maanantaina, huhtikuuta 27, 2009

Varo Ruotsia

Ruotsissa eniten rikosilmoituksia raiskauksista Euroopassa
Ruotsissa tehdään vuosittain 46 ilmoitusta 100 000 asukasta kohden, mikä on neljä kertaa enemmän kuin muissa Pohjoismaissa.
Mihinkäs tasa-arvon mallimaa on vajonnut? Nyt olisi aika kehua suomalaista miestä.

The Local: Sweden tops European rape league

Arndt Pekurinen

Päihdeäitien pakkohoito ei ole vielä toteutumassa

Miehistä ja naisista

Tasa- ja muista arvoista

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vihje miss piggyille ja muille syöttöporsaille:

Nainen voi huhkia itsensä kuntosalilla orgasmiin asti, ainakin Men´s Health lehden päätoimittajan saaman palautteen perusteella
Homo

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsalainen reikäleipätanssi
Homo

Henry kirjoitti...

Naistutkimuslistalta poimittua:

Tiedoksi allaoleva vastineemme Helsingin Sanomien viimeviikkoiseen uutisointiin naisoikeuden professuurista käydyistä kiistoista,

Helsingin sanomat ei ole suostunut julkaisemaan sitä, joten tuomme mielipiteemme esiin tätä kautta korjataksemme uutisen levittämää vääristynyttä kuvaa.

Oikeustieteellisen tiedekunnan professuurikiistasta

Viitaten HS 22.4. julkaistuun uutiseen Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa sijaitsevasta naisoikeuden professuurista haluamme tuoda esiin seuraavaa:

Naisoikeuden professuuri perustettiin – samoin kuin muutkin naistutkimuksen professuurit – opetusministeriön erikoisrahoituksella 1990-luvun puolivälissä. Tarkoituksena oli, että yliopistot vakiinnuttavat kyseiset virat erityisrahoituskauden jälkeen. Kävi päinvastoin: Oulussa ja Hankenilla ne lopetettiin. Jyväskylässä on nyt sama tekeillä.

Helsingin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta joutuu tänä keväänä ensimmäistä kertaa ottamaan taloudellisen vastuun virasta ja oppiaineen tulevaisuudesta. Samalla esiin on noussut naisoikeutta vastaan kytenyt epäluulo ja vastarinta. Tämä on näkynyt käytännössä jo pitkään mm. siinä, että yhdenvertaisuus- ja syrjinnänvastaisen oikeuden opetusta on ollut vaikeaa saada mukaan juristien pakollisiin opintoihin. Kolmessa kansainvälisessä tutkimuksen arvioinnissa naisoikeus on kuitenkin todettu korkealaatuiseksi ja suositettu sen resurssien vakinaistamista ja lisäämistä.

Tämä tausta selittänee myös sen henkilökohtaisen mustamaalauksen, joka on kohdistunut Minna Canth -akatemiaprofessori Kevät Nousiaiseen prosessin kuluessa. Prof. Nousiainen on kansainvälisesti arvostettu ja julkaissut tutkija, jonka pätevyys on todettu useissa avoimissa hakuprosesseissa. Hän on myös ansioitunut erityisesti monitieteisten, kilpailtua ulkoista tutkimusrahoitusta saaneiden projektien johtajana sekä yhteiskunnallisesti vaikuttavana tasa-arvo-oikeuden asiantuntijana.

On valitettavaa, että tiedekunnassa, jossa tällaiset ansiot ovat muutenkin harvassa, ei osata arvostaa niitä.

Joukko prof. Nousiaisen johtamien tutkimusprojektien ja naisoikeuden oppiaineen tutkijoita,

Dosentti, yliopistotutkija Anne Maria Holli
Dosentti, professori (mvs.) Johanna Kantola
OTK, tohtorikoulutettava Outi Anttila
E.MA, tohtorikoulutettava Linda Hart
VTM, tohtorikoulutettava Milja Saari
OTK, ylitarkastaja Venla Roth
ON, projektitutkija Marjo Rantala

Buji kirjoitti...

Tuo allekirjoittajajoukkohan on tasa-arvolain vastainen.

Jorma kirjoitti...

"Prof. Nousiainen on kansainvälisesti arvostettu ja julkaissut tutkija, jonka pätevyys on todettu useissa avoimissa hakuprosesseissa."

Hän on myös tunnettu valehtelija.

Panu kirjoitti...

Näköjään Ruotsi johtaa raiskauksesta tehtyjen rikosilmoitusten lukumäärää - niistä vain pieni osa johtaa syytteisiin.

Eli siis femakot ovat kiihottaneet naiset tehtailemaan tulkinnanvaraisia tai vääriä ilmiantoja raiskauksista.

Miksiköhän en ole yhtään yllättynyt?

Jorma kirjoitti...

Employers to 'positively discriminate' against men in Harman's new equality bill"Tasa-avo"laki, joka edistää epätasa-arvoa. Niinpä niin.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Ruotsissa tehdään vuosittain 46 ilmoitusta 100 000 asukasta kohden, mikä on neljä kertaa enemmän kuin muissa Pohjoismaissa.

Tämä johtuu siitä, että Ruotsissa on enemmän muslimeja kuin muissa Pohjoismaissa.

bulbasaur kirjoitti...

Miksei päihdeäitejä, jotka synnyttävät sikiövaurioisen lapsen, yksinkertaisesti vedetä oikeuteen törkeän ruumiinvamman tuottamuksesta?

Tähän ei suuria lakimuutoksia tarvittaisi -- syntyvä sikiö pitäisi vain katsoa oikeushenkilöksi -- ja se loisi päihdeäideille insentiivin hakeutua vapaaehtoisesti hoitoon.

Anonyymi kirjoitti...

Blogger  Panu sanoi...
   " Näköjään Ruotsi johtaa raiskauksesta tehtyjen rikosilmoitusten lukumäärää - niistä vain pieni osa johtaa syytteisiin.
    Eli siis femakot ovat kiihottaneet naiset tehtailemaan tulkinnanvaraisia tai vääriä ilmiantoja raiskauksista.
    Miksiköhän en ole yhtään yllättynyt?"
Eri maiden raiskaustilastoja voi olla vaikea tai jopa mahdoton verrata, koska esimerkiksi raiskauksen määritelmät ja kirjaamistavat vaihtelevat:

http://nyhetskanalen.se/1.968235/2009/04/27/eu_studie_far_kritik_av_bra

Noista nyhetskanalen.se-linkeistä ilmenee, että Ruotsissa raiskausilmoitusten lukumäärä on kasvanut, ja(/koska?) toleranssi (sietokyky, sieto) tämäntyyppisiä rikoksia kohtaan on vähentynyt, ja näinollen myös vähemmän törkeät tapaukset ilmoitetaan poliisille. Tällaisten tapausten tutkinta on vaikeampaa [olettaisin siksi että vähemmän törkeissä raiskauksissa fyysisten vammoja syntyy vähemmän], mikä johtaa aiempaa alhaisempaan syyttämisfrekvenssiin.

Eri mailla on hyvin erilaiset toimintatavat sille, miten rikoksia rekosteröidään, ja myös ilmoitustaipumus vaihtelee maittain.

Ruotsi on laajentanut raiskauksen määritelmää. Viimeisen lainmuutoksen vuonna 2005 jälkeen aiemmin seksuaalisina hyväksikäyttöinä reiskteröidyt rekisteröidään nykyään raiskauksina. *)

Lisäksi jos nainen ilmoittaa tulleensa raiskatuksi 100 kertaa, siitä tulee rekisterimerkintä sadasta raiskauksesta. Joissakin muissa maissa vastaavat tapahtumat rekisteröitäisiin yhtenä raiskauksena.
-------------------------

*) Eli minun käsittääkseni esimerkiksi esimerkiksi sammuneen tai kehitysvammaisen naiminen rekisteröidään Ruotsissa raiskauksena (ja Suomessa seksuaalisena hyväksikäyttönä, tietääkö joku?). Ja jos esimerkiksi aviomies raiskaa vaimonsa joka kolmas ilta, ja jos siitä tehdään tutkintapyyntö, rekisteröidään satakunta raiskausilmoitusta vuotta kohden. Miten lienee Suomessa?

--------------------------

DN: "Flest våldtäkter i Sverige" http://www.dn.se/nyheter/sverige/flest-valdtakter-i-sverige-1.853118

Alhaisen syyttämisfrekvenssin yksi syy on DN:n mukaan vaikea todistettavuus, joka johtuu siitä, että useimmista raiskauksista ei jää fyysisiä vammoja, ja että puolet miehistä väittää naisen olleen halukas yhdyntään, ja että melkein kukaan syytetty ei myönnä syyllisyyttään.

Myös DN ottaa kantaa korkeisiin raiskauslukuihin: "- Det finns inte bara en förklaring till det höga talet. Här har ni en bättre anmälningsupptagning än på andra håll, våldtäktsbegreppet har utvidgats och det finns en större vilja hos svenska kvinnor att anmäla våldtäkter även inom relationer. För att klarlägga om det rör sig om en högre verklig förekomst krävs mer forskning, säger professor Kelly."ja "Studien visar att den höga frekvensen av våldtäkter här är starkt kopplad till nöjeslivet, eller mer konkret så kallade efterfester. Tidig sexdebut, hög alkoholkonsumtion, "fri sexualitet" och "rätten till ett sent nej" ger helt enkelt fler våldtäkter, blir slutsatsen."