskirjassa osoitetaan, etteivät miehet ole sukupuolen perusteella tapahtuvassa syrjinnässä naisia paremmassa asemassa. Todennäköisesti päinvastoin. Miesten osana on aina ollut seisoskella siellä päähän potkitummalla puolella.

Itse asiassa kyseinen väitöskirja antaa tieteellisen todistuksen asialle, jonka kaikki ammattitaitoiset ja kokeneet toisen viulun soittajat ovat aina todeksi tienneet.

Miehet eivät vain ole feministien tavoin ryhtyneet itkemään julkisuudessa, vaan ovat pää pystyssä tyytyneet asetelmaan "parempi tossun alla kuin taivasalla". Lasikatto on ollut helppo peittää lasipullolla.

Ongelma on vakava. Jokainen ymmärtänee, ettei sitä voida ratkaista lyhyessä ajassa eikä millään kertarysäyksellä. Aluksi tarvitaan pieniä askelia, jotka ajan kanssa luovat perustan kehityksen suunnan muuttamiseksi.

Merkittävä askel tällaisen prosessin käynnistämiseksi voisi olla se, että saataisiin aikaiseksi yleisvaltakunnallinen yleissopimus, joka takaisi miehillekin oikeuden sanoa: "Nukutaan ny vaan."

MAUNO PASANEN
Tai kuten Meriläisen ja Huhdan kirjan ensimmäisellä sivulla lukee: olet feministi, jos
1. mielestäsi kaikki sukupuolet ovat yhtä arvokkaita

2. tiedät, ettei sukupuolia edelleenkään kohdella siten kuin samanarvoisuus edellyttäisi

3. haluat ponnistella sukupuolten tasa-arvon puolesta ja murtaa sukupuolirooleja.
Minäkin taidan olla feministi.

Tieteellinen tutkimus:
Udo Gernheimin Rosa Luxemburgin säätiön tukemassa tutkimuksessa paljastui, että osa seksistä maksavista miehistä oli seksuaalisesti turhautuneita, koska he eivät saaneet tyydyttävää seksiä muualta.

Osa taas oli hedonisteja. He halusivat kokea eroottiset unelmansa maksullisten naisten avulla. Prostituoitujen kanssa on helpompi ryhtyä erilaisiin seksuaalisiin kokeiluihin kuin vaimon tai tyttöystävän kanssa.

Osassa tutkimuksissa taustalta on löytynyt myös tunteita ja psykologisia syitä.

Gernheimin tutkimuksen yksi tyyppiesimerkki on romantikko. Romantikko kuvittelee, että hänellä on prostituoidun kanssa aito, molemminpuoliseen luottamukseen perustuva suhde.

Myös Kleiber löysi romantikkoja. Kun hän pyysi tutkimuksessaan asiakkaita luonnehtimaan prostituoitua, vastaus oli monasti "viehättävä", "avoin", "älykäs", "nokkela".
Feministinen tutkimus:
Tutkija vertaa seksistä maksavia miehiä nekrofiileihin

Nottinghamin yliopiston Julia O'Connel Davidson vertaa seksistä maksavia miehiä nekrofiileihin, jotka hoitavat seksinsä sosiaalisesti "kuolleiden" naisten kanssa.

- Seksihalut heräävät, koska mies tietää, että hänen ei tarvitse pitää prostituoitua ihmisenä.

- Häntä kiihottaa, kun nainen on voimaton. Kyse on kostosta ja hallitsemisesta, ei läheisyydestä tai romantiikasta.

Ruotsalaistutkija Sven-Axel Månsson sanoo, että prostituoidun vuode on monelle miehelle feminismin viimeinen linnake. Siellä ja vain siellä mies pystyy perinteiseen rooliinsa naisen täydellisenä hallitsijana.

Månssonin mielestä seksiasiakas on usein häiriintynyt ja tarvitsee ammattiapua.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/rahalla-saa-ja-sita-kaytetaan-kun-mies-tarvitsee-seksia/129788

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija vertaa seksistä maksavia miehiä nekrofiileihin

11.02. - 09:51 (Luotu: 09:24) - Kommentit: 1

Lue myös: Rahalla saa, ja sitä käytetään kun mies tarvitsee seksiä

Läheskään kaikki tutkijat eivät allekirjoita tunnepitoista kuvaa seksipalveluja ostavista miehistä.

Nottinghamin yliopiston Julia O'Connel Davidson vertaa seksistä maksavia miehiä nekrofiileihin, jotka hoitavat seksinsä sosiaalisesti "kuolleiden" naisten kanssa.

- Seksihalut heräävät, koska mies tietää, että hänen ei tarvitse pitää prostituoitua ihmisenä.

- Häntä kiihottaa, kun nainen on voimaton. Kyse on kostosta ja hallitsemisesta, ei läheisyydestä tai romantiikasta.

Ruotsalaistutkija Sven-Axel Månsson sanoo, että prostituoidun vuode on monelle miehelle feminismin viimeinen linnake. Siellä ja vain siellä mies pystyy perinteiseen rooliinsa naisen täydellisenä hallitsijana.

Månssonin mielestä seksiasiakas on usein häiriintynyt ja tarvitsee ammattiapua.

Vesa Vanhalakka

Aamulehti

Jorma kirjoitti...

Taitavat nämä tutkijat olla häiriintyneitä ja tarvita ammattiapua.

Mitä tuohon feministi-määritelmään tulee, niin se ei toimi. Feministien käytännön toiminta osoittaa, että he ovat puhtaasti naisasianaisia (vieläpä omaa etuaan ajavia), eivät tasa-arvon kannattajia. Feministijärjestöt eivät ole koskaan huomioineet tasapuolisesti miehiin kohdistuvaa sukupuolisyrjintää ja miesten oikeuksia. Eivät, vaikka niille jopa maksetaan tasa-arvotyöstä.

Täälläkin on lisäksi monet kerrat siteerattu äärifeministien kantoja, kuten Moilasen möläytyksiä. Meriläinen ja Huhta ovat feministeiksi julistautumisen seurauksena samassa veneessä näiden avoimesti miesvihamielisten feministien kanssa. Tähän ei voi vastata sanomalla, että on monenlaisia feministejä, koska silloin feminismi sana lakkaa tarkoittamasta mitään, varsinkaan sitä, mitä Meriläinen ja Huhta haluaisivat ihmisten luulevan sen tarkoittavan. Viime kädessä kaikki feministit ovat samaa sakkia, puhtaita naisasianajajia, joille tasa-arvo on täysin toissijaista (maltilliset) tai jopa vastenmielistä (ääriaines). Tämä tekijä yhdistää heitä, kosmeettisista eroista huolimatta aina.

Feminismin määrittely ei voi olla yksin feministien päätettävissä, vaan se on myös meidän sivullisten tehtävä ja kun teot ja puheet, sekä tekemättä ja puhumatta jättämiset pannaan puntariin, tulokseksi ei saada tasa-arvon edistämistä, vaan naisasian yksipuolista ja kiivasta ajamista.

Lopuksi on todettava, ettei yksikään ihminen, joka suhtautuu sukupuolten väliseen tasa-arvoon vakavissaan ja myöntää myös miesten oikeuden tasa-arvoon, voi missään olosuhteissa kutsua itseään feministiksi. Koko sana viittaa nimenomaan naissukupouoleen ja on näin ollen täysin sopimaton kuvaamaan ihmistä, joka ottaa myös miesten oikeudet tosissaan. Itse asiassa, sellaisen ehdottaminenkin on loukkaavaa.

Jukka kirjoitti...

"... vaan ovat pää pystyssä tyytyneet asetelmaan "parempi tossun alla kuin taivasalla". "

Taipuminen joka tilanteessa on äärimmäisen ongelmallinen ratkaisu.

Taipuminen on taitolaji. Jos taipumista soveltaa liian paljon, ihminen muuttuu lakeijaksi ja kuten Dostojevski Karamazovin veljeksissä opettaa Lakeija vihaa aina Herraansa ja ajan myötä hän vihaa kaikia ihmisiä.

Herra voi olla vaimo, aviomies, työnantaja, valtio tai mikä vaan.

En ole tarjoamassa mustavalkoista ratkaisua joko-tai.

Muistelen tässä erästäkin työpaikkaa, joka taas eilen irtisanoi entisiä kollegojani.

Henry kirjoitti...

HS: Onko maanpuolustustyö nollan arvoista?

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Juha Korkeaoja lausui haastattelussa (HS 8. 2.), että puolustusmenot Suomessa ovat runsas prosentti bruttokansantuotteesta. Tällä laskutavalla Korkeaoja tarkoittaa, että asevelvollisten miesten suorittama maanpuolustustyö on nollan arvoista.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (Etla) on jo vuonna 2003 laskenut, että jos asevelvollisten miesten maanpuolustustyölle annetaan rahallinen arvo, puolustusmenojen osuus bruttokansantuotteesta on 2,5 prosenttia.

Toisen kommentin aiheuttaa kirjoituksessa ollut maininta, että turvallisuuspoliittinen selonteko kannattaa yleistä asevelvollisuutta. Ihanko näin?

Joissakin maailman maissa, esimerkiksi Israelissa, on voimassa yleinen asevelvollisuus, mutta meillä Suomessa on tähän asti ollut miesten yleinen asevelvollisuus. Pääsevätkö siis miehet lopulta tasa-arvoisiksi naisten kanssa tässä asiassa?

PAULI SUMANEN

reservin vänrikki

Hyvinkää

Ville kirjoitti...

Olisi mukava lukea millaisiin luonnehdintoihin, määritelmiin ja ominaisuuksiin nämä samat tutkijat päätyisivät jos vaivautuisivat tutkimaan naisia seksin ostajina.

"Tutkija vertaa seksistä maksavia naisia nekrofiileihin

Nottinghamin yliopiston Julia O'Connel Davidson vertaa seksistä maksavia naisia nekrofiileihin, jotka hoitavat seksinsä sosiaalisesti "kuolleiden" miesten kanssa.

- Seksihalut heräävät, koska nainen tietää, että hänen ei tarvitse pitää prostituoitua ihmisenä.

- Häntä kiihottaa, kun mies on voimaton. Kyse on kostosta ja hallitsemisesta, ei läheisyydestä tai romantiikasta.

Ruotsalaistutkija Sven-Axel Månsson sanoo, että prostituoidun vuode on monelle naiselle miesten vallan viimeinen linnake. Siellä ja vain siellä nainen pystyy perinteiseen rooliinsa miehen täydellisenä hallitsijana.

Månssonin mielestä seksiasiakas on usein häiriintynyt ja tarvitsee ammattiapua."

Ville kirjoitti...

Arkistoidaanpa tuo uutinen seksin oston erilaisista motiiveista, sisältää myös tuon typerän nekrofilia-osan. Löytyy täältä.

Ville kirjoitti...

Mitäköhän mieltä prostituution vapaaehtoisesti valinneet naiset ovat siitä, että heitä verrataan kuolleisiin?

Arhi Finnsanity kirjoitti...

"Intiassa se, että houkuttelee jonkun sänkyyn valheellisella avioliittolupauksella, katsotaan raiskaukseksi."

http://kirjuri.vuodatus.net/blog/1798631

http://timesofindia.indiatimes.com/Rape_convict_cracks_UPSC_to_walk_free_with_HC_relief/articleshow/4108296.cms

Jukka kirjoitti...

"Månssonin mielestä seksiasiakas on usein häiriintynyt ja tarvitsee ammattiapua."

Kuullostaa ylipsykologisoinnilta.

Ruotsalainen sosialidemokraatti on usein häiriintynyt ja tarvitsee ammattiapua.

Tai siis ei usein vaan aina.

(Illman, tämä oli huumoria.)

Anonyymi kirjoitti...

Luulisi että prostituoituja käytetään tyydyttämään pääasiassa vaihtelunhalua, mikäli näitä palveluja käyttää mies joka saisi ilmaiseksikin.

Parisuhteessa huorissa käyvä mies on kyllä samanlainen iilimato kuin tavan petturi.

Vortac kirjoitti...

Mitä tuohon feministi-määritelmään tulee, niin se ei toimi.

Näin on. On helppo viljellä ruusuisia ja kauniita sanoja yhtäällä, ja sitten toteuttaa käytännössä päinvastaista toisaalla. Kansaa on ollut aina helppo viedä kuin pässiä narussa.. eipä silti että pässejäkään pitäisi viedä narussa.

Kun valtaapitävät (ja tähän kuuluvat monessa mielessä suurin osa naisista) lupailevat kauniin sanoin ruusuisia tulevaisuudenkuvia ja kuvailevat ismiensä ihanteita mieleenpainuvin ja johdonmukaisin lausahduksin, on helppo haksahtaa lankaan ja jäädä sokeaksi sille mitähän todellisuudessa oikeasti tapahtuukaan.... paitsi jos on mies. Silloin todellisyys lyö kasvoihin kovaa ja säälittä, ja feministit nauravat joka kerta kun näin tapahtuu.

- Vortac