torstaina, maaliskuuta 19, 2009

Tasa-arvon päivä

Naisten palkka-ale jatkuu

Rohkea -palkinto Tapio Bergholmille

Naantalilainen Tuulikki Kurki vaatii tasa-arvoa tanssipaikoille.

Palkkatasa-arvo toteutuu

Tasa-arvoa kilpakentille
Väitän, että miesten kohdalla ulkonäöllä ei ole niin suurta merkitystä kuin naisten. Mies saa olla pelikentällä rähjäinen, haiseva, likainen ja takkutukkainen, mutta silti hän voi saada arvostusta, jos on urheilullisesti lahjakas. Jos naisurheilija puolestaan on epäsiisti, hänet todennäköisesti lytätään maanrakoon ja haukutaan ällöttäväksi rumaksi lehmäksi, joka ei edes osaa urheilla, vaikka hän olisi oikeasti kuinka etevä tahansa.

7 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Facebook lakkautti Sirpa Pietikäisen tilin

Ote:

- Tämä on aika noloa, kun kaverit kyselevät ja lähettelevät sähköpostia. Olen jutellut ahkerasti ihmisten kanssa FB:n kautta ja päivittänyt profiiliani.
[...]
- Käytin palvelua käytännössä joka päivä ja päivitin statuksia useita kertoja päivässä. Mielestäni FB on kiva yhteydenpidon väline, Pietikäinen harmittelee.


MEP Sirpa Pietikäinen tekee "tärkeää" työtään. Hän päivittlee FB statutaan tiuhaan ja on yhteyksissä "äänestäjiinsä" pitkin päivää.

Kysymys: Milloin Pietikäinen tekee sitä oikeaa työtä, josta hänelle maksstaan palkkaa?

Yleisenä omana havaintoan voin todeta, että naiset tuntuvat hurahtaneen tuohon FB:n totaalisesti. Sen statuksen päivittäminen ja kuulumisten vaihto pitkin työpäivää rytkmittää monen naisen päivää. Tämä ei ole kaiken kattava ja tieteellisesti pätevä havainto, vaan perustuu suppeaan, oman "nesw feedin" havainnointiin.

Jape kirjoitti...

HS Digilehti, mielipideosasto 19.3.2009:

Naismaahanmuuttajien määrää lisättävä selvästi

Sukupuolikiintiöitä käytetään esimerkiksi monissa työpaikoissa, kuntien lautakuntapaikkojen jaossa ja jopa hallituksen ministerinpaikoissa. Perustelu tähän on, että tällä niin sanotulla positiivisella syrjinnällä edesautetaan ryhmien välistä tosiasiallista tasa-arvoa. Yhdessä asiassa sukupuolikiintiöitä ei kuitenkaan käytetä: maahanmuutossa.

Maahanmuuttoasioissa naisten kohtelu on äärimmäisen epätasa-arvoista miehiin verrattuna, eikä tästä asiasta puhuta mediassa tai julkisuudessa riittävästi. Itse asiassa yksikään poliitikko tai media ei ole ottanut tätä asiaa millään tavalla esille, mikä on omituista.

Suurin osa Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista tai pakolaisista on miehiä. Miehillä ei kuitenkaan ole mitään naisia erityisempää tarvetta humanitaariselle suojelulle, joten kyseessä on selvä ja aito epäkohta väestöryhmien erilaisessa kohtelussa.

Jopa ilman sovinismia voidaan sanoa, että naiset ovat fyysisesti heikompi sukupuoli (noin keskimäärin), joten heidän mahdollisuutensa pärjätä fyysisesti raaoissa olosuhteissa on oikeasti heikompi kuin miehillä. Olisi siis järkeenkäypää, jos pakolais- ja maahanmuuttoasioissa otettaisiin käyttöön sukupuolikiintiöt. Jo pelkän sukupuolisen tasa-arvon vuoksi vähintään puolet pakolaisista ja turvapaikanhakijoista tulisi olla naisia.

Jos otetaan huomioon vielä naisten yleensä huomattavasti heikompi asema maissa, joista monet turvapaikanhakijat tulevat, voitaisiin tätä sukupuolikiintiötä nostaa perustellusti 60 tai 70 prosentin tienoille.

JIRI KERONEN

Oulu

Jape kirjoitti...

"Niin sydämistynyt Kurki tästä epäkohdasta on, että teki siitä kymmenen vuotta sitten lausuntopyynnön tasa-arvovaltuutetulle.

- Viimeinen niitti oli erään lappeenrantalaismiehen lausuntopyyntö naistentanssien tasa-arvosta. Mies katsoi sikäläisten ravintoloiden rikkovan tasa-arvolakia, kun ne päästivät naistentanssi-iltoina naiset sisään ilmaiseksi, kun taas miehiltä perittiin pääsymaksu."

No tuo mieshän katsoi oikein. Syrjintäähän tuo on. Mutta jos Tuulikki Kurki haluaisi "oikaisua" tuohon miesten ja naisten määrälliseeeen eroon tanssipaikalla, niin miesten pitäisi päsätä ilmaiseksi sisään ja naisten maksaa vielä enemmän lipusta, jotta saataisiin miesten ja naisten määrä balanssiin, joka on koko ongelman ydin.

"No, tasa-arvovaltuutettu totesi, että naisten ilmainen sisäänpääsy naistentansseihin ei ole tasa-arvolain vastaista."

Tyhmä tasa-arvovaltuutettu, joka olisi heti erotettava tehtävästään!

"- Romanovin mielestä uusien tanssinharrastajien saamiseksi myös tulevaisuudessa olisi tärkeää järjestää enemmän sellaisia tansseja, joissa naisten ja miesten hakumahdollisuudet ovat samanlaiset. Näin tanssia harrastavat naiset eivät olisi siinä määrin riippuvaisia miesten valinnoista kuin nykyisin, vaan voisivat itse omalla aktiivisuudellaan vaikuttaa tanssi-iltansa onnistumiseen ja saada enemmän vastinetta maksamalleen pääsymaksulle."

Eihän hakumahdollisuusken tasaaminen poista miesten ja naisten määrällistä epäsuhtaa. jos niehiä on vähemmän, ei heitä riitä joka naiselle.

Sinänsä tuota Romanovin ajatusta voisi johdatella deittailu- ja parinmuodostusmaailmaan, jossa olisi "hakuvelvollisuus" tasaisesti naisilla ja miehillä. Nythän se on pääasiassa miehillä ja naiset valitsevat. Tekemällä tasahaku periaate vallitsevksi, miehet eivät olisi enään siinä määrin riippuvaisia naisten valinnoista kuin nykyisin.

Homo kirjoitti...

Varsin stereotyyppisiä demaripullasorsien näköisiä nämä eukot tuossa uutisessa.

Jorma kirjoitti...

"Varmasti naisurheilun kiinnostavuuteen vaikuttaa pitkälti sen taso. En väitä, ettei miesten urheilu olisi parempaa katsottavaa. Tosiasia on se, että fyysiset ero ovat niin suuret, että se vaikuttaa suoritustasoon. Naisten on mahdotonta päästä samalle tasolle miesten kanssa. Ihmisten pitäisi kuitenkin ymmärtää se, että naisten urheilua ei pitäisi verrata miesten urheiluun."

Tässä ollaan asian ytimessä. Väistämättähän tuollainen vertailu tapahtuu, urheilussa kun on kyse kilpailusta. Suurin osa naisurheilijoista on sellaisia luuviuluja, ettei heidän ulkonäkönsä kiinnosta alkuunkaan, mutta naisurheilu yleensäkin, ulkonäkötekijöistä riippumatta kiinnostaa ainakin henkilökohtaisesti vähemmän kuin miesurheilu.

Jorma kirjoitti...

"Vuosi 2009 on Demarinaisten perhepoliittinen teemavuosi, jonka puitteissa käynnistetään mieshanke ja järjestetään keskustelutilaisuuksia miesten epätasa-arvo-ongelmista."

Onko joku kuullut jotain näistä tilaisuuksista?

Vortac kirjoitti...

Noh, kyllähän naisten tennistä jaksaa joskus katsella. Jelena Dokic on kova jätkä (-8

- Vortac