torstaina, huhtikuuta 09, 2009

Tasa-arvoyksikön henkilökunta

Tasa-arvoyksikön henkilökunta
Asikainen Annamari
Heinilä-Hannikainen Tarja
Huovinen Johanna
Lundström Susanna
Martikainen Riitta
McAteer Mari-Elina
Onwen-Huma Hanna
Pajula Birgitta
Raevaara Eeva
Seligson Anna
Sinclair Pamela
Siukola Reetta
Tulkki Terhi
Tynkkynen Leena
Viitamaa-Tervonen Outi
Yli-Pietilä Päivi

Mitä se on se tasa-arvo?

Reetta Räty
Aamulehden päätoimittajan Matti Apusen mukaan kulttuurijournalistit eivät uskalla käsitellä kriittisesti seuraavia pyhinä pidettyjä aiheita:

“Yliopistollinen tutkimus, tanssitaide, kehitysmaatutkimus, naistutkimus, Aki Kaurismäki, kuvataiteen kaanon, tasa-arvoasiain neuvottelukunta, kuka tahansa alle 30-vuotias näyttelijä joka mumisee jotain ‘yhteiskuntavastuusta’, Kiasma, Amnesty International, Juha Siltala, kunkin vuoden kirjallisuuden Finlandia-voittaja, kehitysmaan kadunmies, kaikki Amerikan-vastaiset kansalaisryhmät, videotaide, luonnonsuojelu, harsovaipat, kalevalainen kansanmusiikki, herraviha.” (HS 4. 4.09)”

Naistutkimus, tasa-arvoasian neuvottelukunta… Voi herraisä sentään, ei jaksa edes provosoitua.

Women working full-time in the financial sector earn 55% less a year on average than their male counterparts

Mitä mietit Kaarina Hazard?
Mikä aihepiiri on erityisesti mietityttänyt sinua viime aikoina?

Miesten ahdas paikka julkisessa puheessa, jossa heitä yhtäältä yliseksualisoidaan ja toisaalta demonisoidaan. Miksi sanaparista setä-tyttö herää enää vain halu soittaa hätäkeskukseen? Miehistä puhutaan joko seksuaalisesti vaarallisina tai vaimon hakkaajina. Vanhemmuuden sukupuolisopimus on myös kiintoisa. Avioliiton aikana isyyden merkitystä korostetaan, mutta edelleen on niin, että erotessa miehestä tulee altavastaaja. Ensin miehiltä vaaditaan täydellistä sitoutumista isyyteen, jonka merkitys kuitenkin mitätöityy yhdessä yössä. Huoltajuuskiistoissa äiti on edelleen etusijalla. Jos olisin mies, kyllä minuakin ärsyttäisi.

Millaisena näet tämänhetkisen tasa-arvokeskustelun Suomessa?

“Tasa-arvokeskustelussa minua ihmetyttää myös nuoremman sukupolven, 70-luvun puolivälin jälkeen syntyneiden feminismi. En saa siitä selvää. Se näyttää asusteelta. Samaan aikaan kysytään aivan eri mittasuhteissa olevia asioita, kuten saako nainen ottaa silikonit ja pitäisikö naisen aina äänestää naista. Aivan kuin nuorten feministien idea olisi se, että tavallinen typerä blondi on vain typerä blondi, mutta he sen sijaan tietävät olevansa typeriä blondeja ja siksi ovat typeriä blondeja jotenkin aivan eri tavalla. Toivon, että ymmärrän tämän leikin merkityksellisyyden joku päivä.”

9 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Tuosta tasa-arvoyksikön henkilökunnasta pitäisi tehdä kyllä kysely jollekkin taholle/tahoille, että kuinka asia voi olla noin. Toisaalta, ei sillä taida mitään tehoa olla, kysyin nimittäin n. vuosisitten tasa-arvovaltuutetuntoimiston henkilökunnasta, tosin heiltä itseltään, ja siinä ei ollut mitään ongelmaa. Ei tarvittu "postiivista syrjintää" jotta tasa-arvovaltuutetun toimistoon saataisiin miehiä tasapainottmaan tilannetta.

Ja mitä tulee Kaarina Hazardiin, niin hän tuntuu vanhemmiten järkevöityvän :)
Hyvää tekstiä Kaarinalta ja olihan hän jo Moilasen vieraanakin selvästi maltillinen kun Moilasen änkyröidessä.

Jorma kirjoitti...

"Tuosta tasa-arvoyksikön henkilökunnasta pitäisi tehdä kyllä kysely jollekkin taholle/tahoille, että kuinka asia voi olla noin."

Miesten tasa-arvo yhdistyksen on vaadittava asiaan muutosta. Ei siis esitettävä tai toivottava, vaan vaadittava.

"Ja mitä tulee Kaarina Hazardiin, niin hän tuntuu vanhemmiten järkevöityvän :)"

No jaa. Aiemmat esitykset ovat kyllä olleet sitä tasoa, että pieni petraus ei vielä riitä osakkeita kovin korkealle nostamaan. Hyvä ja lupaava kehityssuunta kuitenkin.

bmaad kirjoitti...

Jape:"Ei tarvittu "postiivista syrjintää" jotta tasa-arvovaltuutetun toimistoon saataisiin miehiä tasapainottmaan tilannetta."

No, nuo linnakkeet tulevat
aikanaan kaatumaan omaan mahdottomuuteensa. Kun on vallalla tämä mentaliteetti että mies on raiskaaja (ellei toisin todisteta) ei sinne tasa-arvokomiteoihin varmasti keitä tahansa miehiä haluta ja alfauroksilla ei taas ole ehkä intressejä muuttaa markkinoita.

Ville kirjoitti...

Lähestymiskieltoon määrätty naisjohtaja ei pääse uuteen johtotehtävään

Äiti teloitti 20-vuotiaan poikansa ampumaradalla

Rosa Meriläinen: "Äiti opetti, ettei punaisiin valoihin tarvitse pysähtyä"

Kortiton nainen kärähti ratista 21. kerran

Äiti jätti yksivuotiaan kuumaan autoon - kuoli

Jape kirjoitti...

- 4270 egee pitäs saada ja nopeesti. Ideoita? kysyy Ruusunen kavereiltaan Facebookissa.

Kari kirjoitti...

Naiset, lopettakaa lasten riisto suklaata ahmimalla

Jorma kirjoitti...

"Ex-kansanedustaja, kirjoittaja, feministi ja nykyään myös tanssikisaaja korostaa, että pitää ajatella omilla aivoillaan."

Miten feministi muka voisi ajatella omilla aivoillaan? Eihän feministeillä ole aivoja.

Vortac kirjoitti...

Jorma, hyvin sanottu - jatkaisin tuosta että ja vaikka olisikin omat aivot, niin silti naiset yleensäkin ajattelevat mieluummin TOISTEN aivoilla (miesvalinnoissaan katsovat toisten naisten valintoja, ja sitten haluavat jonkin karismaattisen alfamiehen, jonka ohjeita totella ja seurata mielummin kuin käyttää omia aivojaan jne jne.. esimerkkejä on varmasti piljardeja)..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Toi suklaajuttu on kyllä aika järkyttävä. En usko, että naiset silti lopettavat suklaan sairaalloista ahmimista ja suklaan himoamista, vaikka tietäisivät faktat. Naisilla ei empatiaa riitä kenelle tahansa, nääs.

Onneksi en harrasta suklaan syöntiä.. hedelmät ovat muutenkin kaikin tavoin parempia jälkiruokia.

- Vortac