perjantaina, huhtikuuta 03, 2009

Takapakkia tasa-arvossa

Takapakkia tasa-arvossa
Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) on toistuvasti kiinnittänyt huomiota siihen, että Suomea riepotteleva talouskriisi kohtelee miehiä selvästi kovemmin kuin naisia. Työministerin mukaan irtisanomiset ovat keskittyneet lähes yksinomaan miesvaltaisille aloille. Hän on ollut erityisen huolissaan nuorten miesten työllisyystilanteesta, joka heikkeni jo ennen taantumaa.

Cronbergin puheet eivät juuri ole saaneet julkisuutta. Kun nuorten miesten työttömyys yhdistetään heidän naisia matalampaan koulutustasoon, syntyy vaarallinen yhtälö, jonka seuraukset koskettavat kaikkia suomalaisia sukupuolesta riippumatta.

Yhdysvaltojen vähemmistöjen piirissä tehdyissä sosiologisissa selvityksissä on toistuvasti kiinnitetty huomiota siihen, että kun koulutetut naiset eivät löydä rinnalleen sosioekonomisesti vertaisiaan miehiä, yhteisön rakenteet pettävät. Mielekkään elinkumppanin puute lisää yksinhuoltajuuden houkuttelevuutta. Nuo yksinhuoltajat taas ovat järjestään naisia.

Kun koulutetut naiset vaativat – täysin oikeutetusti– yhteiskunnalta palveluita elämäntapansa tueksi, he toimivat esimerkkeinä myös sosioekonomisesti heikommassa asemassa oleville kanssasisarilleen. Näin yhteiskunnan rakenteet muotoutuvat pikku hiljaa edistämään ydinperheen hajoamista. Samalla malli poistaa miehiltä sosiaalisen paineen sekä taloudellisen velvoitteen ja edellytykset huolehtia jälkeläisistään.

Nuorten miesten syrjäytyminen on koko kansan, myös tasa-arvo- ja naisjärjestöjen ongelma.

Kaiken takana on (koulutettu) nainen

8 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"kehitysmaiden kohentamisessa nimenomaan naisten koulutus nähdään koko yhteiskunnan edistyksen edellytyksenä."

Ketkä näkee, ketkä ei. Ei se ainakaan yksistään riitä, vaan kyllä miestenkin koulutuksesta on huolehdittava, jos oikeasti pysyvää edistystä tavoitellaan.

Jorma kirjoitti...

"Nuorten miesten syrjäytyminen on koko kansan, myös tasa-arvo- ja naisjärjestöjen ongelma."

Eipä yllättänyt, että heti löytyi joku päivystävä feministi (tällä kertaa SK:sta), joka on heti vastustamassa tasa-arvoa ja miesten aseman kohentamista.

Homo kirjoitti...

Tutkija Kanervan viestikohusta: Media veti överiksi

Ville kirjoitti...

Saksalaismiehen siivousmania sai vaimon hakemaan eroa

Mielipidekirjoitus: Väkivaltaa ei saa vähätellä eikä vääristellä .jpg ja kirjoituksessa mainitusta Timo Kitusen blogista teksti: Perheväkivallan monimuotoiset kasvot

Jorma kirjoitti...

Oikeus isyyslomaan riippuu osoitteesta

"Tasa-arvovaltuutetun toimistossa työskentelevän ylitarkastajan Minna Lundell-Kiurun mielestä lakeihin kaivataan muutoksia, kun perhemuodot alkavat moninaistua.

"Olemme useaan otteeseen kiinnittäneet huomiota siihen, että vanheimpainvapaan säännöt ovat erilaisia isälle ja äidille. Tätä epäkohtaa ei vielä ole korjattu." "

Kovastipa olette tästäkin epäkohdasta ääntä pitäneet. Melkein yhtä paljon kuin bikinimainoksista.

Eli todellisuudessa mitään ei ole viitsitty tehdä.

Jorma kirjoitti...

"Tutkijaa arvostelee erityisesti uutisvälineiden jatkuvia viittauksia seksuaaliseen ahdisteluun.

- Tätä jankattiin kyllästymiseen asti, vaikka Johanna Tukiainen nimenomaan korosti, että kyse oli täysin viattomasta kanssakäynnistä, Niemi hämmästelee."

Tätä se on feminismin ihmemaassa. Feministille faktat eivät merkitse mitään, sillä hän omasta mielestään "tietää" kaiken paremmin kuin asianomaiset itse. Tätä on täysin sokea usko ideologiaan. Pahaksi onneksi suomalainen tasa-arvopolitiikka on perustunut vuosia tälle sairaalle ideologialle.

Jorma kirjoitti...

Battered, Hollywood-style

K kirjoitti...

Ei miesten naisia alempi koulutustaso välttämättä merkitse yhteiskunnan tasapainon horjumista. Naiset pitävät miehekkäinä myös esim. käsistään käteviä ja metsässä selviytyviä miestyyppejä.